Un altfel de teambuilding. PROFI aduna deseuri.
Luni, 10 Iunie 2019

Credit: PROFI

Inspirati de Ziua mondiala a Mediului - care tocmai fusese sarbatorita, angajatii PROFI au plecat la padure sa respire aer curat dar, si mai important, s-au hotarat sa ajunga acolo pentru a-i reda padurii frumusetea naturala, eliberand-o de gunoaiele si de resturile de la picnic pe care, peste an, vizitatori nepasatori au uitat sa le mai ia cu ei, la plecare.

AdPlayers.ro

PROFI a dat startul unui nou tip de teambuilding cu care promite sa revina. Vineri, cateva zeci de colegi de la sediul PROFI din Timisoara si-au incheiat ziua de lucru imediat dupa pranz, decisi sa ajunga la Padurea Verde din Timisoara.

Inspirati de Ziua mondiala a Mediului - care tocmai fusese sarbatorita cu doua zile inainte, angajatii PROFI au plecat la padure sa respire aer curat dar, si mai important, s-au hotarat sa ajunga acolo pentru a-i reda padurii frumusetea naturala, eliberand-o de gunoaiele si de resturile de la picnic pe care, peste an, vizitatori nepasatori au uitat sa le mai ia cu ei, la plecare. Iar pentru ca si pe langa sediu au observat ca lumea aruncase gunoaie la intamplare, s-au pus pe treaba incepand chiar de acolo.

Inarmati cu manusi si saci de plastic, plini de veselie si vorbe de duh, temerarii si-au luat misiunea in serios, iar in urma lor verdele ierbii si al frunzelor a ramas mai viu, mai stralucitor. Pana si vremea a contribuit in felul sau, stapanindu-si tunetele si fulgerele din zilele precedente si lasand loc unui soare bland ce indemna la aventura.

“Sandvisul este mai gustos, apa mai buna si altfel vorbesti cu colegii tai cand acel ceva pe care il faceti impreuna, diferit de munca de zi cu zi de la birou, iti da simtamantul ca esti inca si mai util, de-a dreptul salvator,” este de parere Natasa Pinisoara, Responsabil de Mediu in cadrul retelei PROFI.

“Mai mult decat atat, cand esti relaxat si cu gandul liber sa zburde incotro isi doreste el, descoperi ca, fara niciun fel de efort, iti vin in minte solutii la care poate ca nici nu te-ai fi gandit in timpul orelor de program” adauga Florentina Nistru, si ea membra a aceluiasi departament.

Reprezentantii de relatii publice ai lantului de magazine spun ca initiativa teambuilding-ului in natura a fost o idee spontana, creata din dorinta de a trage un semnal de alarma privind problema reala pe care o reprezinta deseurile gestionate necorespunzator.

„In ultima perioada, se discuta intens despre colectarea selectiva a deseurilor si despre obiectivele nationale de reciclare, dar noi inca ne mai plimbam printre deseuri “uitate” pe alei si in albiile raurilor. Consideram ca prin astfel de campanii putem influenta comportamentul nostru, al tuturor, actionand responsabil in ceea ce priveste gestionarea corecta a deseurilor. Printr-o atitudine potrivita fata de mediul inconjurator putem fi chiar noi schimbarea pe care dorim sa o vedem in lume” si-au motivat autorii initiativa de a petrece timpl liber impreuna in folosul naturii.

Reprezentantii lantului de magazine au mai precizat ca vor repeta initiativa si anul viitor, cand isi doresc sa se pregateasca mai bine si mai din timp, sa cheme si alti colegi din PROFI sa vina la padure, in numar mult mai mare si nu doar la padurea din Timisoara, ci din mai toata tara!

Mai mult in Retail, Responsabilitate Sociala, CSR


PUBLICITATE: