Ogilvy Group a cāstigat Petrom CSR
Luni, 16 Aprilie 2007

(AdPlayers.ro, Irina Toma)

Petrom a selectat Ogilvy Group Romania pentru dezvoltarea si comunicarea platformei si a proiectelor de responsabilitate sociala a companiei, in urma licitatiei organizate in luna martie a acestui an, anunta oficialii de comunicare ai grupului Ogilvy.

“Motivul pentru care am ales Ogilvy Group pentru dezvoltarea noilor programe CSR este competenta lor locala si internationala in acest domeniu, dar si faptul ca au inteles perfect viziunea noastra in ce priveste responsabilitatea sociala” a motivat Mariana Gheorghe (foto sus), CEO Petrom.

 “Ne-am unit fortele pentru a dezvolta proiecte si pentru a construi o platforma de comunicare integrata, care sa dea masura implicarii sociale a companiei Petrom in Romania si care sa-i confirme statutul de lider”, spune Manuela Necula (foto), Head of Country Ogilvy Group Romania.

Ogilvy Group Romania face parte din reteaua internationala Ogilvy care este parte a grupului WPP, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare la nivel mondial. In prezent, Ogilvy Group Romania asigura, prin agentiile sale specializate, servicii de advertising, relatii publice, marketing interactiv, retail marketing, CRM, programe de activare si comunicare de brand, precum si servicii de strategie si cumparare de media.

AdPlayersFile

Cel mai mare producator de titei si gaze din Europa de Sud-Est, potrivit companiei, Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Gaze Naturale, precum si Comercializare.

Compania exploateaza rezerve de petrol si gaze estimate la 1 miliard barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si 593 de statii de distributie carburanti in Romania. Petrom detine, de asemenea, o retea internationala de 211 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

In anul 2006 cifra de afaceri a Petrom a fost de 3.709 milioane Euro, EBITDA (Venituri Inainte de Dobanzi, Taxe, Deprecieri si Amortizari) a fost de 1.020 milioane Euro. In urma majorarii capitalului social, OMV, grup lider in industria de petrol si gaze din Europa Centrala, potrivit companiei, detine 51,011% din actiunile Petrom.

Statul Roman detine 30,862% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea S.A. detine 9,887%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,026% iar 6,214% apartin actionarilor minoritari.


PUBLICITATE: