Vechea tehnica a mozaicului reinterpretata in cheie moderna cu sustinerea Mapei Romania si UNARTE
Marti, 02 Iulie 2019

Premiul al-III-lea
Olingher Alberta Ionela
Credit: Armada Marketing / Mapei

Dupa ce a ajuns anul acesta in premiera la Timisoara, Competitia Culorilor Mapei a premiat cei mai priceputi studenti in arta straveche a mozaicului de la Facultatea de Arte Decorative si Design, Departamentul Arta Murala, anul I, din cadrul UNArte Bucuresti.

AdPlayers. Info

Singura competitie de tablouri mozaic dedicata studentilor de la facultatile de Arte si Design, initiata de Mapei Romania, a ajuns la cea de-a treia editie in Bucuresti

Mapei Romania, unul dintre cei mai mari producatori la nivel mondial de adezivi si produse chimice pentru constructii, extinde la nivel national Competitia Culorilor Mapei - o initiativa de sustinere si incurajare a tinerilor artisti plastici, din cadrul facultatilor de Arte si Design, dezvoltata  impreuna cu agentia de comunicare Armada.

Dupa ce a ajuns anul acesta in premiera la Timisoara, Competitia Culorilor Mapei a premiat cei mai priceputi studenti in arta straveche a mozaicului de la Facultatea de Arte Decorative si Design, Departamentul Arta Murala, anul I, din cadrul UNArte Bucuresti.

Studentii, aflati sub coordonarea profesorilor Conf. Univ Dr Cosmin Paulescu, Lector Univ Dr Ion Achiteni si Asist Univ Georgian Barbieru, au inscris lucrari in Competitia Culorilor Mapei – un concurs de tablouri mozaic menit sa stimuleze creativitatea studentilor si sa readuca in atentie arta mozaicului – o forma de arta extrem de versatila, care prin complexitate si multitudinea formelor pe care le poate imbraca, complimenteaza cu succes orice tip de ambient.

Premiul al-II-lea
Manole Annenicole Roberta Georgia
Credit: Armada Marketing / Mapei


Studentilor participanti la concurs li s-a cerut sa realizeze cate un tablou mozaic de dimensiunea 50cmx70cm folosind adezivii si chiturile colorate Mapei pentru placari ceramice si din piatra naturala.  Inspiratia din acest an vine din Italia, cu tot ce are ea mai frumos, DIVERSITATE fiind cuvantul cheie.

“Ne aflam deja la cea de-a treia editie a Competitiei Culorilor Mapei, un demers initiat din dorinta de a readuce in atentia noilor generatii de artisti plastici si designeri, arta mozicului, aceasta forma de arta atat de ofertanta. Ne-am dorit sa ii apropiem pe studenti de arta mozaicului si sa-i incurajam sa o exploreze in formele sale cele mai creative, oferind alaturi de profesorii coordonatori, tematici provocatoare, editie dupa editie" a declarat Florin Ciobanu, Director General Mapei Romania. 

"De trei ani studentii UNARTE realizeaza tablouri mozaic cu ajutorul materialelor puse la dispozitie de Mapei. Anul acesta initiativa Mapei a fost extinsa si la nivel national, ajungand la Timisoara, unde s-a bucurat de foarte multa deschidere. In  Bucuresti, Competitia Culorilor Mapei s-a bucurat de acelasi succes si interes. Ne bucura, atat interesul acordat Competitiei Culorilor Mapei, cat si creativitatea studentilor si calitatea lucrarilor inscrise, cu atat mai mult cu cat mozaicul ramane un element cheie in design. ” a mai spus oficialul Mapei.

“Suntem de trei ani calatori in acest univers al mozaicului si formelor sale spectaculoase, univers in care ii introducem si pe studentii nostri de anul I. Este o calatorie in urma careia tinerii invata tehnica antica a mozaicului punand-o in valoare in lucrari ce au reusit sa ne impresioneze in mod placut. Avem generatii talentate de studenti si suntem recunoscatori Mapei pentru sustinerea acestora prin astfel de demersuri” a declarat Prof. univ. dr. Cosmin Paulescu – Decan, Facultatea de Arte Decorative si Design, Departamentul Arta Murala - UNARTE Bucuresti.

Cei trei castigatori ai editiei 2019 din Bucuresti sunt: Florea Ioan Valentin – Premiul I, Manole Annenicole Roberta Georgia – Premiul al-II-lea,  Olingher Alberta Ionela – Premiul al-III-lea. Tinerii au fost premiati pentru creativitatea lor de catre Mapei.

Competitia Culorilor Mapei este o initiativa dezvoltata impreuna cu agentia de comunicare Armada, avand ca obiectiv sa sustina interesul tinerilor artisti si viitori designeri pentru arta mozaicului. Oferind materiale de calitate exceptionala, Mapei isi asuma un rol activ in sustinerea si formarea apetitului noilor generatii de designeri, atat pentru tehnici care au rezultate spectaculoase, cat si pentru materiale care sa garanteze executii impecabile.

MAPEI este unul dintre cei mai mari producatori la nivel mondial de adezivi si produse chimice pentru constructii, cu peste 25.000 de tone de produse livrate zilnic. Infiintat in 1937 in Milano-Italia, grupul cuprinde astazi 81 de fabrici in 35 tari din intreaga lume si 10.000 de angajati.

Compania inregistreaza o cifra de afaceri de 2.5 mld. Euro si investeste anual 5% din venituri in cele 31 Centre de Cercetare-Dezvoltare, in care lucreaza 900 specialisti. Bazele filialei romanesti au fost puse in 2006 prin infiintarea MAPEI Romania, ca parte din strategia de internationalizare a grupului. Portofoliul MAPEI Romania cuprinde peste 500 produse, iar la nivel de business inregistreaza o cifra de afaceri de peste 15 milioane Euro.



Premiul I
Florea Ioan Valentin 

Credit: Armada Marketing / Mapei

Echipa care a fost implicata in dezvoltarea proiectului din acest an, este formata din:

Armada Marketing: Bogdan Popescu, Bogdan Obreja, Loredana Saru, Felicia Bolboceanu

Mapei:  Silviu Minciu, Director de Marketing Mapei Romania.


Mai mult in Concurs, Design, Packaging & Design



PUBLICITATE: