Ogilvy Action a castigat licitatia BTL Sollers PPD (DIAGEO)
Luni, 30 Iulie 2007

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

OgilvyAction a fost desemnata agentia castigatoare a licitatiei Sollers PPD, pentru viitoarele proiecte de activare ale principalelor brand-uri Diageo din Romania. Printre acestea se numara brand-urile de whisky Johnnie Walker  si J&B, vodka Smirnoff si crema de whisky Baileys. Potrivit unor surse din piata la licitatie au mai participat alte 2 agentii cu expertiza BTL.

Intreg contul de activare Diageo in Romania

“Este vorba de intreg contul de activare, hai sa-i zicem BTL, desi nu-mi place termentul pentru ca este atat de vag”, a declarat pentru AdPlayers, Cristofor Iosub (foto), Managing Director al OgilvyAction Romania. „Practic vorbim de toate activitatile BTL si nu numai, pentru marcile Diageo pe piata din Romania: brand-urile de whisky Johnnie Walker  si J&B, vodka Smirnoff si crema de whisky Baileys.”

Potrivit oficialului agentiei, licitatia a inceput in urma cu 2 luni. Concursul a avut loc in urma reorganizarii operatiunilor din Romania si numirii Sollers PPD ca reprezentant oficial Diageo pe piata din Romania. Bugetul de comnunicare nu a fost dezvaluit.

„Inca discutam despre perioada contractului, dar vorbim de un contract de cel putin pana la sfarsitul anului viitor”, a mai afirmat Iosub, legat de perioada pe care cele doua companii urmeaza sa bata palma. “Dar din cate ii vedem nu cred ca au intentionat sa faca acum un pitch (licitatie n.r.) ca sa-l refaca al anul”, mai spune executivul OgilvyAction.

“Despre cate evenimente sau alte activitati de activare vom derula, suntem inca in discutie. Vorbim de comunicare in cluburi, materiale de comunicare, promotii, activari cu echipe de promoteri pana la activitati care au ca tinta proprietarii de cluburi sau barmanii”, continua managerul Ogilvy Action.

Cel mai important buget de comunicare

Referindu-se la comunicarea de activare in intreg bugetul Diageo, Iosub spune ca „BTL-ul este practic cel mai important buget de comunicare pentru Client. Importanta lui ste absolut cruciala. Este o categorie doar ceva mai putin restrictionata in comunicare decat tutunul, dar probabil ca in viitorul foarte apropiat va fi la fel de limitata ca cea a marcilor de tigari si tutun”.

„Am fost impresionati de creativitatea, expertiza multidisciplinara si capacitatea de a gestiona proiecte complexe pe care a demonstrat-o OgilvyAction”, a declarat Nearchos Papacharalampous, General Manager al Sollers PPD Romania. „Portofoliul lor de clienti cu reputatie solida este remarcabil si asteptam cu entuziasm sa aduca in comunicarea brand-urilor noastre aceeasi energie si acelasi spirit pe care le-am vazut in timpul prezentarii.”

Vorbind despre rolul contului in bugetul agentiei, Cristofor Iosub a afirmat: “Contul Sollers PPD completeaza foarte bine portofoliul nostru. Ogilvy Action traieste practic simbiotic cu genul acesta de categorii. Tutunul, alcoolul, spirtoasele au nevoie in primul rand de servicii de activare ca ale noastre. Iar acest gen de conturi ne vin ca o “manusa”, spune executivul.

„Le uram  bun-venit in randul clientilor agentiei noastre, unde vor sta in compania selecta a BAT, Coca-Cola HBC, Heineken (Brau Union) si Unilever”, conchide managing directorul OgilvyAction Romania.

AdPlayersFile

Parte a Ogilvy Group,  reteaua globala de servicii de brand activation OgilvyAction ofera o expertiza in trade si shopper marketing, comunicare si activare la punctul de vanzare, entertainment & sponsorship marketing. 

OgilvyAction (www.ogilvyaction.com ) este prezenta in Romania din 1997 si a functionat pana in ianuarie 2007 sub numele 141, servind in prezent, cu o echipa locala de peste 40 de angajati, companii ca British American Tobacco, Unilever, Heineken, Coca-Cola HBC, Kraft Foods si Orange. 

PPD este cel mai mare distribuitor de bauturi pe piata din Cipru, extinzandu-se recent in Romania prin infiintarea companiei Sollers PPD, in parteneriat cu Diageo. Diageo este unul dintre cei mai mari producatori de bauturi alcoolice din lume, avand un portofoliu ce include brand-uri celebre precum Johnnie Walker, J&B, Smirnoff si Baileys.


PUBLICITATE: