Tough Marketing de computere: Panasonic Toughbook pentru conditii extreme
Vineri, 08 Iulie 2011

 (AdPlayers, Iulian Toma)

Daca n-ati plecat inca in concediu la mare, atunci mai aveti o sansa sa lucrati sub apa, sau daca cineva va scapa ceva mai mult nisip in tastatura. Panasonic Toughbook are in portofoliu numai laptopuri speciale, rezistente intr-o mai mare sau mai mica masura, in functie de cat va permite buzunarul personal sau pachetul de management oferit de locul de munca.

Cat este targetul de vanzari pentru divizia de calculatoare rezistente in astfel de conditii grele? „Pentru anul fiscal 2011-2012 (Aprilie 2011 - Martie 2012) avem un target pentru Romania de 1,5 milioane Euro si o cantitate de 750 unitati”, a afirmat pentru AdPlayers Octav Popian, Business Development Manager  la Panasonic Computer Products. Desi n-a fost dezvaluit, bugetul de marketing si comunicare este aproximat de AdPlayers la cateva zeci de mii de euro pe an.

„Cea mai rezistenta, Gama Fully Rugge.d, este formata din modelele CF-31 si CF-19”, spune Popian. Cu primul dintre modele puteti pleca dealtfel si la razboi. CF-31 este folosit cu precadere in sectorul militar, inclusiv in dotarea Armatei Romane, mai spune managerul de la Panasonic. Datorita ecranului generos si a puterii de operare, modelul se potriveste foarte bine in cazurile in care este nevoie de prelucrarea datelor audio-video pe teren, in conditii vitrege.

Cel mai vandut Toughbook

Un model convertibil, CF-19 este cel mai vandut produs Panasonic Toughbook. „Folosit cu precadere in domeniul utilitatilor publice, printre clientii nostri se numara companii precum E.On, GdF Suez, Enel, OMV Petrom, etc. Modelul este potrivit instalarii in masina, fiind astfel utilizat in ambulante, masini speciale de pompieri si de interventie, politie si jandarmerie”, adauga Popian.

Tot la aceasta categorie intra produsele specializate, CF-U1, CF-H1 Field si CF-H1 Healthcare. O combinatie intre un PDA si un laptop, CF-U1 este folosit pentru verificarea persoanelor la granite, pentru masinile de livrare, etc

Un model CF-19 simplificat, Panasonic Toghbook CF-H1 Field este un tablet PC folosit cu precadere in companiile de utilitati publice, pentru personalul care lucreaza pe teren. CF-H1 Healthcare este specializat pe domeniul medical, fiind posibila dezinfectarea acestuia folosind dezinfectantii uzuali din spitale. Produsul elimina riscul aparitiei infectiilor in spitale, acest produs rezistand totodata si utilizarii zilnice (caderi accidentale, socuri, etc).

Tough Business

Printre modelele mai accesibile se numara produsele Panasonic Toughbook intermediare. Unul dintre acestea este CF-53, din actegoria Semi-Rugged. Cu aplicabilitate de la service-uri auto la companii care ofera suport de teren clientilor sai (field service).

Seria Business, CF-C1 si CF-F9 intregeste „Tough” paleta de computere Panasonic. Printre altele, exemplul CF-C1, un model convertibil tablet PC, are un succes foarte mare in randul companiilor cu oameni de vanzari (sales workforce).


PUBLICITATE: