Romanii vor din nou cu taxiul. Companiile isi eficientizeaza costurile cu pana la 30%-40%apeland la parteneriate cu aplicatii mobile de comenzi taxi
Joi, 24 Noiembrie 2022

 


„Serviciile de taxi au trebuit sa se reinventeze in conditiile unei concurente crescute din partea serviciilor de transport alternativ. Aceasta este conceptul GoCab: o aplicatie cu care sa poti comanda un taxi cu telefonul mobil, disponibila oriunde in tara, pentru orice dispecerat sau sofer de taxi, cu avantajele deja bine cunoscute: un pret reglementat si fix pe kilometru, dar si cu facilitati de secolul XXI: localizarea GPS a adreselor de plecare si de destinatie, harti digitale cu ruta, plata cu cardul direct prin aplicatie sau cu numerar, posibilitatea de a contacta soferul direct din aplicatie etc.”, explica Ninel Macarie, CEO GoCab Software SA.

APlayers. Info

Trei din patru romani considera ca lucrul cel mai important este ca soferul sa onoreze comanda, arata un studiu comandat de GoCab Software

Fenomenul anularii comenzilor de catre soferi si preturile mari sunt principalele nemultumiri ale romanilor fata de serviciile de ride-sharing

Vulnerabilitatile sistemului e folosire a serviciilor e taxi ii determina pe clienti, in special companii, dar si persoane fizice, sa foloseasca aplicatii mobile de comenzi taxi

O astfel de aplicatie pentru comenzi taxi este GoCab, orientata catre companiile care doresc sa isi transporte angajatii si disponibila si pentru utilizatorii persoane fizicesi care a reusit sa scada costurile lunare de transport ale companiilor partenere cu 30%-40% in medie de la momentul implementarii solutiei

Context


Romanii se intorc la taxiuri dupa o perioada de cativa ani in care serviciile de transport alternativ au ocupat o cota importanta din piata, pentru a evita tarifele majorate si fenomenul anularilor comenzilor de catre soferi. In cadrul unui sondaj online comandat de compania GoCab Software si derulat pe platforma iVox, romanii au fost intrebati ce considera important sau foarte important la un serviciu de transport.

„Serviciile de taxi au trebuit sa se reinventeze in conditiile unei concurente crescute din partea serviciilor de transport alternativ. Aceasta este conceptul GoCab: o aplicatie cu care sa poti comanda un taxi cu telefonul mobil, disponibila oriunde in tara, pentru orice dispecerat sau sofer de taxi, cu avantajele deja bine cunoscute: un pret reglementat si fix pe kilometru, dar si cu facilitati de secolul XXI: localizarea GPS a adreselor de plecare si de destinatie, harti digitale cu ruta, plata cu cardul direct prin aplicatie sau cu numerar, posibilitatea de a contacta soferul direct din aplicatie etc.”, explica Ninel Macarie, CEO GoCab Software SA.

Majoritatea respondentilor au indicat garantia ca va veni o masina la comanda (72%), iar peste jumatate (51%) au declarat ca isi doresc ca transportul sa fie tarifat doar cu un pret fix pe kilometru, ca in cazul taxiurilor.

Printre aspectele serviciilor de transport considerate importante sau foarte importante de catre respondenti in cadrul sondajului GoCab se mai numara siguranta ca este un serviciu controlat de autoritati (57%), curatenia din masina (54%), gradul de confort din autovehicul (52%) si posibilitatea de a folosi serviciul in orice oras din tara (46%).

Taxiurile au o serie de avantaje clare: in primul rand, pretul este fix pe kilometru si reglementat prin lege. In plus, sunt prezente in majoritatea oraselor din tara – chiar si in cele mici, unde nu exista servicii de transport alternativ. De asemenea, companiile de taxi sunt supuse unor autorizari si controale din partea autoritatilor, iar clientii nemultumiti au posibilitatea de a se plange direct companiei sau chiar la autoritati.

GoCab este o aplicatie 100% romaneasca pentru comenzi taxi, in care sunt inrolati la nivel national peste 10.000 de soferi autorizati de taxi apartinand firmelor de taximetrie si dispeceratelor din peste 20 de orase din intreaga tara. GoCab a fost dezvoltata si este operata de GoCab Software SA, companie listata la Bursa de Valori Bucuresti din 2021.


30-40% economii prin GoCab Corporate, solutia de transport cost-effective pentru companii

GoCab ofera si o solutie unica deocamdata pentru piata locala a serviciilor de transport de persoane, in mod special pentru companiile care au nevoie sa isi transporte angajatii la locul de munca. Companiile care au incheiat parteneriate cu GoCab si care au folosit in trecut alte solutii de transport au costuri lunare de transport mai mici, in medie, cu 30%-40% de la momentul implementarii solutiei GoCab Corporate.

„Prin solutia GoCab Corporate, unul dintre clientii nostri corporate cu peste 400 de angajati si-a redus costurile de transport de la 170.000 de lei luna la 110.000 de lei luna, adica o diminuare a costului total lunar cu circa 30-40%. Solutia este potrivita pentru companii de toate dimensiunile, din domenii precum Horeca, ospitalitate, IT, farma, dar si pentru firme care fac outsourcing, servici, retail, industrie, energie si nu numai”, spune Macarie.

In GoCab Corporate, companiile au acces la informatii in timp real privind costurile individualizate (pentru fiecare angajat, locatie, grup de angajati sau cumulat la nivelul intregii companii), astfel incat managerii pot lua decizii de optimizare a costurilor.

GoCab Corporate ofera si facilitati precum plata cu vouchere electronice a curselor, sold virtual al firmei, monitorizarea soldului si posibilitatea de a trimite alerte atunci cand soldul se apropie de un prag minim, acces la interfata de administrare pentru companii, POS inteligent pentru comenzi taxi etc.

Mai mult, aplicatia poate fi personalizata de catre echipa de dezvoltatori a GoCab in functie de cerintele clientului.

Un alt avantaj major oferit de GoCab este faptul ca soferii sunt penalizati pentru anularea voluntara, fara motiv intemeiat, a comenzii. Spre deosebire de serviciile alternative de transport, utilizatorii care anuleaza comanda nu sunt penalizati si nu platesc niciun fel de taxa suplimentara.

„Soferul care anuleaza o comanda deja acceptata este penalizat cu blocarea functionarii aplicatiei GoCab pentru un interval de la doua pana la sase ore, fapt care reduce mult frecventa acestor incidente in cazul utilizatorilor aplicatiei noastre”, spune Macarie. „Sanctiunile sunt progresive; in cazuri extreme se poate ajunge si la blocarea definitiva a aplicatiei pentru soferul respectiv.” De altfel, sondajul GoCab confirma ca aceasta problema este mult mai putin frecvent intalnita in randul celor care merg preponderent cu taxiul: 80% din respondenti nu au avut in ultimele 12 luni comenzi anulate la taxi.

Sondajul „Cu ce si cum circula romanii in marile orase?” s-a desfasurat online, in perioada 26.10 – 08.11.2022 pe un esantion de 1.132 de respondenti, prin metoda CAWI (Computer-Assisted Web Interviewing), aplicata prin intermediul platformei online iVox Research. Esantionul este reprezentativ pentru populatia utilizatorilor de internet din Romania cu varsta de peste 18 ani si resedinta in urbanul mare.

Aplicatia GoCab permite pasagerilor sa comande online, simplu si rapid un taxi din orice oras mare al tarii. Aplicatia afiseaza pretul viitoarei calatorii si permite plata cu cardul direct in aplicatie, cu cardul fizic, cash sau prin vouchere electronice. Lansata in mai 2020, aplicatia este este utilizata de peste 135.000 de utilizatori activi (pe terminale iOs si Android) si de peste 10.000 de soferi de taxi inrolati. GoCab Software SA este listata la Bursa de Valori Bucuresti din 2021.Mai mult in Digital, Eveniment, Cultura

Mai mult in Digital, Aplicatii


PUBLICITATE: