O agentie turca a donat un echipament de 30.000 euro pentru Spitalul Municipal din Mangalia
Miercuri, 07 Septembrie 2016


adplayers. info

Agentia de Cooperare si Coordonare Turca (TIKA) a dotat Sectia de Oftalmologie a Spitalului Municipal din Mangalia cu echipament medical de ultima generatie, in valoare de 30.000 de euro, anunta reprezentantii de relatii publice si comunicare ai proiectului de la agentia Golin Bucharest. Facilitatea a fost inaugurata la inceputul lunii septembrie, in prezenta Ambasadorului Republicii Turcia la Bucuresti, Osman Koray Ertas, reprezentanti ai TIKA si ai autoritatilor locale.

“In fiecare an ne propunem sa dezvoltam parteneriate cu institutii din Romania pentru dezvoltarea de proiecte in diferite domenii, de la educatie la sport si de la cercetare la sanatate. Astfel, am reusit sa stabilim o serie de colaborari puternice si sa investim in acele zone in care exista o nevoie reala. Aceasta a fost si cazul Sectiei de Oftalmologie a Spitalului Municipal din Mangalia si ne bucuram ca am putut veni in ajutorul medicilor si pacientilor de aici cu echipamentele de care aveau nevoie”, a declarat Ambasadorul Republicii Turcia la Bucuresti, Osman Koray Ertas. 

“Inca din 2015, cand a fost infiintat biroul din Romania al Agentiei de Cooperare si Coordonare Turca, am sustinut o serie de initiative, care au presupuns investitii mai ales in educatie si sanatate, si suntem incantati sa vedem rezultatele acestora”. afirma Haci Ahmet Dastan, Coodonator al Oficiului Coordonare Programe - TİKA Bucuresti. “Cele 13 echipamente de ultima generatie pe care TIKA le-a oferit Sectiei de Oftalmologie sunt deja puse in functiune, iar pacientii beneficiaza de tratamente la cele mai inalte standarde. Suntem interesati sa consolidam relatiile dintre Romania si Turcia si vom continua sa dezvoltam astfel de proiecte”, a mai adaugat acesta.

“Din aceasta toamna, pacientii din Mangalia si din zonele limitrofe beneficiaza de aparatura medicala ultra-performanta, iar medicii au acum un ajutor de nadejde in diagnosticarea si tratamentul afectiunilor oculare. Acest lucru nu ar fi fost posibil fara un parteneriat ca cel pe care il avem cu TIKA si ne dorim sa incheiem astfel de colaborari si in viitor, putand sa atragem astfel investitii care sunt doar in avantajul locuitorilor din zona”, a afirmat Cristian Radu, Primarul Municipiului Mangalia.

Printre echipamentele asigurate de TIKA se numara un  autorefractometru modern, menit sa asigure o practica eficienta si o sporire a confortului pacientului, si un perimetru computerizat, pentru testarea rapida si precisa a campului vizual. De asemenea, din seria noilor dotari ale sectiei fac parte un aplanotonometru, ochelari de proba, exoftalmometru si pachete de lentile pentru gonioscopie. Noul ecobiometru are o capacitate rapida de procesare a datelor, inregistrare a lor, dar si avantajul conectarii aparatului la un computer.

Agentia de Cooperare si Coordonare Turca (TİKA) a fost infiintata in anul 1992, cu scopul de a furniza suport tehnic in vederea dezvoltarii de proiecte in diverse domenii. Agentia isi desfasoara activitatea in aproximativ 200 de tari, prin intermediul a peste 50 de oficii de coordonare programe si proiecte.

Oficiul de Coordonare Programe  din cadrul TİKA Bucuresti, infiintat in anul 2015, a realizat, in cooperare cu institutiile publice, diverse proiecte in domenii precum educatia, sanatatea, cultura sau sportul. In primul an de la infiintare, TIKA a contribuit la cresterea calitatii educatiei  prin proiectele care au avut drept obiectiv imbunatatirea infrastructurii si dotarea unitatilor de invatamant prescolar, gimnazial si superior.

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR, PR

 


PUBLICITATE: