Teatru in cautare de ctitori. Grivita 53 va fi prezent in Parlament pe 7, 8 si 9 iunie
Joi, 03 Iunie 2021

 

Credit. Teatrul Grivita 53 / Image PR

“Cele mai importante lucruri in viata sunt cele pe care le faci, nu cele pe care le ai. (…)” spune Chris Simion – Mercurian, initiatoarea proiectului Grivita 53, care pe 7, 8 si 9 iunie, impreuna cu colegii sai, tineri actori independenti, va vinde caramizi in Parlamentul Romaniei, pentru campania de strangere de fonduri dedicata constructiei teatrului din Grivita nr. 53.

AdPlayers. info

“Cele mai importante lucruri in viata sunt cele pe care le faci, nu cele pe care le ai. (…)” spune Chris Simion – Mercurian, initiatoarea proiectului Grivita 53, care pe 7, 8 si 9 iunie, impreuna cu colegii sai, tineri actori independenti, va vinde caramizi in Parlamentul Romaniei, pentru campania de strangere de fonduri dedicata constructiei teatrului din Grivita nr. 53.

Binecunoscuta regizoare a demarat la inceputul anului campania “Vindem caramizi. Construim un teatru.”, 2021 fiind anul in care si-a propus sa stranga banii necesari demararii santierului primului teatru construit impreuna de la zero, dupa 75 de ani. Ultimul demers de acest fel a fost realizat in 1946 de cate inginerul constructor Liviu Ciulei, pentru fiul sau, regizorul Liviu Ciulei.

In acest moment mai sunt disponibile 30.000 de CARAMIZI – CTITOR pe care se inscriptioneaza numele ctitorului si ulterior, cand teatrul va fi gata, acest nume va fi trecut pe zidul din foaierul teatrului. O caramida G53 valoreaza 53 Euro (256 lei).

Echipa Grivita 53 va aduce in parlament 5.000 de caramizi, in speranta ca fiecare deputat va participa la eveniment si va achizitiona cel putin o caramida - daca nu si mai multe pentru copii, familie, prieten - si fiecare angajat al insitutiei va alege deopotriva sa se alature comunitatii de ctitori.

“… In 2016 am vandut casa bunicii mele si cu banii castigati am cumparat terenul din Calea Grivitei 53, locul pe care urmeaza sa construim teatrul. In 2017 am demarat campania de strangere de fonduri si am participat la cea mai importanta competititie de arhitectura sustenabila din Europa, la Marsilia. A fost pentru prima data cand Romania a urcat pe podium in acest concurs. Au fost 5.085 de proiecte participante si doar 7 castigatori, iar Grivita 53 s-a aflat printre ei obtinand “Acknowledgement Prize”  spune Chris Simion – Mercurian.

,, In 2018 am aflat ca am cancer, am pus proiectul pe hold, am schimbat prioritatile si m-am concentrat pe vindecare. In 2019 am revenit si am continuat demersul. In 2020 a urmat al doilea an de pauza din cauza pandemiei. In 2021 mi-am propus sa strangem suma necesara inceperii santierului. Pana in prezent am strans 380.000 Euro, plus 75.000 Euro care urmeaza sa intre in contul proiectului din partea a doua multinationale. Am 23 de ani de cand fac teatru independent si mai bine decat mine nu stiu cine poate vorbi despre necesitatea acestei initiative. Unii construiesc ziduri care ne separa. Noi construim ziduri care ne unesc!”, a daugat fondatoarea.

Acest demers este sustinut de numeroase personalitati care au facut sau fac performanta in domeniul lor de activitate printre care se afla violonistul Alexandru Tomescu, olimpicii Mihai Covaliu, Ivan Patzaichin, Valeria Racila van Groningen, alpinistul Alex Gavan, medicul Cristina Berteanu, criticul Marina Constantinescu, scriitorii Pascal Bruckner, Eric Emmanuel Schmitt, Mihai Sora, Nora Iuga, Matei Visniec, scenografele Maria Miu si Iuliana Vilsan, regizorii de film Corneliu Porumboiu si Cristian Mungiu, producatoarea Ada Solomon, precum si actorii ctitori Oana Pellea, Maia Morgenstern, Marius Manole, Marian Ralea, Rodica Mandache, Medeea Marinescu, Ilona Brezoianu, Ada Milea si altii.

Detalii despre proiect pe www.grivita53.ro

Mai mult in Campanii, Entertainment, Educatie, Responsabilitate Sociala

 


PUBLICITATE: