Pe langa BBH, LG a ales MindShare, Y&R Worldwide si Publicis Modem
Joi, 20 Decembrie 2007

(AdPlayers.ro, Irina Toma)

LG Electronics (LG) a incheiat parteneriate la nivel global cu trei noi agentii: MindShare (din Grupul WPP),  Y&R Worldwide – din acelasi WPP, si Publicis Modem din Grupul Publicis, anunta oficialii de comunicare ai contului. Cele 3 agentii vor lucra pentru dezvoltarea strategiei media, servicii de creatie la nivel local, precum si pentru servicii de marketing digital si on-line.

Miscarea vine dupa ce in aceasta luna, compania a ales agentia londoneza Bartle, Bogle, Hegarty (BBH) pentru dezvoltarea strategica si creativa a comunicarii globale de marketing. Potrivit oficialilor de ciomunicare LG, cele patru agentii selectate vor lucra indeaproape pentru a ajuta compania sa-si alinieze la nivel global calitatea comunicarii de marketing atat pentru toate diviziile cat si pentru toate zonele geografice.

Reprezentantii agentiilor selectate s-au intalnit deja in Seul pentru a primi directiile de actiune in cadrul noului parteneriat la nivel global. “Suntem foarte incantati de noile noastre agentii partenere” a afirmat Sung-Hun Han, Presedinte Global Brand Marketing. “Fiind jucatori de top pe fiecare categorie, toate agentiile partenere vor lucra impreuna pentru dezvoltarea la nivel global a unui singur brand puternic LG”.

Recent numit Chief Marketing Officer al LG, Dermot Boden a aprobat recent agentiile selectate. Numirea d-lui Boden, care a ocupat anterior functia de presedinte al Pfizer Inc.’s pentru regiunea Asia de Nord-Est, se inscrie, potrivit reprezentantilor LG, in eforturile de branding global si de marketing ale companiei.  Cele patru agentii vor incepe imediat colaborarea globala, primele campanii urmand a fi lansate in primavara anului 2008.

/ PROFILE

/ LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (Korea Stock Exchange: 06657.KS) este lider mondial in furnizarea de produse inovatoare din domeniul  electronicii, informatiilor si comunicatiilor. Compania are peste 72.000 de angajati in cele 120 de birouri, care includ 80 de filiale deschise in intreaga lume. Alcatuita din  4 mari divizii: Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display si Digital Media cu vanzari globale de peste 34.7 miliarde USD (43.4 miliarde USD in vanzari consolidate)

/ Bartle, Bogle, Hegarty

Bartle, Bogle, Hegarty (BBH) este o agentie de comunicare creativa full-service cu sase birouri globale strategice. Printre clientii cheie se numara Audi, Levi s, British Airways, Axe si Vodafone. In 2007 proiectele premiate au fost Aur la Cannes – Legaturi Periculoase Levi s, Marele Premiu AAAA – Axe click si altele. Grupul privat Publicis detine 49% din actiunile BBH Ltd.

/ Y&R Worldwide

Una dintre agentiile de top de comunicare de marketing la nivel global Y&R a fost fondata in 1923, si detine astazi 165 de birouri in 124 de orase din 81 de tari in intreaga lume. Dintre clientii agentiei fac parte unele dintre cele mai renumite companii internationale, cum sunt Cadbury Schweppes, Colgate-Palmolive, Danone, Ford Motor Company si Xerox. Maíz McLennan este presedinte si CEO Y&R Worldwide.

/ Publicis Modem

Publicis Modem este o agentie de marketing digital si marketing direct si opereaza  in peste 40 de tari, avand 250 de angajati. Agentia  ofera servicii de marketing integrat, incluzand strategie si planificare; realizarea si executarea designului creativ, premiat in competitii; cercetare, planificare si cumparare de spatiu media; cercetare de marketing; marketing direct online si offline. Publicis Modem face parte din reteaua Publicis si este membru al Grupului Publicis cu sediul central la Paris.

/ MindShare

Cu o cifra de afaceri de peste 21.5 miliarde USD, MindShare Worldwide este o companie globala de media Reteaua cuprinde 97 de birouri  in 67 de tari din SUA, America Latina, Europa, Orientul Mijlociu si Asia de Sud-Est. MindShare este parte a grupului WPP, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii de comunicare la nivel global si parte din compania acestuia, GroupM. 

PUBLICITATE: