Produs in Romania, din 1927. Fabricantul de sosete Ciserom a castigat un rebranding de 25-30 mii EUR.
Joi, 01 Martie 2012

( adplayers, Iulian Toma)   Estimat la o valoare de 25.000-30.000 euro, marele premiu al concursului „Cel mai promitator brand romanesc” - un program de rebranding Seed Consultants, partener exclusiv Landor Associates in Romania, a fost castigat de CISEROM, un producator roman de sosete din 1927.

Cu traditie de peste 85 de ani in productia de sosete din Sebes, CISEROM a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri de 3.800.000 eur in 2011, si are in portofoliu produse pentru toate segmentele de varsta ale consumatorilor. In urma castigarii concursului, Ciserom va primi un program integral de rebranding, menit sa-l dezvolte si sa-l aduca la rangul de brand international.

„Ne bucura ca mesajul Seed este auzit si inteles exact de cel care are cea mai mare nevoie de branding si anume antreprenorul roman. El investeste in produs, in plasarea produsului pe piata, plateste taxe si impozite lunar si are nevoie de sprijin pentru marketizarea corecta si consecventa a acestuia”, a afirmat Dochita Zenoveiov, Managing Partner al Seed Consultants, compania de consultanta de brand care a organizat concursul.

Pe langa marele premiu – programul de rebranding castigat de Ciserom, juriul, format din Emma Beckman, Niels Schnecker, Alessandra Stoicescu, Dan Tudoroiu si Dochita Zenoveiov, a ales si doua premii speciale: Cel Mai Promitator Brand de ONG pentru HOSPICE Casa Sperantei si Cel Mai Promitator Brand de Personalitate pentru Ana Aslan Antiaging Resort. Cele doua branduri vor beneficia de servicii restranse de consultanta de brand.

Concursul „Cel mai promitator brand romanesc” este un proiect in care aplicantii castiga un program de rebranding dezvoltat de Seed Consultants. Potrivit organizatorilor, editia din acest an a inregistrat cu 20% mai multi participanti comparativ cu anul precedent.

Productie de sosete din 1927. Cine este Ciserom?

Actuala Ciserom a fost infiintata in anul 1927 sub patronajul germanului Gustav Bahner, originar din Lichtenstein, cu denumirea de "Uzinele Textile Romanesti" functionand cu un numar de 150 de muncitori si o productie lunara de 210 000 perechi ciorapi. In 1930, Gustav Bahner  devine unicul proprietar si schimba denumirea firmei in "GBL", ce simboliza initialele numelui sau si a tarii de origine.

Din 23 august 1944, firma trece in patrimoniul statului roman pana in 1946, cand va fi preluata sub administratie sovietica si functioneaza sub denumirea de "TEBA"-Textila Banat. La data de 6 aprilie 1954 firma devine intreprindere romana de stat cu denumirea "Fabrica de ciorapi si tricotaje Sebes". Intre anii 1956 si 1974 producatorul a beneficiat de fonduri de investitii ce s-au concretizat in utilaje, constructii noi, instalatii electrice si termice, fapt ce a dus la cresterea de 6 ori a personalului muncitor si de 41 de ori a productiei. In 1990 denumirea firmei se schimba in "CISEROM", iar din 1995 devine societate privatizata 100% cu capital autohton.

Mai mult despre Seed Consultants

Mai multe articole in Branding


PUBLICITATE: