Viata copiilor bolnavi de cancer din Romania atarna de un fir de par. Campanie Daruieste Viata cu sprijinul Ogilvy Romania
Miercuri, 03 Octombrie 2018

In Romania, 1 din 2 copii bolnavi de cancer moare, in timp ce, in Europa, 80% dintre ei traiesc. Andreea Esca, Paula Herlo, Alex Dima, Gabriel Liiceanu, Tudor Chirila, Marius Manole, Smiley, Pavel Bartos, Florin Busuioc trag un semnal de alarma

adplayers.info

In lipsa tratamentelor corespunzatoare si aplicate la timp, dar si din cauza infectiilor spitalicesti, copiii bolnavi de cancer din Romania au de 2 ori mai putine sanse la viata decat cei din tarile occidentale. In Romania, 1 din 2 copii bolnavi de cancer moare, in timp ce, in Europa, 80% dintre ei traiesc.

In fata unor astfel de statistici, Asociatia Daruieste Viata si-a propus sa mobilizeze major societatea civila pentru a realiza cel mai ambitios proiect de responsabilitate sociala: construirea Primului Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania ultimilor 30 de ani.

Pornind de la un insight foarte simplu, campania dramatizeaza asupra unui detaliu de care, de cele mai multe ori, nu tinem cont: viata atarna de un fir de par. Viata copiilor bolnavi de cancer din Romania sustine, din nefericire, acest adevar general valabil, iar Asociatia Daruieste Viata trage un semnal de alarma asupra acestei realitati crunte, printr-o campanie umanitara realizata cu sprijinul Ogilvy Romania.

Personalitati marcante din spatiul public romanesc s-au alaturat demersului.

Andreea Esca, Paula Herlo, Alex Dima, Gabriel Liiceanu, Tudor Chirila, Marius Manole, Smiley, Pavel Bartos, Florin Busuioc atrag atentia, printr-un gest simbolic, smulgerea unui fir de par,  asupra realitatii cu care se confrunta copiii bolnavi de cancer din Romania.

Prin implicarea lor directa, dau semnalul ca este timpul sa schimbam, om cu om, aceasta realitate. Este timpul ca cei mari sa ia atitudine pentru ca cei mici sa poata avea sanse la viata.

Initativa Daruieste Viata este deschisa tuturor celor care doresc sa se implice si sa devina fondatori ai primului spital de oncologie si radioterapie pediatrica din Romania. Toti cei care vor sa se implice, sunt invitati sa se alature campaniei, sa faca acelasi gest simbolic si sa il posteze online. Pentru ca mesajul sa ajunga la cat mai multi dintre noi. Și, cel mai important, pentru ca donatiile sa continue.

Despre proiectul spitalului „Daruieste Viata”

Proiectul a fost demarat in 2015, ca o initiativa de construire a primului spital cu servicii integrate de Oncologie si Radioterapie pentru copiii diagnosticati cu cancer din Romania. Intr-o prima faza, a fost gandit ca un proiect de dimensiuni mult mai mici, respectiv o clinica cu trei etaje.

La acel moment, spitalulul prevedea cca. 8,000 mp cu 80 de paturi - Sectia Oncologie, 10 paturi - Departament Ambulator, 4 Camere Sterile, 1 Sala-buncar pentru Scintigrafie, 1 Sala-buncar pentru Radioterapie (2 aparate) si 1 Sala pentru Activitati Educationale si Recreere. Era pentru prima data cand, in Romania, un ONG initia construirea unui spital de la zero, exclusiv din donatii si sponsorizari, cu o investitie estimata de cca. 8 milioane de euro.

Proiectul s-a dovedit a fi intr-o continua adaptare la conditiile locale si contextuale. Astfel, datorita mobilizarii fara precedent a societatii civile, proiectul a fost extins de la 3 la 6 etaje, adaugandu-se si un bloc operator modern, o sectie de terapie intensiva, una de chirurgie si una de neurochirugie - departamente absolut necesare in tratamentul complex al copilului bolnav de cancer, ceea ce va reduce semnificativ sansele aparitiei si purtarii infectiilor intraspitalicesti dintr-o cladire in alta.

Odata cu extinderea proiectului, investitia necesara estimata s-a modificat si ea, de la 8 la 16 milioane de euro. Suprafata cladirii a fost marita de la 8,000 la 12,000 mp. A fost inclus un bloc operator pentru care costurile de constructie si amenajare sunt mult mai mari decat in cazul amenajarii de saloane, precum si sectii de terapie intensiva, chirurgie si neurochirurgie.

Peste 1.500 de companii si peste 150.000 de donatori persoane fizice s-au alaturat proiectului pana in momentul de fata, contribuind cu peste 8 milioane de euro. Turnarea fundatiei a inceput in luna iunie, in curtea Spitalului “Marie Curie” din Bucuresti, iar campania de strangere de fonduri continua.

Procesul de strangere de fonduri este complet transparent, cu toate etapele si rezultatele comunicate pe Bursa de Fericire – platforma online de strangere de fonduri a Asociatiei Daruieste Viata.

Stadiul proiectului poate fi urmarit constant pe pagina de facebook si pe site-ul Daruieste Viata, in Jurnalul de Spital:
Daruieste Viata pe Facebook
Daruieste Viata pe website

Ogilvy Romania face parte din reteaua internationala Ogilvy si ofera pietei din Romania urmatoarele arii de expertiza, la nivel integrat: strategie de brand, advertising, customer engagement, PR & Influence si servicii de strategie digitala. Portofoliul de clienti cuprinde companii pentru care Ogilvy Romania dezvolta campanii de comunicare, atat la nivel international, cat si la nivel local - Philips, Heineken (Strongbow, Ciuc Premium, Cidru Mandru, Blind Pig, Old Mout, Stassen), ETI Gida, Lenovo, Dr. Oetker, Kimberly Clark, IBM, Piraeus Bank, Mega Image, Montefarmaco, Sanofi, Leroy Merlin si alte companii de renume. Mai multe detalii despre proiectele agentiei pe Facebook.

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR


PUBLICITATE: