O experienta placuta la sala de fitness este influentata de genul muzical preferat (43%) si de ritmul alert al muzicii (34%) redate pe fundal. Reveal Marketing Research.
Marti, 06 Februarie 2024

Potrivit cercetarii, 25% dintre romani declara ca frecventeaza saptamanal sali de fitness, aerobic sau alte locatii similare, observandu-se un interes crescut in randul tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18-24 ani (41%) si a celor intre 35-44 ani (33%).

AdPlayers. info

41% dintre reprezentantii Generatiei Z (18-24 ani), frecventeaza saptamanal sali de fitness, aerobic si alte locatii similare, conform unui studiu Reveal Marketing Research, reprezentativ la nivel national pentru a afla care este rolul si impactul muzicii cunoscute ce se aude pe fundal in timpul antrenamentelor la sala de fitness. 

Potrivit cercetarii, atunci cand se antreneaza la sala, 43% dintre romani isi exprima preferinta pentru un anumit gen muzical, in timp ce 34% ar prefera o muzica cu un ritm mai alert.

32% dintre romani declara ca ar recomanda cu siguranta apropiatilor o sala de fitness unde muzica de fundal este pe placul lor.

25% dintre romani declara ca frecventeaza saptamanal sali de fitness, aerobic sau alte locatii similare, observandu-se un interes crescut in randul tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18-24 ani (41%) si a celor intre 35-44 ani (33%).

Conform rezultatelor studiului realizat de Reveal Marketing Research, 63% dintre romani considera ca este important sa auda muzica cunoscuta pe fundal atunci cand merg in diferite locatii dedicate practicarii activitatilor sportive, iar 55% ca ar petrece mai mult timp la sala de fitness daca pe fundal ar rula muzica cunoscuta preferata. Principala motivatie mentionata de respondenti este ca muzica induce o stare de relaxare la sala, datorita ritmului specific al acesteia.

25% dintre romani declara ca frecventeaza saptamanal sali de fitness, aerobic si alte locatii similare, motivati de diferite obiective cum ar fi imbunatatirea sanatatii generale, scaderea in greutate, tonifierea  corpului, dezvoltarea musculaturii sau reducerea stresului.

Popularitatea mersului la sala este in crestere, in special in randul tinerilor cu varste cuprinse intre 18-24 de ani (41%), reprezentantii Generatiei Z fiind binecunoscuti pentru preocuparea lor pentru un aspect fizic armonios. O alta categorie de varsta care frecventeaza in mai mare masura salile de fitness este reprezentata de persoanele cu varste cuprinse intre 35-44 ani (33%), ce se diferentiaza printr-o putere de cumparare mai mare comparativ cu celelalte grupuri de varsta.

Comportamentul romanilor la sala de fitness este influentat de muzica ce se aude pe fundal: 43% prefera un anumit gen muzical, in timp ce 34% se asteapta la un ritm mai alert al muzicii

Conform datelor studiului, 85% dintre respondenti considera ca muzica cunoscuta ii influenteaza in mod pozitiv in diferitele locatii publice vizitate in timpul liber, aceasta avand un impact semnificativ asupra deciziei de a reveni in aceste locuri.

Atunci cand ne raportam la tipul de muzica ce se aude pe fundal in salile de fitness, observam ca cei mai multi romani prefera un anumit gen muzical (43%), in timp ce ritmul alert al muzicii (34%) se diferentiaza ca fiind un atribut mai important in salile de fitness, comparativ cu alte locatii, cum ar fi cafenelele si cofetariile (28%) sau centrele comerciale (29%).

Marius Luican, CEO al Reveal Marketing Research "Muzica intr-o sala de fitness nu reprezinta doar un fundal sonor placut, ci poate influenta in mod semnificativ experienta antrenamentului, aceasta fiind un instrument esential in crearea unei atmosfere pozitive, placute si motivante in sala de fitness. Observam din rezultatele studiului ca ritmul alert al muzicii se diferentiaza ca fiind mai important intr-o astfel de locatie, deoarece stimuleaza motivatia si ii ajuta pe cei care se antreneaza sa se simta mai bine in timpul desfasurarii activitatilor fizice".

Muzica cunoscuta dintr-o locatie poate fi un instrument valoros de masurare a fidelitatii clientilor, iar in cazul salilor de fitness, o treime dintre romani (32%) declara ca ar recomanda cu siguranta apropiatilor o astfel de locatie unde muzica de fundal este pe placul lor.

Metodologie:

Studiul Reveal Marketing Research s-a desfasurat online in perioada iulie 2023 pe un esantion reprezentantiv pentru universul persoanelor cu varsta 18+, din mediul urban, care utilizeaza internetul. Marimea esantionului a fost de 818 respondenti, iar eroarea maxima de esantionare este +/-3.5% la un nivel de incredere de 95%.

Reveal Marketing Research este o companie de cercetare de piata full-service, specializata in marketing research, studii sociologice, customer insight, business strategy, market development. Cu o expertiza in peste 20 de industrii, Reveal Marketing Research crede ca cercetarea de piata reprezinta baza deciziilor corecte si a pozitionarii brandurilor. Solutiile calitative si cantitative ajuta de 15 ani companii din Romania si alte tari din Europa.

Un produs Reveal Marketing Research, hub-ul de date Reveal Market Resources cuprinde studii gratuite date publicitatii, cu scopul de a sustine piata de marketing si comunicare din Romania.

Mai mult in Cercetare, Research, Timp Liber


PUBLICITATE: