Unicul turneu WTA de la Bucuresti, 10-18 septembrie. Investitie de 300.000 EUR si premii de 115.000 USD si 160 de puncte WTA pentru campioana, in WTA ”Tiriac Foundation Trophy”
Vineri, 05 August 2022

 

Ion Tiriac: ”Organizarea acestui turneu reprezinta suma eforturilor depuse pentru a pastra Bucurestiul pe harta internationala a turneelor de tenis. Scopul Fundatiei Tiriac este de a incuraja practicarea sportului in randul tinerilor, iar organizarea acestei competitii vine sa completeze misiunea Fundatiei. Iata ca dupa o pauza de trei ani, initiativa Fundatiei Tiriac face ca Bucurestiul sa fie, din nou, gazda unei dispute sportive de talie mondiala in sportul alb. Cu siguranta voi face tot posibilul ca acest turneu sa aiba continuitate, pentru ca ofera baza si incredere tenisului romanesc”.

AdPlayers. Info

Fundatia Tiriac organizeaza in perioada 10-18 septembrie, in Bucuresti, Tiriac Fundation Trophy - turneu de tenis de talie mondiala. Acesta se va derula la Centrul National de Tenis (Bulevardul Pierre de Coubertin, numarul 11, Bucuresti), in aer liber, pe zgura. Tiriac Foundation Trophy este singurul turneu WTA (Women's Tennis Association) programat a se desfasura in Bucuresti.

”Organizarea acestui turneu reprezinta suma eforturilor depuse pentru a pastra Bucurestiul pe harta internationala a turneelor de tenis. Scopul Fundatiei Tiriac este de a incuraja practicarea sportului in randul tinerilor, iar organizarea acestei competitii vine sa completeze misiunea Fundatiei. Iata ca dupa o pauza de trei ani, initiativa Fundatiei Tiriac face ca Bucurestiul sa fie, din nou, gazda unei dispute sportive de talie mondiala in sportul alb. Cu siguranta voi face tot posibilul ca acest turneu sa aiba continuitate, pentru ca ofera baza si incredere tenisului romanesc”, a declarat Ion Tiriac.

Prin achizitionarea licentei de organizare a acestei competitii de talie mondiala, Fundatia Tiriac sustine tenisul si ofera jucatorilor romani sansa sa joace in cadrul turneelor internationale din Romania.

„In ultimele sezoane, Romania a fost un sustinator puternic al tenisului feminin si al Hologic WTA Tour si sunt incantat sa vad ca aceasta traditie frumoasa continua si in 2022, odata cu anuntarea competitiei Tiriac Foundation Trophy”, a declarat Melissa Pine, Vicepresedinte WTA 125.

Turneul WTA 125 de la Bucuresti va avea un tablou principal de simplu cu 32 de jucatoare si un tablou de dublu cu 8 echipe. Competitia ofera premii totale in valoare de 115.000 USD si 160 de puncte in clasamentul WTA pentru campioana. Costurile totale ale turneului se ridica la peste 300.000 de euro.

„Cu siguranta acest turneu WTA 125 organizat intr-o saptamana strategica din calendarul tenisului va oferi o experienta relevanta atat jucatorilor consacrati, cat si noilor vedete ale sportului alb care vor concura pentru un titlu prestigios in fata unei multimi pasionate”, a declarat Steve Simon, Presedinte WTA.

Meciurile de calificari pentru tabloul de simplu se vor desfasura in zilele de 10 si 11 septembrie, urmand ca meciurile de pe tabloul principal sa inceapa in data de 12 septembrie. Semifinalele si finala se vor desfasura pe 17, respectiv 18 septembrie.

Biletele vor fi puse in vanzare de catre Federatia Romana de Tenis la sfarsitul lunii august. Totodata, turneul va fi transmis in exclusivitate pe canalele Digisport.

Tiriac Foundation Trophy este primul turneu WTA de tenis organizat in Bucuresti in ultimii trei ani. Directorul acestui turneu este Cosmin Hodor.

Fundatia Tiriac este o organizatie non-profit, apolitica si non-guvernamentala, care s-a nascut la initiativa si din dorinta domnului Ion Tiriac de a contribui la dezvoltarea sportului si incurajarea practicarii acestuia in randul copiilor si tinerilor din Romania. Fundatia are ca scop implicarea copiilor in activitati sportive si sustine peste 100 de sportivi incadrati in echipele de hochei Allianz-Tiriac, Skoda, Dedeman, Simona Halep si Fundatia Olimpica Romana, asigurandu-le spatiu de joc, antrenamente si echipamente de inalta calitate, dar si participarea la competitii sportive desfasurate atat la nivel national, cat si international. Detalii suplimentare despre Fundatia Tiriac pot fi accesate la adresa https://fundatiaiontiriac.ro/ .

Mai mult in Sport Marketing


PUBLICITATE: