Spoon Media câstiga al doilea Retail
Miercuri, 20 Septembrie 2006

(AdPlayers.ro , Iulian Toma, iulian.toma@adplayers.ro )

Spoon Media câstiga al doilea Retail„Alaturi de Kaufland, Baumax este al doilea client de retail din portofoliul agentiei, în ordinea în care au fost ei castigati”, a afirmat pentru AdPlayers, Claudia Chirilescu (foto), Director General, Spoon Media.

Baumax, "Do-it-Yourself" de 15 ani

Baumax este o companie austriaca de familie, ce opereaza în sectorul "Do-it-Yourself" de 15 ani pe pietele din Europa Centrala si de Est si, potrivit oficialilor de comunicare, are o cifra de afaceri anuala de peste un miliard de euro, în 2004.

Dupa cum afirma oficialii agentiei, Spoon Media a câstigat contul de media al Baumax Romania în urma unui pitch  organizat în prima parte a acestui an. În urma acestuia, Spoon Media va presta servicii complete de media pentru client.

Planificare si cumparare de media

“Suntem extrem de mândri ca am reusit sa câstigam încrederea reprezentantilor Baumax Viena. Acestia ne-au mandatat sa gestionam si buying-ul”, spune Gabriel Bisti, Senior Media Coordinator la Spoon Media.

El afirma ca este o exceptie pentru Baumax sa angajeze o agentie de media care sa preia integral serviciile de planificare si cumparare de media (planning si buying). În toate tarile în care Baumax opereaza, spune Bisti, agentia de media presteaza doar servicii de planning, buying-ul fiind gestionat direct de client.

În prezent, Baumax pregateste deschiderea primelor trei magazine, în Brasov, Sibiu si Cluj Napoca. Grupul opereaza în prezent 121 de magazine în sase tari.

Directorul general al Baumax, Martin Essl, a afirmat ca jucatorii de pe piata de profil dispun de o „fereastra” relativ limitata de timp pentru a intra cu succes pe noi piete în Europa Centrala si de Est. În tarile unde Baumax este deja reprezentat cum ar fi Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia si Croatia, executivul spune ca orizontul de timp mentionat este estimat la cinci ani.

Potrivit agentiei, Baumax Romania, subsidiara a grupului austriac de magazine de distributie de materiale de constructii si amenajari interioare, va deschide 25 de magazine în Romania în urmatorii patru ani.

AdPlayersFile Spoon Media Înfiintata în 2003, Spoon Media (www.spoon.ro ) este agentie de media care ofera servicii de strategie, analiza media, planificare si cumparare de media. Pe lânga Kaufland si Baumax, compania de media numara printre clienti nume cum sunt GMP Advertising, Codecs, IPSO, Luna Promotions, Tactic Communications, Gavrila si Asociatii, Grupul Doi Millenium, MoldVin.

PUBLICITATE: