Sesiuni de terapie multisenzoriala pentru copii prin Programul Dr. Pestisor - terapeutul copiilor.
Marti, 12 Iunie 2018
 

Credit: Fundatia Orange / Centrul de Cercetari Subacvatice din Dalnic (Covasna)

Peste 120 de copii cu diferite tipuri de deficiente din Brasov si Covasna se bucura de terapie gratuita prin proiectul „Dr.Pestisor – terapeutul copiilor”

adplayers.info

Peste 120 de copii cu diferite tipuri de deficiente din Brasov si Covasna se bucura de terapie gratuita prin proiectul „Dr.Pestisor – terapeutul copiilor”, anunta reprezentantii de comunicare ai proiectului. Initiativa apartine Centrului de Cercetari Subacvatice din Dalnic, judetul Covasna si a castigat o finantare din partea Fundatiei Orange, prin programul „Sustine un ONG!”, editia 2018.

Potrivit informarii, sesiunile, care se vor desfasura pe toata durata verii si in luna septembrie, vor imbina terapia asistata de animale, folosind pesti Koi si carasi aurii, cu meloterapia (terapie prin muzica) si unele elemente de hidroterapie.

Scopul proiectului este acela de a imbunatati calitatea vietii si de a dezvolta abilitatile de comunicare si relationare a unor copii cu deficiente senzoriale si fizice precum tulburari de spectru autist, sindrom Down, dificultati de cunoastere si invatare, dar si altele.

„Perioada in care activitatile institutiilor de stat, inclusiv cele ale scolilor, sunt reduse sau intrerupte, este un moment bun ca parintii copiilor cu deficiente sa ii aduca pe cei mici la centrul nostru si sa participe impreuna cu ei la activitatile pe care le propunem” a spus Szabó Jenő, Managerul Departamentului de Terapii Speciale de la Centrul de Cercetari Subacvatice.

„Am vazut de-a lungul timpului ce inseamna pentru un copil cu deficiente terapia acvatica si, chiar daca e mai putin cunoscuta la noi in tara, efectele lucrului cu emotiile lor, intr-un mod constructiv, produce treptat efecte extraordinare asupra modului in care cei mici se integreaza intr-un grup, comunica si relationeaza cu ceilalti.”

Peste 2000 de familii din Brasov si Covasna au in grija unul sau mai multi copii cu diferite tipuri de deficiente, care au nevoie de terapie periodica. La centrul din Dalnic se bucura de sprijin din partea unor profesionisti licentiati in psihopedagogie speciala, cu experienta de peste 10 ani in invatamantul special, dar si de bazine speciale pentru terapie si aparatura adaptata nevoilor lor.

„Am prezentat proiectul in concursul „Sustine un ONG” si am castigat o finantare pentru Dr. Pestisor. Cu ajutorul Dr. Pestisor, copiii cu deficiente din Brasov si Covasna vor experimenta senzatii noi, care speram sa le imbunatateasca starea fizica, psihica si emotionala. ” a spus Smazenka Ferencz Andras, angajat Orange, castigator al concursului de finantare „Sustine un ONG!”

Proiectul a castigat una dintre cele 6 finantari de 32.000 lei de anul acesta, oferite de Fundatia Orange prin programul de finantare „Sustine un ONG!”. Prin concurs, angajatii Orange sunt incurajati sa propuna si sa coordoneze, alaturi de un ONG partener, proiecte de filantropie in care cred.

Centrul de Cercetari Subacvatice este o organizatie nonprofit, infiintata cu scopul de a aplica terapii eficiente pentru copii si adulti cu deficiente, centrate pe incluziuneain societate a persoanelor cu posibilitati reduse din zone rurale, familii dezavantajate, minoritati, etc. Numarul participantilor la aceste activitati, de la infiintare, a fost de peste 2000 de persoane.

Programul Sustine un ONG! este un fond care ofera finantare pentru proiecte de filantropie propuse de angajati si dezvoltate alaturi de o organizatie non-profit, pentru ca ei sa invete sa coordoneze un proiect, sa invete sa caute resurse alternative de finantare pentru proiectele in care cred,  sa invete sa comunice un proiect, sa dezvolte capacitatea de identificare de solutii la probleme sociale elementare, sa creasca gradul de satisfactie personala, sa creasca atasarea fata de brandul Orange si sa motiveze angajatii sa ramana in companie.

Mai mult in CSR, Responsabilitate Sociala, PR


PUBLICITATE: