Te racoresti si reimpaduresti. Bergenbier planteaza din aprilie 50.000 de brazi in trei zone din Romania
Joi, 29 Martie 2018
 
Credit: Bergenbier

„Am simtit ca ar fi frumos sa contribuim si noi intr-o mica parte la racoarea muntilor, iar plantarea celor 50.000 de brazi arata modul nostru de a ne arata multumirea pentru natura care ne-a inspirat sa facem Bergenbier, berea care iti ofera racorirea adevarata” a declarat Gabriela Lupas Ticu, Director de Marketing Bergenbier S.A.

adplayers.info

Bergenbier va incepe in luna aprilie plantarea a 50.000 de brazi in Vestul Romaniei, Transilvania, ca parte a campaniei „Te racoresti si reimpaduresti!”, anunta reprezentantii de comunicare ai campaniei.

Potrivit autorilor proiectului, regiunile Rau de Mori (jud. Hunedoara), Sohodol si Bucium (jud. Alba) sunt cele trei zone in care Bergenbier si initiativa nationala de impadurire pe baza de voluntariat „Plantam fapte bune in Romania” vor planta specii de conifere.

„Am simtit ca ar fi frumos sa contribuim si noi intr-o mica parte la racoarea muntilor, iar plantarea celor 50.000 de brazi arata modul nostru de a ne arata multumirea pentru natura care ne-a inspirat sa facem Bergenbier, berea care iti ofera racorirea adevarata. Din informatiile noastre, este prima initiativa de aceasta amploare din partea unei beri romanesti si ne vom implica in toate etapele plantarii, dar si in mentinerea si ingrijirea padurii pentru o perioada indelungata”, a declarat Gabriela Lupas Ticu, Director de Marketing Bergenbier S.A.

Bergenbier si-a invitat consumatorii sa sustina campania si i-a incurajat sa dea nume brazilor care urmeaza a fi plantati, pe pagina de Facebook a brandului. Acestia se pot inscrie voluntari in Echipa Nationala de Racorire, pentru a participa la impadurire, pe platforma racorimromania.ro/cubrazi, pana la data de 15 aprilie.

La sfarsitul lunii aprilie, Bergenbier va incepe plantarea brazilor in zona Bucium alaturi de voluntarii si de vedetele care s-au alaturat campaniei de reimpadurire. Plantarea celor 50.000 de brazi in cele trei zone din vestul tarii (Bucium, Sohodol si Rau de Mori) va fi finalizata in luna mai.

„Te racoresti si reimpaduresti!” este unul dintre cele mai ample proiecte de reimpadurire cu ajutorul voluntarilor din Romania, realizat de Bergenbier cu sprijinul asociatiei EcoAssist, reprezentantul legal al „Plantam fapte bune in Romania”.

„Cresterea si protejarea padurilor reprezinta  misiunea asumata de catre toti cei care se implica in actiunile <<Plantam fapte bune in Romania>>. Ne bucura initiativa Bergenbier de a sustine infiintarea de noi culturi forestiere de conifere si credem ca reprezinta un model de bune practici care sa evidentieze responsabilitatea fata de mediu si viitor”, a declarat Marin Toma, presedintele Asociatiei EcoAssist, reprezentantul legal al initiativei nationale de impadurire pe baza de voluntariat „Plantam Fapte Bune in Romania”.

43% au ales Bradul, copacul simbol al romanilor

Bradul este copacul care reprezinta cel mai bine Romania, conform studiului „,Ce stiu romanii despre brazi?” realizat in luna februarie la cererea Bergenbier de iVox.ro, pe un esantion de 1.307 respondenti. Cei mai multi dintre participantii la studiu - 43,08% - au ales bradul, ca specie reprezentativa, pentru tara noastra.

Totodata, romanii sunt constienti de beneficiile pentru natura si sanatate pe care le aduc padurile de brazi. 95,66% dintre cei care au raspuns considera ca reimpadurirea unei zone de munte poate fi benefica pentru comunitatea locala. Noua din zece respondenti stiu ca doi brazi adulti produc oxigenul necesar unei persoane pentru a respira zi de zi.

Sondajul s-a desfasurat la cererea Bergenbier, in luna februarie, pe un esantion de 1.307 respondenti, cu varsta cuprinsa intre 18 – 45 de ani, utilizatori ai platformei iVox.ro si reproduce, din punctul de vedere al principalelor caracteristici, structura socio-demografica a populatiei utilizatorilor de Internet din Romania, asa cum decurge din cercetarea Gallup „Piata serviciilor de acces la Internet” (Gallup, aprilie 2010), realizata la cererea ANCOM (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii). Prin urmare, rezultatele acestui sondaj pot fi extrapolate, cu o minima marja de eroare, populatiei utilizatorilor de Internet din Romania, cu varsta peste 18 ani, din mediul urban.

„Plantam Fapte Bune in Romania”

Din 2011 si pana in prezent, 31.869 voluntari au plantat si ingrijit 664.328 de copacei pe un total de 207 hectare de terenuri publice neproductive in 22 de judete din Romania. In 2013, initiativa a primit Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei, iar de-a lungul anilor i s-au acordat noua distinctii din partea comunitatii. Reprezentantul legal al initiativei este Asociatia EcoAssist din Bucuresti.

Bergenbier S.A. este unul dintre cei mai activi producatori de bere de pe piata romaneasca, activand in Romania din anul 1994. Compania opereaza in prezent o unitate de productie la Ploiesti, iar echipa numara aproximativ 700 de angajati. Bergenbier S.A. face parte din grupul Molson Coors Brewing Company, al treilea mare producator de bere din lume.           

Portofoliul companiei cuprinde marcile locale: Bergenbier - cu sortimentele Bere blonda, Bere blonda fara Alcool, ALE, Fresh Lemon si Fresh Grapefruit - si Noroc  precum si marcile internationale produse local: Staropramen, Stella Artois, Beck’s, Löwenbräu. Alaturi de acestea, Bergenbier S.A. importa specialitatile belgiene Leffe si Hoegaarden, precum si berea mexicana numarul 1 in lume, Corona.

Molson Coors Brewing Company este al treilea producator de bere la nivel mondial, cu marci extraordinare care incanta consumatorii de bere din toata lumea. Portofoliul sau include marci premium, lideri de piata, precum Coors Light, Molson Canadian, Carling, Staropramen, Blue Moon si Cobra in America de Nord, Europa si Asia.

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR 


PUBLICITATE: