Recunoastere a radioterapiei romanesti. Doctorul Gabriel Kacso, presedinte al comitetului medical Amethyst, cu clinici in Franta, Polonia si Italia
Miercuri, 12 Septembrie 2018

Credit: Amethyst /  V & O Communication

Inovator in domeniul raditerapiei, medicul Gabriel Kacso a implementat si dezvoltat in Romania radioterapia conformationala si brahiterapia in cancerul de prostata.

adplayers. info

Numire la virf in Amethyst International. Directorul medical al Amethyst Romania, conferentiar doctor Gabriel Kacso, devine presedinte al Comitetului Medical International Amethyst, anunta responsabilii de comunicare ai lantului medical, de la V & O Communication.

Medic primar cu dubla specialitate, Radioterapie, respectiv Oncologie Medicala, in cadrul Institutului Oncologic "Ion Chiricuta" Cluj (IOC) si doctor in Medicina din 2005, Gabriel Kacso este cadru didactic al UMF Cluj. Inovator in domeniul raditerapiei, medicul Gabriel Kacso a implementat si dezvoltat in Romania radioterapia conformationala si brahiterapia in cancerul de prostata.

Aceasta recunoastere suplimentara a aportului semnificativ adus in lantul Amethyst International de catre profesionisti romani este privita cu bucurie de conducerea Amethyst Romania.

“Pentru noi este o mandrie deosebita si o recompensa extraordinara aceasta numire. Directorul medical al Amethyst Romania, conferentiar doctor Gabriel Kacso, este o personalitate medicala extrem de apreciata in cadrul Amethyst International si sunt convins ca aportul lui la nivelul intregului lant de clinici Amethyst va fi esential’’, spune Ciprian Casian, CEO Amethyst Romania.

Medicul Gabriel Kacso

Este autor si co-autor la peste 50 de articole stiintifice, peste 15 cursuri si manuale universitare si postuniversitare, 5 carti de specialitate. Cu o indelungata cariera medicala, Gabriel Kacsó este coordonatorul echipei medicale din Centrul de Radioterapie Amethyst Cluj de la deschiderea acestuia in octombrie 2014. A urmat stagii de perfectionare la Paris, Nisa si Viena. Este Conferentiar Universitar la UMF « Iuliu Hatieganu » Catedra de Oncologie, fiind coordonatorul Cercului Știintific Studentesc de Oncologie. Domeniile de interes special sunt uro oncologia si brahiterapia ginecologica, mamara, digestiva si ORL.

Numirea sa in una dintre cele mai importante functii din cadrul Amethyst International, singurul lant Paneuropean de radioterapie care opereaza clinici din Franta, Polonia si Italia, inseamna o recunoastere a calitatilor profesionale deosebite ale medicului roman, dar si a scolii romanesti de radioterapie.

“Aceasta numire reprezinta recunoasterea internationala a efortului echipelor medicale din Clinicile Amethyst Romania, din Bucuresti (Otopeni) si Cluj (Floresti), de transpunere in activitatea noastra de zi cu zi a misiunii grupului Amethyst - A OFERI PACIENȚILOR (DIN ROMANIA) O RADIOTERAPIE SIGURA ȘI EFICIENTA, in timp util si LA STANDARDE EUROPENE” spune conferentiar doctor Gabriel Kacso, MD, PhD.

„In acelasi timp, ne obliga sa continuam demersul structurat educational si de investitii in tehnologie moderna pentru a ne mentine in elita centrelor de radioterapie, cu deschiderea de noi clinici, mai aproape de cei suferinzi de cancer, in Romania, Franta, Polonia, Italia si Austria, in care grupul Amethyst a fondat centre performante de Radioterapie. Europa este a noastra, a tuturor. Cu munca asidua, comunicare si cooperare eficienta reusim sa fim parteneri de incredere pentru numeroase institutii medicale din Bucuresti, Roma, Paris, Viena, Cracovia si Cluj. Multumesc tuturor colegilor din echipa Amethyst, care prin seriozitatea si responsabilitatea muncii cotidiene fac cinste oncologiei din Romania”,

Amethyst opereaza clinici din Franta, Polonia, Italia


Singurul lant Paneuropean de radioterapie, potrivit responsabililor de comunicare, Amethyst International opereaza clinici din Franta, Polonia, Italia si urmeaza sa deschida clinicile din Austria si Germania. Acest aspect permite pacientului oncologic, indiferent de tara din care provine, sa fie tratat identic in toate locatiile europene Amethyst.

Amethyst Romania ofera radioterapie din anul 2012, respectiv 2014, la Bucuresti si Cluj-Napoca.  Inca de la deschidere obiectivul principal a fost de a oferi servicii de inalta calitate prin intermediul tehnicii IMRT (radioterapie cu intesitate modulata) - o tehnologie avansata bazata pe o precizie mai mare in administrarea dozei cu efecte secundare mai reduse comparativ cu tehnicile clasice.

Un alt obiectiv a fost oferirea serviciilor de oncologie non-chirurgicala integrata, incluzand chimioterapia prin programele nationale de oncologie cu finantare prin intermediul Caselor de Asigurari de Sanatate. Prin programul constant de educatie medicala continua, clinicile Amethyst ofera expertiza catre intreg sistemul public si privat  din Romania, prin cursuri postuniversitare si workshopuri de radioterapie la nivel de medici, fizicieni, asistenti si tehnicieni medicali, astfel incat nivelul radioterapiei din Romania sa fie imbunatatit.

Mai mult despre V & O Communication

Mai mult in PRCSR, Responsabilitate Sociala, Servicii Medicale


PUBLICITATE: