Traditii si multiculturalism la Festivalul Ambasadelor. Cea mai complexa expozitie de costume traditionale si ornamente
Joi, 31 August 2017

Traditii si multiculturalism la Festivalul Ambasadelor. Cea mai complexa expozitie de costume traditionale si ornamente
 Credit: Festivalul Ambasadelor 2017.

Eveniment fara precedent in peisajul cultural romanesc ajuns la a treia editie, Festivalul Ambasadelor se va desfasura in perioada 7-10 septembrie si va include o serie de evenimente si expozitii care promoveaza cultura si arta diferitelor tari cu misiuni diplomatice in Romania

adplayers.info

Festivalul Ambasadelor organizeaza cea mai complexa expozitie de costume traditionale si ornamente, aduse in premiera in Romania, prin participarea a peste 50 de tari! Proiectul va reuni traditii de la Est la Vest, pe tot globul, si se va desfasura la Grand Hotel du Boulevard, in cadrul seriei de evenimente Festivalul Ambasadelor, ce va avea loc  intre 7-10 septembrie.

Eveniment fara precedent in peisajul cultural romanesc ajuns la a treia editie, festivalul include o serie de evenimente si expozitii care promoveaza cultura si arta diferitelor tari cu misiuni diplomatice in Romania. Festivalul Ambasadelor a devenit un punct de reper pentru comunitatea diplomatica din tara, urmarind deschiderea si promovarea activitatii ambasadelor catre publicul larg din Romania.

Pentru editia 2017, organizatorii au pregatit mai multe serii de evenimente si momente artistice, care vor transforma capitala intr-o destinatie a multiculturalismului, a diversitatii, artei contemporane, dansului, muzicii, artizanalului, filmului si teatrului.

De-a lungul celor 4 zile, mai mult de 50 de organizatii culturale si artistice vor avea posibilitatea de a prezenta programe tematice la nivel international, cu o varietate de la traditional la modern, de la clasic la experimental, de la artizanal la cultura urbana si dezbateri pe teme de importanta globala.

Proiect interdisciplinar, Festivalul Ambasadelor vizeaza urmatoarele zone artistice: arte vizuale (pictura, grafica, sculptura, fotografie, film), muzica, dans, moda, design de produs, arhitectura, teatru, cultura urbana si traditionala (artizanat, specialitati culinare). Festivalul va functiona ca un ansamblu expozitional, cu activitati artistice si de divertisment, cuprinzand o panorama a culturii internationale, care va fructifica relatiile diplomatice straine cu publicul romanesc.

Vizitatorii vor calatori in jurul lumii din propriul oras, iar Bucurestiul va deveni un azimut al turismului cultural, contribuind la revigorarea economiei culturale locale.

Mai mult in Eveniment, Festival, 


PUBLICITATE: