Premiera in imobialiare de lux. Stejarii Collection, prima cladire rezidentiala din Bucuresti certificata Green Homes & BREEAM cu nivelul “Excelent”
Luni, 28 August 2023


,,Dubla certificare pe care am obtinut-o valideaza faptul ca prin constructia Stejarii Collection stabilim un nou standard de excelenta in dezvoltarea urbana si reconfirma totodata devotamentul nostru fata de calitate, inovatie, responsabilitate si un viitor mai curat pentru noi si generatiile urmatoare”, a mentionat Razvan Enache, Director General Tiriac Imobiliare.

AdPlayers. info

Nevoia de protejare a mediului, recunoscuta si impusa de comisiile responsabile la nivel european, se regaseste si atunci cand vorbim despre constructii, inca din stadiul incipient de proiectare si este evaluata prin sisteme de certificare cu ajutorul carora se masoara si se stabileste performanta de mediu a acestora.

Nivel de performanta EXCELENT

Avand ca prioritate grija fata de mediul inconjurator si adoptarea celor mai avansate solutii sustenabile, compania Tiriac Imobiliare este detinatoarea primei cladiri rezidentiale din Bucuresti certificata Green Homes & BREEAM cu nivelul “Excelent”. Stejarii Collection, cel mai nou proiect din portofoliu, a fost construit atingandu-se standarde inalte de eficienta energetica si sustenabilitate impuse de acest nivel de performanta.

Cele doua sisteme internationale de certificare sunt special concepute pentru imbunatatirea sectorului rezidential si evalueaza toate elementele ce definesc o “casa verde”, de la impactul asupra mediului, pana la cel asupra sanatatii si confortului locatarilor. Dubla certificare valideaza performanta energetica si respectarea standardelor de mediu, Stejarii Collection fiind un exemplu de sustenabilitate si performanta ecologica.

“Obtinerea dublei certificari Green Homes si BREEAM cu grad de performanta “Excelent” pentru Stejarii Collection este o reusita care atesta cu fermitate ca standardele de sustenabilitate si eficienta ale Tiriac Imobilare se imbina perfect cu angajamentul asumat fata de mediul inconjurator si fata de rezidentii complexului Stejarii. Dubla certificare pe care am obtinut-o valideaza faptul ca prin constructia Stejarii Collection stabilim un nou standard de excelenta in dezvoltarea urbana si reconfirma totodata devotamentul nostru fata de calitate, inovatie, responsabilitate si un viitor mai curat pentru noi si generatiile urmatoare”, a mentionat Razvan Enache, Director General Tiriac Imobiliare.

Rezultatele preliminare. Performate remarcabile in toate categoriile

Sistemul BREEAM presupune evaluarea performantei de mediu a cladirilor in functie de o serie larga de categorii, respectiv managementul de mediu, sanatatea si confortul rezidentilor, energia, transportul, apa, materialele, deseurile, poluarea solului si a apelor, utilizarea terenului si ecologia, inovatia.

Stejarii Collection a obtinut scoruri remarcabile in toate categoriile luate in calcul in procesul de evaluare, rezultatele preliminare incadrandu-l in categoria „Excelent”, cu un total de 89 de credite obtinute.

In cadrul categoriei de management al mediului, Stejarii Collection a obtinut 20 de credite dintr-un total de 21. In categoria eficientei energetice a cladirii, proiectul a punctat 18 credite. de asemenea, in categoria materialelor, din cele 12 credite existente, Stejarii Collection a reusit sa obtina 11.

Eforturile dezvoltatorului pentru asigurarea unei bune gestionari a deseurilor au fost luate de asemenea in considerare, acordandu-se 6 credite din 8 la evaluarea preliminara BREEAM, la fel si cele pentru implementarea solutiilor de transport sustenabil unde au mai fost cumulate 7 credite din cele 9 totale.

O casa verde cu nenumarate beneficii pentru rezidenti

Dezvoltarea unui complex imobiliar care sa se incadreze in conceptul de ”casa verde” presupune atentie sporita la proiectare cu scopul de a minimiza impactul constructiei asupra mediului si, in acelasi timp, pentru a spori confortul locatarilor si pentru a proteja sanatatea acestora.

Stejarii Collection a fost dezvoltat tinandu-se cont de toate detaliile in aceasta directie: locul din mijlocul padurii de stejari Baneasa, pe care s-a ridicat noul complex rezidential, a fost conservat cu deosebita atentie, in zona neexistand defrisari pentru constructie si s-au pus la dispozitia locatarilor toate elementele necesare pentru a evita poluarea inutila a mediului inconjurator ce ar rezulta prin folosirea transportului in comun sau a masinilor proprii pentru a se deplasa in exterior cu scopul de a accesa servicii.

Astfel, rezidentii au acces direct din complex la servicii precum: magazine pentru aprovizionarea zilnica, gradinita, parcuri, farmacie, restaurant, centre de infrumusetare si SPA, locatie dedicata special sporturilor, birouri pentru desfasurarea intalnirilor de afaceri. Astfel, locatarii Stejarii Collection dispun de un adevarat univers al serviciilor.

Stejarii Collection exceleaza la capitolul eficienta energetica. De la orientarea strategica a apartamentelor pentru a maximiza captarea luminii naturale si reducerea consumului de energie pentru iluminat, pana la selectia atenta a materialelor cu amprenta redusa de carbon si izolatie termica de ultima generatie, fiecare element al constructiei contribuie la optimizarea eficientei energetice.

In plus, echipamentele folosite in cladire, fie ca este vorba de sistemele avansate de ventilatie sau cele de incalzire, sunt proiectate pentru a utiliza in mod inteligent si eficient resursele naturale, reducand astfel impactul asupra mediului si costurile asociate consumului de energie.

Materialele folosite la constructia complexului au fost alese prin selectii stricte, cu scopul de a nu fi toxice pentru locatari. Calitatea aerului din interiorul apartamentelor a fost sporita prin modalitati de aerisire natural, iar vopselurile si adezivii folositi nu contin substante nocive.

De asemenea, pentru a sustine stilul de viata “zero waste”, complexul rezidential Stejarii Collection a fost prevazut cu infrastructura necesara in acest sens, incurajand totodata o abordare holistica de gestionare a deseurilor, avand ca obiecv prevenirea generarii de deseuri si reducerea la minimum a celor care ajung in depozitele de gunoi sau instalatiile de incinerare.

In conformitate cu standardele Green Homes, complexul Stejarii Collection, localizat in inima padurii de stejari Baneasa, valorifica toate caracteristicile naturale ale amplasamentului sau precum clima, vegetatie, topografie si geologia solului, pentru a minimiza impactul de mediu atat in etapa de constructie, cat si in operare.

Astfel, prin alegerea de a locui in complexul rezidential Stejarii Collection, locatarii gasesc un aliat in angajamentul propriu fata de practicile sustenabile si fac parte dintr-o comunitate care beneficiaza din plin de avantajele localizarii, in cea mai vasta padure de stejari a Capitalei.

Certificarile Green Homes si BREEAM

Green Homes este cel mai robust sistem international de certificare, conceput special pentru imbunatatirea sectorului rezidential si incurajeaza construirea de locuinte de calitate mai buna, mai potrivite pentru sanatatea ocupantilor si cu beneficii financiare pentru acestia.

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) este un standard de evaluare international si un sistem de certificare a durabilitatii constructiilor. Sistemul BREEAM se concentreaza pe evaluarea performantei de mediu a cladirilor in domenii precum: managementul de mediu, sanatatea si bunastarea, energie, transport, apa, materiale, deseuri, poluare a solului si a apelor, utilizare a terenului si ecologie, inovatie.

Mai mult in Campanii, Imobiliare


PUBLICITATE: