Primul spatiu verde cu banci solare si wifi gratuit, amenajat in Gradina Botanica din Bucuresti de catre Fundatia Telekom Romania
Marti, 18 Iunie 2019

 

Credit: Fundatia Telekom Romania

Aleea Magnoliilor, o zona in Gradina Botanica Bucuresti unde natura si tehnologia se intalnesc, pune la dispozitia vizitatorilor nu doar exponate botanice, ci si doua banci cu panouri solare ce permit incarcarea telefoanelor prin porturi USB si contact, precum si acces gratuit la internet prin wifi, fiind primele de acest fel instalate intr-un spatiu verde in Romania.

AdPlayers.info

Din 15 iunie bucurestenii au la dispozitie un nou spatiu pentru momentele de relaxare: Aleea Magnoliilor, o zona in Gradina Botanica Bucuresti unde natura si tehnologia se intalnesc, anunta reprezentantii de comunicare ai Fundatiei Telekom.

Spatiul pune la dispozitia vizitatorilor nu doar exponate botanice, ci si doua banci cu panouri solare ce permit incarcarea telefoanelor prin porturi USB si contact, precum si acces gratuit la internet prin wifi, fiind primele de acest fel instalate intr-un spatiu verde in Romania.

Proiectul de amenajare a inceput in 2015 prin parteneriatul dintre Asociatia Team Work si Fundatia Telekom Romania, vizand Sectorul Taxonomic al Gradinii Botanice „Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti. In cei patru ani peste 1800 de voluntari au desfasurat activitati de curatare si amenajare a spatiului pentru a oferi vizitatorilor o noua experienta:

Structura de alei din Sectorul Taxonomic este din nou vizibila si innoita, pe fiecare alee fiind plantata sau in curs de plantare o familie botanica diferita (Magnoliaceae, Ranunculaceae, Rosaceae etc.),


Aleea Magnoliilor este prima alee amenajata din Sectorul Taxonomic, fiind compusa din 11 magnolii cu perioade de inflorire din aprilie pana in septembrie; la maturitate inaltimea magnoliilor plantate va fi intre 2,5 si 7 metri,

Mobilierul urban nou (25 de banci, 10 cosuri de gunoi) permite vizitatorilor sa se bucure din plin de noul spatiu,

Doua noi panouri informative ofera detalii despre Sectorul Taxonomic si Aleea Magnoliilor.

Noutatea absoluta a proiectului o reprezinta instalarea in rondul central al Sectorului Taxonomic a doua banci dotate cu panouri solare, avand astfel autonomie energetica; bancile permit vizitatorilor sa isi incarce telefonul prin porturile USB situate in lateral sau prin contact direct, folosind o suprafata speciala.

De asemenea, cei ce doresc sa publice pe retelele de socializare fotografii din Gradina Botanica sau pur si simplu sa fie online, o pot face accesand gratuit reteaua wifi pusa la dispozitie de Telekom Romania (WifiBotanicabyTelekom). Bancile vor putea fi utilizate si in perioadele innorate, avand capacitate de stocare a energiei solare din zilele cu vreme favorabila.

Fundatia Telekom Romania este o organiatie non-profit care sustine mai multe categorii de persoane aflate in situatii speciale, cauze sociale, copii diagnosticati cu boli grave, tineri talentati, si care raspunde solicitarilor umanitare provocate de calamitati naturale. Fundatia Telekom Romania este in mod activ implicata in identificarea oportunitatilor, dar si in rezolvarea situatiilor sociale dificile care apar in interiorul comunitatii.

Asociatia Team Work este o organizatie non guvernamentala, non-profit ce desfasoara din 2006 activitati de voluntariat in Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti. In cei 14 ani de activitate au participat peste 7000 de voluntari, insumand peste 45.000 de ore de voluntariat la evenimente si proiecte precum Curatenia de Primavara, Curatenia de Toamna, Vanatoarea de Comori, Green Work, Gradina Bunicii, Gradina Copiilor, Gradina din Carti, Aleea Magnoliilor si Sectorul Taxonomic.

Asociatia Team Work a castigat Premiul I la Gala Societatii Civile, Sectiunea Protectia Mediului, 2012 si Premiul Spatii Verzi, 2011. Persoanele care doresc sa se implice in activitatile de voluntariat ale ONGului o pot face urmarind pagina de Facebook: www.facebook.com/TeamWorkNGO


PUBLICITATE: