Transmisie Live si peste 17.000 de vizualizari in total pentru Conferinta "Educatia incepe in uterul mamei"
Joi, 22 Martie 2018
 

Video: Conferinta „Educatia incepe in uterul mamei” 

Credit:
Social Moms / Youtube

adplayers. info

Social Moms a organizat saptamana trecuta cea de-a treia conferinta din acest an: Educatia incepe in uterul mamei, conferinta ce a reunit trei specialisti avizati care au dezbatut pe larg implicatiile si dezvoltarea unei sarcini. 

In cadrul evenimentului, peste 150 de parinti s-au alaturat in sala, din nevoia de a se informa si a afla de la specialisti informatii certificate despre dezvoltare, nutritie si emotiile femeii insarcinate si despre efectele acestora asupra fatului.

Potrivit organizatorilor, Conferinta „Educatia incepe in uterul mamei” care a avut si transmisie live cu acoperire nationala si a inregistrat in total peste 17.000 de vizualizari.

Cei trei specialisti care s-au alaturat in calitate de speakeri au fost: dr. Roxana Elena Banica (Medic Specialist Obstetrica si ginecologie), Andreea Carmen Radu (Consultant nutritie acreditat MMPS si MECTS, blogger @carmenradu.ro) si Ioana Agachi (Psihoterapeut si Managing partner @euparinteghemotoc.ro).

Gabriela Maalouf (NLP Trainer pentru copii si parinti, blogger @GabrielaMaalouf.ro) a fost atat moderatorul evenimentului, cat si unul dintre speakeri a vorbit despre cat invata copilul inca din burtica mamei. Trainer-ul a subliniat ideea ca exista studii care dovedesc ca bebelusul se familiarizeaza cu cateva lucruri esentiale inca din burtica mamei: sunetul, gustul, lumea in care va trai, rutina, etc.

Evolutia fatului si nutritie

Dr. Roxana Banica (Medic Specialist Obstetrica si ginecologie) a prezentat in detaliu evolutia fatului in burtica mamei pe saptamani, de la conceptie pana la nastere, din punct de vedere medical.

Despre nutritie si importanta acesteia in timpul sarcinii a vorbit Andreea Carmen Radu (Consultant nutritie acreditat MMPS si MECTS si blogger @carmenradu.ro). Consultanta in nutritie a vorbit despre cat de important este ca mamele sa aleaga sa manance sanatos, mai ales in timpul sarcinii, pentru ca perioada de sarcina si de alaptare sunt practic singurele perioade in care alimentatia influenteaza o terta persoana.

Conferinta a subliniat ca, pentru o alimentatie sanatoasa, este recomandat ca mama sa aiba o alimentatie sanatoasa din toate grupele de alimente, trei mese si doua gustari pe zi, sa fie hidratata, sa faca miscare cu recomandarea medicului, sa stie ca gusturile se formeaza inca din burta si sa citeasca etichetele de la produsele pe care le consuma.

Impactul emotiilor

La conferinta s-a discutat si despre impactul emotiilor mamei din timpul sarcinii asupra dezvoltarii fatului, Ioana Agachi (Psihoterapeut si Managing partner @euparinteghemotoc.ro) punand accentul pe ideea ca atunci cand mama este insarcinata, prin placenta se elibereaza niste hormoni in functie de ceea ce organismul mamei simte, astfel ca ele ajung la copil si in felul acesta el simte. Cercetarile arata ca efectele sunt mai vizibile dupa primele sase luni de sarcina.

Tot in cadrul conferintei specialistii au discutat despre faptul  ca starile emotionale care au efect asupra fatului sunt: stresul, depresia, anxietatea, ambivalenta si relaxarea.

Parteneri: Lidl, Desprealcool.ro (Ursus Breweries),  Biogenis, Superfood, Itsy Bitsy

Partenerul principal al evenimentului Social Moms a fost Lidl, marca ce si-a propus sa fie cat mai aproape de familiile tinere si a lansat gama imbogatita Lupilu si a oferit participatilor pachete cu produse alimentare si de igiena pentru copii.

Pe langa Lidl, conferinta Social Moms a avut ca partener si platforma de informare Desprealcool.ro, sustinuta de Ursus Breweries, care informeaza viitorii parinti prin Campania “9 luni cu zero alcool” asupra riscurilor la care este expus fatul daca in timpul sarcinii viitoarea mama consuma alcool si recomanda 9 luni de sarcina fara consum de bauturi alcoolice #9cu0.

Alti parteneri ai evenimentului au fost: Biogenis, Superfood cu primele-cumparaturi.ro distribuitor al produselor Medela in Romania. Evenimentul a fost moderat de Gabriela Maalouf, blogger gabrielamaalouf.ro, iar partener media Itsy Bitsy, radioul parintilor si al copiilor.


Legaturi rapide la discursurile din timpul Conferintei 
„Educatia incepe in uterul mamei”:


Dr. Roxana Banica, discursul despre etapele dezvoltarii fatului in burta mamei, pe Youtube, aici


Andreea Carmen Radu
, discursul despre nutritie, pe Youtube, aici


Ioana Agachi, discursul despre impactul emotiilor asupra fatului, pe Youtube, aici

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR





 


PUBLICITATE: