Ministrul delegat pentru Fonduri Europene a demisionat
Vineri, 19 Ianuarie 2018

Demisia va fi efectiva incepand cu data de 22 ianuarie, pentru a nu perturba obligatiile oficiale implicate de vizita in Romania, saptamana aceasta, a unei delegatii a Comisiei Europene.

adplayers.info

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene a demisionat. Marius Nica a decis sa-si inainteze demisia din functia de ministru delegat pentru Fonduri Europene, dupa trei luni de mandat, in care MDRAPFE a semnat contracte de finantare in valoare totala de peste 4 miliarde euro. In plus, in aceasta perioada au fost lansate apeluri de proiecte in valoare de 2,3 mld. euro (bani europeni) si au fost programate pentru lansare in urmatoarele trei luni alte apeluri in valoare de 2,4 mld. euro fonduri europene.

„Multumesc ministrilor din Guvernul Romaniei si reprezentantilor Comisiei Europene pentru buna conlucrare, colegilor din minister si colaboratorilor, alaturi de care am facut echipa, reusind astfel sa obtinem pentru Romania rezultate benefice pe termen lung” a spus m inistrul Marius Nica. „Urez succes in implementare beneficiarilor de fonduri europene si incurajez organizatiile sa apeleze la acest tip de finantari. Provocarile anului 2018, pe care sunt convins ca succesorul meu le va trata cu responsabilitate, sunt legate de: evitarea pierderii banilor europeni in Programul Operational Regional (unde au fost identificate proiecte alternative derulate de beneficiari pe buget de stat sau imprumuturi), simplificarea MySMIS2014, rezolvarea problemelor salariale pentru beneficiari”, a conchis ministrul demisionar.

Decizia demisiei a fost luata avand in vedere contextul actual si va fi efectiva incepand cu data de 22 ianuarie, pentru a nu perturba obligatiile oficiale implicate de vizita in Romania, saptamana aceasta, a unei delegatii a Comisiei Europene.

Mai mult in Fonduri Europene,


PUBLICITATE: