Mesajele violente dauneaza grav sanatatii copiilor. McCann si Cif impotriva celor stradale
Vineri, 14 Februarie 2014

McCann Erickson si Cif impotriva mesajelor stradale violente (I)

 adplayers. Iulian Toma

McCann Erickson in parteneriat cu Cif demareaza o campanie impotriva agresivitatii mesajelor stradale aflate la tot pasul, mesaje care influenteaza negativ dezvoltarea copiilor. „Misiunea si responsabilitatea noastra in fata generatiilor viitoare este sa ii ferim de periocolele pe care agresivitatea verbala le are asupra lor” spun reprezentantii agentiei de publicitate, motivand initiativa.

Contactati de catre adplayers, oficialii de comunicare ai agentiei nu au dezvaluit bugetul comunicarii, afirmand ca aceasta se concentreaza pe aspectul umanitar de educatie al campaniei.

Specialistii domeniului avertizeaza ca mesajele violente pot avea consecinte grave, putand duce la depresie clinica si boli asociate cu stresul, probleme de comportament, agresivitate fizica sau vulgara in relatia cu cei din jur. Prima parte a campaniei de constientizare si inlaturare a violentei mesajelor stradale a inceput cu un video, care poate fi accesat si online AICI

Potrivit unui studiu demarat de  Organizatia Mondiala a Sanatatii, in 2010, in mediul scolar din Romania, peste jumatate dintre copiii si tinerii intervievati au fost implicati intr-un caz de violenta verbala, iar locul unde acesta s-a desfasurat fiind, in ordinea indicarii: pe strada, in cartierul in care locuiesc, la scoala si pe strada, in alt cartier decat cel in care locuiesc.

Daca mesajele din gospodarie, de la gradinita sau de la scoala pot fi controlate limitand accesul la televizor sau la calculator, strazile raman locurile pe care copiii le vad in fiecare zi, si sunt uneori mai greu de „curatat”. Aparute peste noapte pe pereti, garduri sau alte constructii din jurul copiilor, mesajele agresive si discriminatorii sau cuvinte vulgare sunt deseori greu de inlaturat ramanand in ochii si mintea copiilor care le invata si le folosesc.

Campania McCann Erickson si Cif impotriva mesajelor stradale violente isi propune sa limiteze expunerea celor mici la agresivitate, ferindu-i de interactiunea cu mesajele vulgare si discriminatorii din fata blocului, de pe peretele din curtea scolii, de pe gardurile parcului preferat.

Mai mult
 


PUBLICITATE: