Numarul 2 in lume, asiguratorul de credite Atradius intra in Romania pe o piata de 24 de mln. euro
Joi, 16 Noiembrie 2017

Atradius Amsterdam. Credit: Atradius

adplayers. info

Asiguratorul de credite comerciale Atradius isi deschide sucursala in Romania, parte a unei strategii de extindere la nivel international, anunta responsabililor de comunicare de la agentia Perceptum. Simultan cu sucursala sa din Bucuresti, societatea de asigurari de credit comercial a inaugurat, la Sofia, si prima sa sucursala din Bulgaria.

Potrivit reprezentantilor de relatii publice, pe o piata romaneasca a asigurarilor de credit care se ridica la aproximativ 24 de milioane de euro, cu o rata medie de crestere de 10% pe an, Atradius isi propune sa asigure asistenta la un inalt grad de expertiza, atat companiilor romanesti, cat si clientilor internationali prezenti in Romania.

Cu sediul in cladirea SkyTower, amplasata in nordul Capitalei, Atradius Romania ofera servicii de asigurare de credit comercial clientilor si partenerilor sai de afaceri din toata tara. La nivel mondial, Atradius ocupa locul al doilea in topul societatilor care ofera acest tip de asigurare, protejand companiile impotriva pierderilor ce decurg din neplata datoriilor comerciale.

„In prezent, Romania este una dintre cele mai interesante piete in curs de dezvoltare din Europa si ofera un potential ridicat”, explica Andreas Tesch (foto), Chief Market Officer in cadrul Atradius. „In acest context, consolidarea prezentei noastre pe aceasta piata reprezinta un pas consecvent in cadrul strategiei noastre de expansiune globala”.

In ultimii ani, produsul intern brut al Romaniei a inregistrat anual o rata de crestere cuprinsa intre 4 si 4,8 procente. In acest context, economia statului cu 20 de milioane de locuitori inregistreaza un ritm de crestere mult mai ridicat decat media inregistrata in Uniunea Europeana. In prezent, piata asigurarilor de credit din Romania corespunde unui volum de aproximativ 24 milioane euro, iar ultima rata medie de crestere a fost de 10 procente per an.

„Prin inaugurarea noii noastre sucursale, nu ne rezumam doar la consolidarea pozitiei noastre in raport cu companiile romanesti, ci dispunem si de posibilitatea de a oferi in conditii optimizate, asistenta clientilor nostri internationali, in cadrul procesului de expansiune pe aceasta piata”.

Atradius (www.atradius.com) ofera servicii de asigurari de credit comercial, garantii si recuperari creante la nivel mondial, prin prezenta sa in peste 50 de tari si are acces la informatii de bonitate cu privire la 240 de milioane de firme la nivel mondial.

Prin intermediul produselor din domeniul asigurarilor de credit comercial, din sectorul Bonding si Collections, puse la dispozitie de catre Atradius, companiile din intreaga lume se pot proteja impotriva riscurilor de neplata, asociate vanzarii de marfuri si furnizarii de servicii pe baza de credit. Atradius face parte din Grupo Catalana Occidente (GCO.MC), unul dintre cei mai mari asiguratori din Spania si una dintre cele mai importante societati de asigurare de credit comercial la nivel mondial. 

Mai mult in PR, Asigurari, Piata, Servicii Financiare


PUBLICITATE: