“Vindem martisoare. Construim un teatru”. Campanie de strangere de fonduri pentru constructia unui teatru independent
Miercuri, 24 Februarie 2021

 

Credit. Teatrul Grivita 53

In zilele de 26, 27, 28 februarie si 1 martie, intre orele 10 si 17, la Muzeul Taranului Roman, ctitorii proiectului Teatrul Grivita 53, invita publicul larg sa participe – prin achizitia de martisoare cu autograf – la strangerea de fonduri pentru constructia teatrului din Calea Grivitei nr. 53, cea mai provocatoare aventura culturala a acestui moment si prima initiativa privata de acest fel din 1946 pana in prezent, anunta initiatorii proiectului.

AdPlayers. info

In zilele de 26, 27, 28 februarie si 1 martie, intre orele 10 si 17, la Muzeul Taranului Roman, ctitorii proiectului Teatrul Grivita 53, invita publicul larg sa participe – prin achizitia de martisoare cu autograf – la strangerea de fonduri pentru constructia teatrului din Calea Grivitei nr. 53, cea mai provocatoare aventura culturala a acestui moment si prima initiativa privata de acest fel din 1946 pana in prezent, anunta initiatorii proiectului.

Chris Simion - Mercurian, Oana Pellea, Maia Morgenstern, Marian Ralea, Marius Manole, Ilona Brezoianu, Medeea Marinescu, Rodica Mandache, Adriana Trandafir, Irina Margareta Nistor, Tudor Aaron Istodor, Vlad Logigan, Iuliana Vilsan, Maria Miu sunt doar cativa dintre actorii-ctitori ai acestui proiect, cu care publicul se poate intalni la Muzeului Taranului Roman in zilele mentionate, pentru a sustine initiativa.

Campania de strangere de fonduri incepe cu initiativa actuala - „Vindem martisoare. Construim un teatru” - si are mai multe etape, extinse pana la finalul anului 2021, termenul stabilit pentru deschiderea oficiala a santierului.

In aceasta prima etapa, sunt disponibile 1.000 de martisoare, modelate simbolic in forma de caramizi si realizate individual de copiii de la Galeria Basil. Martisoarele poarta autograful celor care sunt si ctitori ai proiectului, respectiv Marian Ralea, Oana Pellea, Maia Morgenstern, Marius Manole, George Ivascu, Rodica Mandache, Sanda Manu, Ilona Brezoianu, Tudor Istodor, Vlad Logigan, Maria Miu, Iuliana Vilsan, Medeea Marinescu, Crina Semciuc, Antoaneta Cojocaru, Mirela Zeta, Corina Moise, Dan Radulescu, Vlad Zamfirescu, Chris Simion - Mercurian si multi altii. Pentru publicul din afara Capitalei care doreste sa sustina proiectul, exista posibilitatea achizitiei online, prin precomanda la teatru@grivita53.ro .

In paralel cu initiativa „Vindem martisoare. Construim un teatru”, pe website-ul grivita53.ro, continua vanzarea caramizilor-ctitor G53.

“Pentru ca aceasta campanie sa ne ofere la final teatrul…trebuie sa ne strangem 33.000 de ctitori. 1 caramida-ctitor este 53 de euro si este egalata de 5 caramizi-martisor, un martisor este 53 lei. Sunt singurul martisor care nu expira si singura caramida care nu se sparge. Materialul din care este facuta caramida este acelasi cu care sunt facute visurile noastre. Impreuna chiar putem sa reusim”, a declarat Chris Simion - Mercurian, initiatorul proiectului.

Cea de-a doua etapa a proiectului va incepe in perioada aprilie-mai si, dupa cum promit initiatorii, va fi o surpriza vizuala de neuitat.

Mesajul ctitorilor pentru public

 

 

 

Marian Ralea: „Grivita 53 – primul teatru construit impreuna nu este despre troc. Imi dai - iti dau. Este despre incredere. Increderea ca vom construi ceea ce spunem. E un cec in alb pe care il cerem...riscant dar curajos. Sunt multe argumente pentru care ai putea investi banii de-o caramida in altceva. Dar si mai multe argumente pentru care sa te alaturi Grivitei 53”.

 

Maia Morgenstern: – „Mortarul cu care legam caramizile Grivita 53 este sufletul fiecaruia.”

Oana Pellea: „Povestea noastra nu este despre un imobil, ci despre ceea ce suntem si lasam in urma.”

Marius Manole: „In aceasta poveste toti suntem la fel si demersul ne apartine in mod egal. Caramida cu caramida, om cu om, construim un teatru de care avem nevoie, un teatru al nostru, al tuturor.” 

Chris Simion - Mercurian: „Este randul nostru sa lasam mostenire generatiilor urmatoare nu doar un edificiu cultural, ci un exemplu de a fi impreuna. Scriem o poveste unica. E primul teatru care se naste astfel. Ne uneste spiritul, atitudinea si bucuria de a construi, dorinta de a lasa ceva esential in urma. Daca un om ne-ar da acum toti banii pentru a construi acest teatru, n-ar avea valoarea si energia fiecaruia dintre voi care va alaturati si deveniti astfel ctitori.”

Ce este Teatrul Grivita 53

Proiectul Teatrului Grivita 53 s-a nascut in 2017, din initiativa regizoarei Chris Simion - Mercurian. Cu banii castigati din vanzarea casei mostenite de la bunica sa, Chris Simion - Mercurian a cumparat terenul de pe Calea Grivitei 53, acolo unde va fi construit, dupa mai bine de 75 de ani, primul teatru independent din Romania. Ultimul demers similar i-a apartinut inginerului constructor Liviu Ciulei, care a construit pentru fiul sau, regizorul Liviu Ciulei, un teatru privat. Acest lucru se intampla in 1946.

Mai multe detalii pot fi accesate pe pagina oficiala, grivita53.ro

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR

PUBLICITATE: