Start in etapa a doua a competitiei de arhitectura premiata cu 15.000 EUR. Imagine Dumbrava Vlasiei
Luni, 19 Februarie 2018

"Premiul, in valoare de 15.000 de euro, este unul dintre cele mai importante acordate vreodata in Romania in cadrul unui concurs de arhitectura", spune Horia Balan, Project Director Dumbrava Vlasiei, despre cea de-a doua etapa a concursului Imagine Dumbrava Vlasiei, care deschide inscrierile proiectelor de arhitectura pe site-ul imagine.dumbravavlasiei.ro

adplayers. info

Start la inscrierile in competitia de arhitectura Imagine Dumbrava Vlasiei. Cea de-a doua etapa a concursului Imagine Dumbrava Vlasiei deschide seria inscrierilor proiectelor de arhitectura pe site-ul imagine.dumbravavlasiei.ro.

Dupa alegerea playlistului de 10 melodii care sa ii inspire pe concurenti in creionarea celor mai spectaculoase proiecte, incepand cu 19 februarie si pana pe 1 aprilie 2018 tinerii arhitecti care intrunesc conditiile de participare se pot inscrie online si preda proiectele.

Muzica pentru arhitectura

Printre melodiile care au fost alese de asculatorii Radio Guerrilla ca surse de inspiratie in conturarea unui proiect de casa se numara Depeche Mode cu ”Home”, Ziggy Marley cu ”Family Time”, Eta James cu ”At Last” sau Sting cu celebra piesa ”Fragile”. Lista completa a celor 10 melodii din care tinerii arhitecti se pot inspira este disponibila pe Youtube



Proiecte de arhitectura pentru o noua generatie

Concursul cauta sa sprijine tinerii profesionisti, cei aflati la inceputul carierei, carora le ofera oportunitatea de a-si materializa propria viziune in materie de habitat si de a o face cunoscuta publicului larg. Marele premiu este in valoare de 15.000 de euro si transpunerea in realitate a casei imaginate de castigator. Locuintele propuse de tinerii arhitecti trebuie sa se integreze in contextul natural al Dumbravei si sa reinterpreteze in cheie contemporana arhitectura locala, facand uz de materiale sustenabile.

Juriul competitiei:

Juriul acestei competitii este format din Arh. Adrian Soare (Cumulus), Adrian Popescu (Radio Guerrilla), Horia Balan (Project Director Dumbrava Vlasiei), Claudiu Guta (VEP), dar si ascultatorii Radio Guerrilla.

„Ne asteptam la proiecte exceptionale, curajoase, inedite, care sa demonstreze ca varsta este doar un numar atunci cand vorbim despre talent si creativitate. Premiul, in valoare de 15.000 de euro, este unul dintre cele mai importante acordate vreodata in Romania in cadrul unui concurs de arhitectura. In plus, castigatorul acestui concurs isi va vedea proiectul implementat chiar in Dumbrava, deoarece casa imaginata de el va prinde viata in complexul nostru. Este, daca vreti, un real vot de incredere acordat tinerelor talente care inca nu au avut ocazia de a-si face numele cunoscute.” – Horia Balan, Project Director Dumbrava Vlasiei.

Etapele concursului:

•            19 februarie – 19 martie 2018: inscrierea in concurs, pe pagina speciala de pe site-ul dumbravavlasiei.ro.

•            1 aprilie 2018 – data limita a predarii proiectelor aferente fiecarei inscrieri.

•            1 aprilie – 6 aprilie 2018: nominalizarea unui numar de maximum 10 finalisti. Lucrarile acestora vor fi publicate pe site-ul dumbravavlasiei.ro.

•            10 aprilie – 27 aprilie 2018: vizitatorii site-ului vor avea posibilitatea sa voteze lucrarea preferata.

•            4 mai 2018: la finalul campaniei publice de promovare a proiectelor finaliste si dupa incheierea votului public, juriul desemneaza lucrarea castigatoare in functie de criteriile de jurizare si de numarul de voturi colectat de la ascultatori.

La concursul de arhitectura Imagine Dumbrava Vlasiei se pot inscrie pe site-ul dumbravavlasiei.ro arhitectii cu drept de semnatura, membri ai Ordinului Arhitectilor din Romania, care sa nu fi implinit varsta de 31 de ani la data predarii proiectului. In egala masura, concursul este deschis echipelor de proiectare transnationale sau/si multidisciplinare cu conditia ca toti membrii echipei sa respecte limita de varsta mentionata si minimum un membru al echipei sa fie arhitect cu drept de semnatura, membru al Ordinului Arhitectilor din Romania.

Dumbrava Vlasiei este un proiect unic pe piata rezidentiala din Romania. Localizat in nordul Bucurestiului, complexul rezidential Dumbrava Vlasiei se intinde pe aproximativ 90 de hectare si va cuprinde 5 sate distincte, conectate de un parc si inconjurate de o padure deasa de stejari. Locul a fost gandit ca o comunitate autonoma, privata, oferind locuitorilor sai toate conditiile pentru a duce un stil de viata sanatos si de inalta calitate, ce pune accentul pe tihna si agrement. In Dumbrava Vlasiei, importante birouri de arhitectura realizeaza proiecte spectaculoase, special concepute pentru acest complex, ce sprijina viziunea unei arhitecturi de exceptie.

Mai mult in Concurs, Constructii & Imobiliare,


PUBLICITATE: