Membru CNA cere organismelor europene verificarea materialelor SkyNews pe "trafic de arme"
Marti, 09 August 2016


sursa foto: Realitatea.net

adplayers.info

In timp ce, potrivit realitatea.net „Armele care au aparut in reportajul Sky News sunt din categoria celor de vanatoare, anunta Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), precizand ca astfel de arme sunt detinute legal in Romania”, un oficial CNA cere verificari la nivelul organismelor de reglementare europene.

Valentin-Alexandru JUCAN, membru in CNA, a solicitat Consiliului National al Audiovizualului sa activeze mecanismul de colaborare institutionala la nivelul organismelor europene de reglementare in audiovizual, similare C.N.A.-ului din Romania, in legatura cu materialele difuzate de postul britanic de televiziune SkyNews care relateaza un posibil trafic de arme desfasurat pe teritoriul Romaniei.

„In fapt, ne aflam in situatia in care C.N.A. trebuie sa sesizeze OFCOM, institutia omolog din Marea Britanie, in legatura cu reportajele difuzate, pentru a solicita partenerilor englezi sa verifice daca actul jurnalistic a respectat principiile informarii corecte, a impartialitatii si a difuzarii punctelor de vedere ale tuturor partilor implicate”, spune Jucan in comunicatul de presa.

„Avand in vedere amploarea luata de reportajul in cauza, modul in care presa internationala a preluat informatiile, consider ca C.N.A. este obligat la acest demers, fiind in joc imaginea Romaniei si credibilitatea acesteia. Astfel de situatii nu pot fi tratate cu indulgenta, cu atat mai mult daca se dovedesc a fi false.” a conchis membrul CNA.

In ancheta realizata de postul TV Sky News se arata ca mai multi traficanti de arme din Romania le vand arme obtinute din Ucraina tuturor celor care doresc, inclusiv teroristilor. In acelasi timp, procurorul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, sustine ca a discutat luni cu serviciile de informatii despre cazul semnalat de jurnalistii Sky News, privind posibile fapte de trafic de armament in Romania, acesta precizand ca pana in prezent nu s-a deschis un dosar penal, mai arata Realitatea.net


PUBLICITATE: