Nou design de ambalaj la Neumarkt
Vineri, 15 Mai 2009


 (AdPlayers.ro, Irina Toma)

Neumarkt a lansat un nou design de ambalaj. Berea este disponibila, din luna mai, si la sticla returnabila de 0.5l, insa va pastra reteta originala. Potrivit responsabililor de comunicare ai marcii, designul de ansamblu al noului ambalaj a fost realizat de Pichler&Gattringer, avand ca punct de plecare actualul design al etichetei.

“Lansarea berii Neumarkt la sticla returnabila 0.5 l are la baza studii calitative” a declarat Marius Melesteu, Director Marketing, Heineken Romania. „Acestea au relevat faptul ca cei care consuma Neumarkt si-ar dori sa savureze berea preferata si in afara casei,la o terasa, cu prietenii, unde sticla este principalul ambalaj. Sticla completeaza portofoliul de ambalaje PET a berii Neumarkt, pastrand elementele traditionale ale marcii. Lansarea sticlei marcheaza intrarea Neumarkt pe un nou segment, HoReCa”.

Pana in prezent, berea Neumarkt era disponibila numai la PET. Noul ambalaj va fi disponibil atat in HoReCa, cat si in Retail. Legat de noul design, Claudiu Lazar, Senior Brand Manager Neumarkt, Heineken Romania a afirmat: „Testat in 3 etape, in studii cantitative, noul design include atat elemente existente si foarte apreciate de respondenti (forma si culoarea literelor, desenul bisericilor din Piata Trandafirilor din Targu Mures, simbolul fabricii de bere din Targu Mures), cat si elemente noi (sigiliul berarilor germani cu zicala traditionala <Hopfen u. malz, Gott erhalt's> )”.


Neumarkt a intrat in portofoliul Heineken Romania in anul 2008, odata cu achizitionarea companiei Bere Mures. Marca a fost lansata in 1998, fiind prima marca de bere care a introdus ambalajul PET in Romania, ambalaj care la sfarsitul anului 2008 reprezenta 44.5 % din intreaga piata de bere (AC Nielsen, 2008). In prezent, berea Neumarkt este disponibila la sticla returnabila 0.5l, PET 2L, 1L, 0.5L.  

Portofoliul de marci oferit de Heineken Romania acopera toate segmentele pietei: Heineken, Ciuc Premium, Golden Brau, Neumarkt, Bucegi, Gösser, Schlossgold, Silva, Gambrinus, Harghita, Hategana, Zipfer (import) si Edelweiss (import).

PUBLICITATE: