Top cheltuieli online in publicitate:49 miliarde, toate. 2 miliarde pe site-uri si branduri erotice.
Vineri, 04 August 2017

Credit: Gemius / PR

Reclamele online din Romania au inregistrat peste 49 de miliarde de afisari in primele sase luni ale anului, dintre care 48 de miliarde de afisari au fost display si un miliard au fost video

adplayers.info

49 de miliarde, toate. Reclamele online din Romania au inregistrat peste 49 de miliarde de afisari in primele sase luni ale anului, dintre care 48 de miliarde de afisari au fost display si un miliard au fost video, releva datele furnizate adplayers de catre autorii analizei gemiusAdReal, pentru primele sase luni ale anului 2017.


Potrivit informatiilor, tendinta de utilizare in campaniile de comunicare este una ascendenta pentru ambele formate. Analiza gemiusAdReal se refera la perioada ianuarie - iunie 2017 si include date desktop (laptop & PC) despre intreaga piata digital

2 miliarde de afisari pe site-uri si brandurile de produse erotice

Din datele Gemius reiese  ca site-urile si brandurile de produse erotice au avut cele mai mari volume de publicitate pentru formate de tip display, acestea inregistrand aproape doua miliarde de afisari din display si 34 de milioane din video in doar sase luni.

Brandurile care au comunicat cel mai des prin display au fost: Unicef, Bonprix Online Store, eMAG, Kaufland si Booking.com. Desi volumele de publicitate au fost mai mici in cazul reclamelor video, brandurile care s-au evidentiat cel mai mult au fost: Vodafone, Kinder, Samsung, Nurofen si Head & Shoulders.


Produse Alimentare – 156 mln. afisari

Brandurile din segmentul Food au comunicat cel mai mult prin reclame video (156 milioane de afisari), fiind urmate de brandurile din industriile de Personal Care and Hygiene  ( 152 milioane de afisari) si Leisure Time ( 139 milioane de afisari).

In acelasi timp, in topul clasementului pentru  display, bradurile din industria Trade (13 miliarde de afisari), Other (7 milioane de afisari) si Leisure Time (peste 6 milioane de afisari) au fost cele mai vizibile.

Preferatul Facebook. Display: 17 miliarde afisari. Video: 517 milioane.

Facebook ramane preferatul publisher al advertiserilor, dar in acelasi timp cu cel mai mare cluter. Astfel, Facebook a livrat peste 17 miliarde de afisari pentru display si 517 milioane de afisari pentru video in prima parte a anului.

La nivelul publisherilor locali cele mai multe afisari de reclame display au fost livrate pe: olx.ro, bzi.ro, realitatea.net, stiripesurse.ro si gsp.ro. In acelasi timp, cele mai multe reclame video au fost livrate pe: stirileprotv.ro, prosport.ro, adevarul.ro, realitatea.net si sport.ro.


gemiusAdReal - Singurul studiu care analizeaza intreaga piata.


gemiusAdReal este primul si singurul studiu disponibil in Romania care analizeaza intreaga piata de publicitate online prin prisma utilizatorului final. AdReal ofera informatii complete despre toate tipurile de reclame si website-uri (include si retele de socializare & motoare de cautare).

Unul din liderii de masurare a audientei online in peste 35 de tari, metodologia Gemius este recunoscuta international si premiata in 2015, 2016 si 2017 cu locul intai la  IAB Europe Research Award pentru metodologiile de cercetare a audientei dezvoltate.

Mai mult in Digital, Interactive, AdPlayers Report


PUBLICITATE: