Peste 2.200 de aplicanti si peste 400.000 de euro oferiti de Bursele Telekom. Start la a-X-a editie
Miercuri, 20 Noiembrie 2019
 

Credit: Bursele Telekom 

Telekom Romania sustine performanta tinerilor in educatie. Peste 2.200 de aplicanti, peste 400.000 de euro oferiti prin burse lunare, 110 studenti beneficiari ai sprijinului financiar acordat de Telekom Romania, de la lansarea programului si pana in prezent;

Pe scurt

Editia aniversara marcheaza un deceniu de la lansarea programului „Bursele Telekom”, timp in care compania s-a implicat activ in sprijinirea tinerilor cu rezultate academice exceptionale;

Peste 2.200 de aplicanti, peste 400.000 de euro oferiti prin burse lunare, 110 studenti beneficiari ai sprijinului financiar acordat de Telekom Romania, de la lansarea programului si pana in prezent;

Editia a zecea a programului „Bursele Telekom” se adreseaza studentilor din anul I ai unei institutii de invatamant superior de stat din Romania, invatamant la zi, profil real;

5 studenti vor beneficia de cate o bursa lunara in valoare de 2.080 de lei, acordata in perioadele ianuarie – iunie si octombrie – decembrie 2020.

AdPlayers. Info

Telekom Romania anunta lansarea celei de-a zecea editii a programului „Bursele Telekom”, prin care urmareste sa identifice si sa sustina financiar 5 tineri cu rezultate academice exceptionale. Programul este deschis studentilor admisi intr-o institutie de invatamant superior de stat din Romania, aflati in anul I, invatamant la zi, profil real, la una dintre specializarile: automatica si calculatoare, cibernetica, informatica, matematica, inginerie electrica, electronica, telecomunicatii si tehnologia informatiei. Sustinerea financiara este in valoare de 2.080 de lei lunar pentru fiecare student, suma acordata in perioadele ianuarie – iunie si octombrie – decembrie 2020.

Programul „Bursele Telekom” se inscrie in seria initiativelor Telekom Romania pentru sprijinirea educatiei si digitalizarea societatii, in contextul in care Romania inregistreaza un deficit in privinta specialistilor TIC incadrati in munca, ocupand locul 27 din cele 28 de state membre ale UE in cadrul Indicelui economiei si societatii digitale (DESI). Doar 2,1% specialisti TIC sunt incadrati in munca, fata de media UE de 3,7%, si doar 29% dintre persoanele cu varsta cuprinsa intre 16-74 de ani au competente digitale de baza, aproape la jumatate fata de nivelul UE (57% in ansamblu).

„De 10 ani Telekom Romania sustine si incurajeaza performanta tinerilor in educatie prin intermediul programului Bursele Telekom. De la lansarea programului, peste 2.200 de studenti cu rezultate academice exceptionale ne-au acordat increderea lor si s-au inscris in competitie, iar 110 dintre acestia au beneficiat de sustinere financiara din partea Telekom.

Suntem convinsi ca cei peste 400.000 de euro alocati burselor au reprezentat o investitie necesara pentru ca acesti tineri sa aiba sansa de a-si maximiza potentialul in Romania. Ne dorim ca programul Bursele Telekom sa continue sa ofere viitorilor lideri sansa de a-si urma pasiunea pentru domeniul studiat, sa fim partenerul si sprijinul de care au nevoie la inceput de drum”, a declarat Ruxandra Voda, Corporate Communications Director, Telekom Romania.

Competitia „Bursele Telekom” este organizata in doua etape. Prima etapa, care este si eliminatorie, presupune completarea si trimiterea unui formular de inscriere catre Telekom Romania, pe website-ul www.burseletelekom.ro. In aceasta etapa vor fi selectati 10 finalisti, care se vor califica in etapa a doua, participarea la un interviu, in urma caruia vor fi desemnati castigatorii celor 5 burse.

A zecea editie a programului „Bursele Telekom” se desfasoara in perioada 18 noiembrie 2019 – 15 ianuarie 2020, astfel:

18 noiembrie 2019, ora 08:00 – 15 decembrie 2019, ora 23.59  -  inscrierea candidatilor pe website-ul www.burseletelekom.ro;

10 ianuarie 2020 - anuntarea celor 10 finalisti;

14 ianuarie 2020 – sesiunea de interviuri cu juriul „Bursele Telekom”;

15 ianuarie 2020 – anuntarea celor 5 studenti castigatori.

Juriul „Bursele Telekom” este format din profesionisti din domeniul comunicarii si cadre didactice universitare de specialitate, astfel: Cristina Bazavan - Blogger, jurnalist Europa FM, Radio 21, Emil Cazacu - Profesor Doctor Inginer, Facultatea de Inginerie Electrica, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Mihaela Perianu - Fondator si Managing Partner, AIMS Executive Search & Consulting, Sorin Psatta – Lector, Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea din Bucuresti si Integrated Communication Director, Graffiti BBDO Romania si Ruxandra Voda – Corporate Communications Director, Telekom Romania.

Bursele Telekom

„Bursele Telekom” este un program de responsabilitate corporativa al Telekom Romania, organizat cu scopul de a identifica tineri cu potential de lideri, pasionati de domeniul pe care si l-au ales pentru studiu, cu rezultate scolare foarte bune si obiective de cariera foarte bine stabilite, care s-au remarcat prin proiecte extracurriculare si activitati de voluntariat. 

Programul a fost lansat in anul 2010 si a sustinut an de an studenti cu performante deosebite in domeniul lor de studiu. Pana in prezent, 110 bursieri, studenti la universitati de prestigiu din Romania, au beneficiat de sustinere financiara din partea Telekom. Mai multe detalii despre programul „Bursele Telekom” sunt disponibile pe www.burseletelekom.ro.


PUBLICITATE: