Parteneriat intre Coca-Cola si WWF de 4,4 Mil. USD pentru Dunare
Joi, 26 Iunie 2014
 adplayers. info

WWF si Coca-Cola si-au dat mana pentru refacerea si conservarea unor zone umede si lunci inundabile din lungul Dunarii si al afluentilor sai pana in anul 2020. Programul „Impreuna pentru Dunare” este sustinut de Fundatia Coca-Cola printr-o investitie de 4,4 milioane de dolari si se desfasoara in sase tari din Europa, printre care si Romania reprezentand cel mai amplu program pe care fundatia il sustine pe continentul european.

Prin noul parteneriat, WWF si Coca-Cola se angajeaza la reconstructia zonelor umede din lungul fluviului Dunarea printr-o serie de actiuni desfasurate in Austria, Ungaria, Croatia, Serbia, Bulgaria si Romania. Acestea vor conduce la obtinerea a 12 milioane m3 de apa - o cantitate de apa care ar umple 4.800 de bazine olimpice.

In Romania, lucrarile de reconstructie ecologica se vor desfasura in lungul Dunarii, intre localitatile Garla Mare si Vrata, din judetul Mehedinti. Acest lucru va contribui la stocarea a peste 5 milioane de m3 de apa in timpul viiturilor de pe Dunare, la mentinerea biodiversitatii, dar mai ales la refacerea habitatelor necesare pestilor pentru depunerea icrelor.

Pe langa beneficiile ecologice, proiectul va contribui la refacerea conectivitatii fluviului cu lunca sa inundabila, la reducerea impactului inundatiilor asupra comunitatilor riverane Dunarii si la alimentarea locala a panzei freatice, cu efecte benefice pentru activitatile agricole.

Pentru a sarbatori debutul acestui parteneriat si pentru a contribui la cresterea gradului de constientizare privind conservarea si restaurarea zonelor umede, WWF si Coca-Cola vor organiza Caravana Dunarii. Aceasta va porni in data de 29 iunie 2014, de Ziua Dunarii, din Serbia si va ajunge in 25 de orase din Bulgaria, Croatia, Ungaria, Serbia si Romania. In tara noastra, Caravana va vizita 5 orase in vara anului 2015.

 Mai mult in CSR


PUBLICITATE: