OK Center - de la 10 mii, la 20 de mii de persoane interesate de primul centru de educatie financiara
Luni, 28 Ianuarie 2019

 

Credit: OTP Bank

Initiativa OTP Bank Romania si a Fundatiei Dreptul la Educatie de a pune la dispozitia tinerilor si adultilor din Romania un spatiu permanent dedicat activitatilor educationale prin metode de invatare nonformala estima la 10.000 pe an numarul persoanelor interesate

adplayers.info

 In 2018, peste 20.000 de persoane interesate de dezvoltarea personala si profesionala au vizitat OK Center, primul centru de educatie financiara nonformala din Romania, cifrele depasind estimarile initiale, de 10.000 de vizitatori intr-un an, anunta reprezentantii OTP Bank, unul dintre initiatorii proiectului.

OK Center este  initiativa OTP Bank Romania si a Fundatiei Dreptul la Educatie de a pune la dispozitia tinerilor si adultilor din Romania un spatiu permanent dedicat activitatilor educationale prin metode de invatare nonformala.

Peste 1.000 de evenimente dedicate educatiei financiare si orientarii in cariera, conferinte, traininguri sau evenimente creative

Astfel, in 2018, OK Center a gazduit un total de peste 1.000 de evenimente dedicate educatiei financiare si orientarii in cariera, conferinte, traininguri sau evenimente creative in parteneriat cu ONG-uri, organizatii private, antreprenori sau institutii publice. Dintre acestea, 40% constau in modulele fundatiei de educatie financiara pentru copii si adulti.

Tot anul trecut, OK Center, in parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiara, a contribuit la initiativa internationala Global Money Week, dedicata constientizarii importantei educatiei financiare in randul copiilor si adolescentilor. Astfel, 280 de elevi din Capitala si din Deva au avut acces la informatii relevante, oferite de traineri cu expertiza solida in zona educatiei financiare.

In acelasi timp, pe tot parcursul anului trecut, Fundatia Dreptul la Educatie a incheiat parteneriate cu peste 60 de institutii de invatamant si organizatii din sectorul nonguvernamental si privat pentru implementarea cursurilor in intreaga tara. Drept urmare, trainerii Fundatiei Dreptul la Educatie au impartasit valorile si cunostintele OK Center cu peste 4.600 de elevi din 35 de localitati.

139 de sesiuni in Bucuresti si in tara pentru OTP Financial Fitness

Potrivit reprezentantilor OTP Bank, tot in 2018, Fundatia Dreptul la Educatie a lansat programul de educatie financiara pentru adulti OTP Financial Fitness, bazat pe cinci piloni de baza - venituri, cheltuieli, credite, economii si protectie impotriva riscurilor.

Pe parcursul proiectului, au avut loc 100 de sesiuni in Bucuresti si 39 in tara, la care au luat parte peste 800 de adulti interesati sa isi actualizeze cunostintele din domeniul financiar prin metode inedite. In aceeasi linie, Fundatia a dezvoltat un parteneriat cu Universitatea Politehnica din Bucuresti, pentru a le oferi studentilor posibilitatea de a deprinde un comportament financiar responsabil.

Pentru 2019, Fundatia isi propune sa intareasca pozitia OTP Financial Fitness in peisajul educatiei financiare,  astfel incat acesta sa se impuna ca un program de referinta in Romania. Acest obiectiv va fi atins prin consolidarea interactiunilor cu mediul universitar, cu clientii persoane juridice ai OTP Bank Romania, dar si cu toti cei interesati sa dobandeasca un comportament financiar responsabil.

Un alt obiectiv important pentru 2019 este dezvoltarea de parteneriate valoroase pe toate laturile educatiei financiare si formarii profesionale, care sa sustina contributia la formarea si dezvoltarea generatiei tinere din Romania.



Despre OK Center si initiatori

OK Center este primul centru de educatie financiara nonformala din Romania. Spatiul de 1.200 mp este dedicat celor care doresc sa isi actualizeze cunostintele din domeniul financiar prin metode inedite.

Fundatia Dreptul la Educatie sustine si promoveaza dezvoltarea aptitudinilor financiare, economice si manageriale in randul elevilor cu varste cuprinse intre 10 si 18 ani si ofera tinerilor instrumente psihologice pentru planificarea constienta a carierei. Toate modulele de educatie economico-financiara urmaresc insusirea abecedarului financiar pe baza metodologiei Edutainment, intr-un limbaj adecvat varstei tinerilor.

OTP Bank Romania, subsidiara a OTP Group, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrala si de Est, este un furnizor integrat si auto-finantat de servicii financiare. OTP Group ofera servicii universale de inalta calitate pentru aproximativ 18 milioane de clienti in 9 tari, printr-o retea de aproximativ 1.500 de unitati, retea de ATM-uri si servicii electronice avansate. OTP Bank este cel mai mare furnizor de servicii financiare in Ungaria si un jucator foarte important pe piata financiara din Europa Centrala si de Est.

Mai mult in Educatie, Responsabilitate Sociala, CSR


PUBLICITATE: