Profi a inaugurat programul ,,Proaspete de la noi” pentru fermieri si cumparatori
Vineri, 16 Iulie 2021

AdPlayers. info

Profi a inaugurat oficial, joi, 15 iulie, programul ,,Proaspete de la noi prin care lantul de magazine faciliteaza fermierilor din Romania accesul catre magazinele retelei si totodata le ofera cumparatorilor legume si fructe romanesti de cea mai buna calitate, garantat sanatoase, anunat lantul de magazine.

“Sunt mai bine de doi ani de cand am demarat acest proiect, iar rezultatele testelor de pana acum sunt mai mult decat imbucuratoare, astfel ca a sosit momentul sa inauguram acest brand propriu care avantajeaza toate partile implicate si pe care intentionam sa il extindem catre un numar cat mai mare de fermieri,” a declarat Calin Costinas, directorul general adjunct Profi, initiatorul proiectului. “Consumatorul isi doreste produse romanesti de calitate si cu gust local autentic, iar asta este exact ce ne propunem si noi sa punem pe rafturi in proportie din ce in ce mai mare!”

Potrivit initiatorilor proiectului, profitand de informatiile acumulate de Profi si puse la dispozitia lor, fermierii incadrati in program afla din timp care sunt preferintele cumparatorilor, care sunt caracteristicile legumelor si fructelor pe care acestia le cauta. In urma analizei, producatorii decid impreuna cu inginerii agronomi Profi ce si cat sa produca in anul urmator si isi dimensioneaza recolta pentru un maxim de castig si un minim de pierderi.

Fermierii brandului ,,Proaspete de la noi beneficiaza de indrumare si asistenta din partea inginerilor horticultori Profi aflati in permanenta la dispozitia lor. Acestia nu doar ca furnizeaza recomandari cu privire la ingrijirea plantelor, dar si sondeaza constant parametrii productiei, inclusiv prin teste de laborator care certifica daca recoltele se incadreaza riguros in normele legale privitoare la concentratia de nitrati, nitriti si pesticide.

La capatul acestui lant cu trasabilitate controlata, cumparatorul gaseste in magazinele Profi produse care sub brandul Proaspete de la noi prezinta garantia ca sunt romanesti, de cea mai buna calitate, au gustul pe care ni-l amintim din copilarie si a caror evolutie este cunoscuta de la samanta si pana ajung pe rafturile magazinului.

“De cand cooperez cu Profi, afacerea mea a crescut constant,” declara Andrei Iosif, a carui ferma, Marcan Traditional srl, furnizeaza magazinelor Profi cirese, caise, nectarine si prune. “Nu este usor sa respecti toate cerintele din contract dar cand vezi ca acest fel realmente vezi ca ferma iti merge din bine in mai bine si ca cei care cumpara produsele tale in magazin sunt multumiti, iti dai seama ca asta este calea de urmat. Sunt foarte bucuros ca am intrat in acest proiect!”

“Sunt mai multe avantaje din cooperarea cu Profi, dar pentru mine poate cel mai important este faptul ca stiu din timp unde si cata marfa voi vinde, cat sa produc, si ca nu mai trebuie sa merg la piata intrebandu-ma cat voi reusi sa vand si cat din ea mi se va strica pe taraba,” afirma la randul sau Ionut Vlasceanu care prin ferma sa, EDY FRESH SRL, din judetul Dimbovita, livreaza marar, patrunjel, leustean, ceapa verde, salata si alte legume foarte apreciate.

“Simt o bucurie deosebita cand vad ca experienta mea de 20 ani in domeniu inseamna ceva important, aducand multumire atat fermierilor, cat si cumparatorilor,” afirma Laurentiu Rinchita, unul dintre inginerii agronomi implicati in program.  La randul sau, Florin Precup, de asemenea inginer horticultor implicat in acest proiect, se simte mandru ca prin ceea ce face ajuta la dezvoltarea fermelor din tara si la cresterea procentului de legume si fructe romanesti de pe rafturile marilor magazine.”

Cu aproximativ 25.000 de angajati in aproape 1500 de magazine care functioneaza astazi in 688 de localitati, Profi este cel mai mare angajator privat si totodata reteaua cu cea mai mare extindere geografica din Romania.

Mai mult in Campanii, Retail


PUBLICITATE: