Vodafone Romania a finalizat livrarea tabletelor pentru elevi in cadrul licitatiei initiate de catre Ministerul Educatiei
Vineri, 15 Ianuarie 2021

Pana la finalul anului trecut, Vodafone Romania a livrat catre inspectoratele scolare judetene toate cele 108.327 de tablete conectate la Internet, ca furnizor in cadrul licitatiei coordonate de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii; La acestea se adauga alte cateva zeci de mii de tablete pe care Vodafone Romania le-a furnizat pe parcursul anului 2020 in cadrul proiectelor educationale initiate la nivel local de catre institutii si ONG-uri pentru a permite unui numar cat mai mare de elevi sa continue procesul de invatare online;

AdPlayers. info

Vodafone Romania a finalizat livrarea tabletelor pentru elevi in cadrul licitatiei coordonate de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii, cu scopul de a veni in sprijinul elevilor care nu au instrumentele necesare pentru a continua sa invete online, anunta compania.

Astfel, toate cele 108.327 tablete din cele 4 loturi castigate (5, 6, 8 si 9) de catre Vodafone Romania in cadrul licitatiei au fost livrate catre inspectoratele scolare judetene pana la sfarsitul anului trecut. Toate tabletele livrate beneficiaza de servicii de internet nelimitat. Inspectoratele scolare asigura, mai departe, distributia tabletelor catre scoli.

“Contextul pandemic actual ne-a aratat cu si mai multa claritate necesitatea de adaptare a sistemului educational la tehnologii moderne si solutii digitale. Am inteles cu totii nevoia unui sistem de educatie pregatit pentru viitor, care sa integreze si sa beneficieze de avantajele si oportunitatile pe care tehnologia le poate oferi astazi. Dar, la fel de bine am putut vedea in contextul actual ca, din pacate, prea multi elevi nu au instrumentele necesare pentru a continua sa invete online. La Vodafone credem intr-o lume a educatiei care este digitalizata si la care cat mai multi copii sa aiba acces. Ne-am angajat sa facem acest lucru posibil, iar implicarea noastra in acest proiect national continua seria de initiative in domeniul educatiei pe care le-am derulat, atat la nivelul companiei, cat si prin Fundatia Vodafone Romania.a spus Mihnea Radulescu, Director Exterprise Business Unit, Vodafone Romania.

,,Printr-un efort extraordinar al intregii echipe Vodafone Romania, am reusit sa finalizam pana la sfarsitul anului trecut livrarile unui numar de peste 100.000 de tablete din loturile asumate in cadrul licitatiei si sa dam, astfel, sansa cat mai multor elevi sa poata sa continue scoala online. Ne bucuram ca am reusit sa contribuim la atingerea acestui obiectiv intr-un demers cu numeroase si majore provocari in contextul actual, de ordin logistic, de management al stocurilor, intr-un timp extrem de scurt. Este un moment important pentru accelerarea procesului de transformare digitala a sistemului de educatie din Romania, iar Vodafone a dovedit ca este un partener de incredere pentru un viitor mai bun, in care tehnologia este accesibila tuturor”, a adaugat Radulescu.

 

 

De asemenea, pe parcursul anului 2020, Vodafone Romania a livrat cateva zeci de mii de tablete conectate la internet in cadrul proiectelor educationale initiate la nivel local de catre institutii publice, institutii de invatamant si ONG-uri cu scopul de a permite unui numar cat mai mare de elevi sa poata beneficia de educatie digitala in noile conditii.

 

In plus, Vodafone Romania s-a implicat in proiectul national “Internet in scoli”, in cadrul caruia compania a conectat intr-un termen de doar cateva saptamani aproape o mie de scoli din Romania.

In contextul pandemic, Fundatia Vodafone Romania a accelerat extinderea programului “Scoala din Valiza”, derulat impreuna cu Fundatia World Vision Romania, cu scopul de a oferi scolilor din mediul rural mijloacele necesare pentru clase digitale. In 2020, programul “Scoala din Valiza” a ajuns la 40 de scoli din mediul rural. In urma campaniei de donatii “Impreuna nu lasam niciun elev in urma”, lansata in vara anului 2020, Fundatia Vodafone Romania a dublat, pana la 200.000 de euro, suma stransa din donatii si a achizitionat 1.200 de tablete care au ajuns in scoli din mediul rural. Vodafone Romania ofera internet pentru toate scolile din programul “Scoala din Valiza” si SIM-uri pentru tabletele donate, cu trafic gratuit de date mobile pentru acces la platforme educationale.

Mai mult in Educatie, Telecom


PUBLICITATE: