Sedintele CNA sunt transmise in direct pe cna.ro
Vineri, 05 August 2016



adplayers. info

Disponibile din 4 august 2016, sedintele Consiliului National al Audiovizualului sunt transmise in regim “direct”, pe pagina oficiala a C.N.A. (http://www.cna.ro/stream/stream.html)

„Promisiunea pe care am facut-o publicului si radiodifuzorilor in ceea ce priveste transparentizarea activitatii Consiliului s-a concretizat prin implementarea unui sistem de transmisiune online a sedintelor publice ale Consiliului” spune VALENTIN-ALEXANDRU JUCAN, Membru al Consiliului National al Audiovizualului, intr-un comunicat de presa.

„Consider ca este o realizare importanta, un gest de altfel firesc din partea unei institutii publice, cu atat mai mult cu cat demersurile mele au fost initiate intr-un context in care membri ai Consiliului se simteau deranjati chiar si de simpla prezenta a fotografilor. Nu am renuntat la proiectul meu nici la presiunile actualului presedinte al C.N.A. care, anul trecut, distrugea camera de filmat cu care am realizat primele transmisiuni”.

Potrivit membrului CNA, actualul sistem are acces liber si poate fi operat din browser web, cu Adobe Flash Player. De asemenea, fara a fi nevoie de instalarea vreunui player suplimentar, transmisiunea poate fi receptionata si de pe telefon sau tableta. Un alt aspect important este posibilitatea de a arhiva inregistrarile sedintelor, sistemul permitand o stocare de pana la trei ani, fara a fi nevoie de suplimentarea memoriei.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul tehnic al unei echipe din cadrul Serviciului de Telecomunicatii Speciale – S.T.S., condus de generalul inginer Marcel Opris, echipa care a oferit asistenta in implementarea sistemului.

In conformitate cu Legea audiovizualului numarul 504 din 2002, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 15, alin. 2, "sedintele Consiliului sunt publice, cu exceptia cazului in care se propune presedintele si se alege vicepresedintele, in conformitate cu prevederile art. 1 si 3".

Sedintele consilului se desfasoara in fiecare zi de marti si joi, incepand cu ora 10:00. Modificarile programului de lucru vor fi anuntate din timp, pe site-ul Consiliului.

Vizionarea sedintelor Consiliului se poate realiza de pe PC, din browser web, cu Adobe Flash Player. Pentru telefon mobil sau tableta nu este necesar Adobe Flash Player. Preluarea continutului video se realizeaza cu codul software necesar, din pagina de afisare a sedintelor CNA.

Mai mult in Legislatie, Reglementare, Autoreglementare.


PUBLICITATE: