RCS & RDS: Discovery cere de 3 ori mai multi bani decat in 2005.
Luni, 26 Noiembrie 2012
 (adplayers. Iulian Toma) Discovery cere de doua ori mai multi bani pentru retransmisia programelor comparativ cu anul 2008, si de trei ori mai mult fata de 2005, potrivit companiei de cablu RCS & RDS.

„Comparativ cu anul 2008, suma ceruta in 2012 este de doua ori mai mare. Pentru o imagine mai clara, fata de anul 2005, sumele cerute in 2012 sunt de peste 3 ori mai mari”, au declarat pentru adplayers reprezentantii RCS&RDS .

Intr-o pozitie publica, reprezentantii furnizorului de cablu arata ca „RCS & RDS nu intentioneaza sa renunte la difuzarea canalelor documentare ci doar sa le inlocuiasca pe unele dintre acestea”.

„Compania noastra nu poate fi de acord sa continue difuzarea canalelor Discovery, cu plata unor tarife de 3 ori mai mari decat cele pentru alte canale similare, pentru toti abonatii sai, in conditiile in care cota medie de audienta a canalelor Discovery este de aproximativ 1%. Nu putem accepta principiul: 1% doresc si 100% platesc!” justifica RCS & RDS decizia de inlocuire a unor canale in pachetele de cablu.

Potrivit reprezentantilor companiei de cablu, in ultimele saptamani, grupul Discovery a acceptat pentru prima data sa discute despre anumite concesii, dar acestea nu rezolvau problemele de fond, venind doar in perspectiva intreruperii difuzarii canalelor sale la terminarea contractului.

„Compania noastra nu poate accepta pozitia grupului Discovery, care, in plina criza economica mondiala, solicita sa i se garanteze un anumit nivel de venituri, indiferent de calitatea emisiunilor canalelor sale, de vechimea acestora, de numarul de repetari si de volumul publicitatii transmise de canal, in dauna emisiunilor propriu-zise”.

Din informatiile transmise furnizorul de cablu, Grupul Discovery a refuzat propunerea RCS & RDS de a crea un pachet distinct, care sa contina toate canalele sale, la un tarif stabilit de Discovery, pachet disponibil abonatilor interesati, dar fara costuri nejustificate pentru abonatii care nu il solicita.


PUBLICITATE: