Ringier sponsorizeaza cu 50.000 EUR Jurnalismul si Comunicarea
Miercuri, 21 Martie 2007

(AdPlayers.ro, Irina Toma)

Ringier România a oferit Departamentului de Jurnalism si Comunicare din cadrul Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi suma de 50.000 de euro, în demersul de a contribui la dezvoltarea jurnalismului de calitate din România, se arata într-un comunicat al trustului de presa.

Potrivit Ringier, sponsorizarea vine sa alinieze piata româneasca la politica internationala a trustului Ringier, care în anul 1974 fonda Scoala de Jurnalism Ringier din Elvetia; Scoala îsi propunea acelasi obiectiv de a sustine jurnalismul de calitate.

Banii, mai arata sursa citata, vor fi investiti în crearea unui atelier de practica audio-vizuala în cadrul Departamentului de Jurnalism de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Printre proiectele practice în desfasurare se numara: revista saptamânala “Opinia Studenteasca”, agentia de stiri a Universitatii - “Cuzanet” sau statia radio “Nord-Est FM”. Atelierul de practica audio-vizuala Ringier vine sa sprijine Universitatea sa îsi pregateasca studentii si mai riguros într-un domeniu media de prima importanta în actualul peisaj mediatic.

Ringier sponsorizeaza cu 50.000 EUR Jurnalismul si Comunicarea

“Ringier România este cel mai important investitor strain în media traditionala”, spune Alexander Theobald, General Manager al Ringier România. „Credem ca nu am construit numai branduri media puternice; odata cu acestea, am format si jurnalisti exceptionali. Acest lucru ne face sa ne simtim mândri si sa ne dorim sa construim în continuare. Sponsorizara merge exact în aceasta directie”, motiveaza executivul trustului de media.

“Contributia Trustului de presa Ringier România, care se va materializa în curând prin înfiintarea “Atelierului de practica audio-vizuala Ringier” în cadrul Departamentului nostru, contribuie la desavârsirea unui proiect ce vizeaza instruirea în domeniul mediei integrate (presa scrisa, audiovizual, multimedia) în conditii reale”, a afirmat Prof. univ. dr. Daniel Condurache, coordonatorul Departamentului de Jurnalism si Stiintele Comunicarii.

Profesorul Condurache afirma ca “Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" este cea mai veche institutie de învatamânt superior din România continuând, din anul 1860, o traditie a excelentei si inovatiei în educatie si cercetare. Cu peste 36.000 de studenti si 900 de cadre didactice, universitatea se bucura de prestigiu la nivel national si international, având colaborari cu aproximativ 150 de universitati din strainatate”, spune reprezentantul universitatii din Iasi.

AdPlayersFile

Conform trustului de media, compania elvetiana Ringier a fost primul investitor media strain care a intrat pe piata est-europeana ulterior caderii comunismului. Ringier a intrat si în România, în 1992, odata cu lansarea saptamânalului Capital.

Cu un portofoliu de peste 15 branduri media, pentru Ringier România lucreaza în prezent peste 400 de jurnalisti. Printre titlurile editate de Ringier  se numara Capital, Compact, Evenimentul zilei, Libertatea, ProSport, Unica, TV mania, Bolero.


PUBLICITATE: