Peste 30% dintre romani spun ca includ in alimentatia lor produse ecologice
Miercuri, 30 Iunie 2021

 

Credit. Reveal Marketing Research

AdPlayers. info

Produsele ecologice castiga popularitate in toata Europa, inclusiv in Romania, unde tot mai multi romani sunt dornici sa adopte un stil de viata mai sanatos. Peste 30% dintre romani consuma produse ecologice si sunt de parere ca un comportament responsabil are impact pozitiv asupra mediului inconjurator (86%), conform studiului realizat de Reveal Marketing Research in parteneriat cu Retail-FMCG  pe un esantion de 1024 de persoane.

32% dintre romani obisnuiesc sa consume produse ecologice de 2-3 ori pe saptamana.

6 din 10 romani declara ca iau masuri pentru a contribui la reducerea poluarii si imbunatatirea calitatii aerului.

Romanii, tot mai interesati de a duce un stil de viata sanatos (44%).

Tendinta catre un stil de viata sanatos este prezenta la 3 din 10 romani si consta in dorinta de a proteja mediul inconjurator (17%), de a face mai mult sport (15%), de a fi mai cumpatat (14%) si de a consuma produse ecologice de cateva ori pe saptamana (32%). Printre beneficiile consumului de produse ecologice se numara:


Romanii pun sanatatea familiei pe primul loc

32% dintre romani pun sanatatea familiei pe primul loc, ceea ce ii determina sa aleaga produse ecologice saptamanal. Ambalajul generat prin metode sustenabile a devenit un real interes pentru 61% dintre romani, acestia fiind interesati in egala masura atat de ingredientele produselor alimentare, cat si a celor de ingrijire sau curatenie.

Pe langa alimentatie, romanii dau dovada de responsabilitate si prin initiativa de a contribui la reducerea poluarii si imbunatatirea calitatii aerului (60%).

Mai mult in Cercetare, Research,


PUBLICITATE: