Spotul TV Ciucas - Iarna in primele doua din 160
Vineri, 15 Februarie 2008

(AdPlayers.ro, Irina Toma )

 

Spotul TV „Ciucas Iarna”, semnat de agentia de publicitate Gavrila & Asociatii, se situeaza intre primele doua reclame care au atins cel mai mare scor in ceea ce priveste impactul asupra brand-ului, din esantionul de 160 testate. 

Concluzia apartine unui instrument de pretestare a reclamelor dezvoltat de compania de cercetare Daedalus Consulting, citat de catre reprezentantii de comunicare ai acesteia.

 

Conform rezultatelor cercetarii desfasurate in luna ianuarie, „Ciucas Iarna” a atins un Awareness Index de 11 puncte. Performanta este cu atat mai importanta cu cat doar 1% dintre reclame au depasit 10 puncte, in timp ce doar 3% au avut un Awareness Index peste 6 puncte, spune studiul citat. De-a lungul timpului Daedalus Consulting a testat 160 de reclame, dintre care 28 de pe piata berii. Pentru acest studiu nu au fost luate in considerare promotiile.

 

 „Am reusit sa transpunem pe ecran atmosfera pe care o inspira berea de la munte. Intregul concept - de la replici la povestea spotului– este realizat pentru profilul consumatorului Ciucas”. a declarat Mihai Bonca, Brand Manager Ciucas. „Cerbul Cornel a dovedit din nou ca este un brand icon puternic, povestea a fost simpla, relevanta si vesela, iar calitatea productiei ridicata, spotul raspunzand astfel tuturor exigentelor consumatorului”

 

Awarenes Index-ul este calculat pe baza unui algoritm format din 3 componente majore: Enjoyment, Active Involvement si Branding. Spot-ul Ciucas a obtinut punctaje peste media pietei din Romania pentru Enjoyment si Branding, intrucat consumatorii au perceput spotul ca o „poveste” placuta, usor de urmarit si foarte bine asociata cu brand-ul.

 

In privinta notorietatii asistate, majoritatea respondentilor au asociat berea Ciucas, prin intermediul acestui spot TV, cu autenticitatea si prospetimea, cu momentele de relaxare, cu siguranta si confortul mediului familiar, valori asumate de marca.

 
AdPlayers / Work

Titlu:„Ciucas Iarna”

Produs: Ciucas

Advertiser: Ursus Breweries
Agentie: Gavrila si Asociatii

 

Mihai Bonca - Brand Manager Ciucas,

Andreea Barsan - Junior Brand Manager Ciucas,

Mihai Barsan - Group Brand Manager Mainstream si Economy,

Wojciech Bauman – Marketing Director,

 

Alina Gavrila Bortun & Octav Gheorghe - Creative Director,

Ramona Damian – Art Director,

Ana Nicolescu – Copywriter,

Dan Popov – Account Planner.


PUBLICITATE: