Peste 1 milion de varstnici traiesc singuri. Fundatia Regala Margareta a Romaniei strange fonduri pentru sustinerea varstnicilor singuri
Marti, 08 Decembrie 2020

 

Credit. Fundatia Regala Margareta a Romaniei 

Pana la 20.000 de persoane varstnice ar putea primi ajutor prin extinderea serviciilor sociale si a ariei de acoperire a proiectelor dedicate seniorilor, derulate de Fundatia Regala Margareta a Romaniei.

AdPlayers. info

Pana la 20.000 de persoane varstnice ar putea primi ajutor prin extinderea serviciilor sociale si a ariei de acoperire a proiectelor dedicate seniorilor, derulate de Fundatia Regala Margareta a Romaniei, anunta comunicarea fundatiei.

Potrivit informarii, companiile pot directiona 20% din impozitul datorat statului pentru sustinerea unei cauze sociale, iar persoanele fizice pot inscrie o donatie lunara pe www.frmr.ro. Fundatia Regala Margareta a Romaniei va utiliza fondurile obtinute astfel pentru a ajuta persoanele varstnice care se confrunta cu situatii dificile de viata.

Peste 1 milion de varstnici din Romania traiesc singuri

Peste 1 milion de varstnici din Romania traiesc singuri, iar pe fondul declansarii crizei pandemice, Fundatia Regala Margareta a Romaniei a inregistrat, in anul 2020, cele mai numeroase solicitari de sprijin. Distantarea sociala inseamna pentru multe persoane varstnice lipsa unui ajutor esential, cum ar fi cel pentru ingrijirea personala, procurarea alimentelor si medicamentelor, sau chiar absenta unui interlocutor. Pentru ca numarul celor care cauta ajutor este in continua crestere, Fundatia isi propune sa ajute pana la 20.000 de seniori, prin proiectele sale si o retea de parteneri sociali. Pentru o astfel de sustinere, care necesita resurse suplimentare, Fundatia apeleaza la implicarea companiilor si a persoanelor fizice. 

In pandemie, aproape 5.000 de seniori au primit sprijin prin Fundatia pentru Varstnici

De la declansarea pandemiei, aproape 5.000 de seniori, multi dintre ei afectati de imobilitate fizica, boli cronice sau lipsuri materiale, au primit ajutor practic, material sau emotional prin Fondul pentru Varstnici. Bazandu-se pe sponsorizari si donatii, Fundatia a creat o retea de servicii sociale, activa in diverse comunitati, dedicata sustinerii persoanelor varstnice, a mobilizat sute de voluntari, a extins proiectele sociale in noi zone geografice si a lansat noi servicii implicand echipa proprie de asistenti sociali si psihologi.

Persoanele varstnice in dificultate au beneficiat astfel de echipamente sanitare si de protectie, pachete de ajutor cu bunuri de necesitate, livrare gratuita la domiciliu a cumparaturilor sau a medicamentelor, consiliere sociala si indrumare catre servicii de suport accesibile in comunitate, ingrijire la domiciliu, sprijin practic in locuinta, dar si sprijin emotional constant sau consiliere psihologica gratuita. 

Companiile din Romania beneficiaza de o importanta facilitate fiscala prin care pot aduce o schimbare pozitiva in societate - directionarea a 20% din impozitul platit statului catre o cauza sociala. Aceasta suma poate fi directionata catre Fondul pentru Varstnici, prin care Fundatia Regala Margareta a Romaniei gestioneaza solicitarile urgente si rezolvarea celor mai grave cazuri, la nivel national.

Valoarea sponsorizarii din partea unei companii poate fi:

•            20% din impozitul pe profit sau 0,75% din cifra de afaceri (minimul dintre cele doua) pentru companiile care sunt impozitate pe profit;

•            20% din impozitul pe venit pentru companiile care sunt impozitate pe venit (microintreprinderi).

Fondurile obtinute vor fi utilizate de Fundatie, in continuare, pentru:

•            Identificarea de resurse sau solutii pentru solicitarile adresate de varstnici;

•            Facilitarea accesului la servicii de suport, precum ingrijire sau sprijin practic la domiciliu;

•            Oferirea de consiliere psihologica si sprijin emotional seniorilor cu depresii sau anxietate, prin specialisti;

•            Alinarea singuratatii pentru varstnicii care nu mai au familie sau un cerc de suport;

•            Facilitarea livrarii acasa a medicamentelor sau a  cumparaturilor, prin retele de voluntari sau ong-uri locale;

•            Sustinere si dotari pentru ingrijitorii la domiciliu si asistentii sociali din comunitati;

•            Ajutor material, prin produse sau tichete sociale;

•            Implicarea seniorilor care doresc sa redevina activi ca voluntari pentru copii din medii defavorizate.

Nu in ultimul rand, parte din aceste fonduri vor fi folosite pentru meniuri festive la domiciliu si organizarea de actiuni care sa le readuca varstnicilor spiritul Sarbatorilor care se apropie.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei - Programe dedicate seniorilor din Romania.

Infiintata in 1990 de catre Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei romane, impreuna cu tatal sau, Regele Mihai, Fundatia Regala Margareta a Romaniei este una dintre putinele organizatii non-guvernamentale care deruleaza programe dedicate seniorilor din Romania. De-a lungul celor 30 de ani de activitate, cu implicarea voluntarilor si mobilizarea partenerilor institutionali si a intregii comunitati, Fundatia a creat diverse solutii menite sa imbunatateasca vietile acestora, sa aline singuratatea, sa previna izolarea sociala, ori sa creeze oportunitati pentru o viata activa. Programele si campaniile Fundatiei, precum reteaua Pentru Seniorii Nostri, Fondul pentru Varstnici, Centrele Generatii, Telefonul Varstnicului, Conferinta Bune Practici pentru o Batranete Frumoasa, au redat demnitatea si speranta la varsta a III-a.

Mai multe despre cum pot ajuta companiile si persoanele fizice in campanie, pe www.frmr.ro

Mai mult in Responsabilitate Sociala, Campanii,


PUBLICITATE: