Marketing pe Internet cu RCA Ieftin pentru 5 Mil. EUR pe an
Miercuri, 13 Octombrie 2010

 

FOTO: CONCURS.RCA-IEFTIN.RO

(AdPlayers, Iulian Toma)

Pachet de servicii de asigurare furnizate de Pintilie Broker, RCA ieftin a incheiat anul trecut cu aproximativ 40.000 de polite de asigurari si o cifra de afaceri de aproximativ 2,5 Milioane EUR. Infiintat in 2009, brokerul de asigurari are in prezent in jur de 50 de angajati, si lucreaza pe zona de servicii RCA cu 12 societati de asigurare din Romania.

In 2010, vanzatorul de polite prin Internet vrea mai mult. Cu peste 33.000 de polite intermediate pe prima jumatate a lui 2010, in valoare de 11 Milioane lei (2,7 Mil.EUR), asigurarile obligatorii furnizate de Pintilie Broker prin RCA Ieftin.ro au ca tinta de vanzari polite de 5 Mil. EUR pana la sfarsitul lui 2010.

Piata de cateva sute de milioane de euro

Serviciile de asigurare RCA trebuie sa fie ieftine, spune Valentin Radu, partener si marketing manager la Pintilie Broker. Oamenii percep acest produs ca pe un cadou oferit altuia: De asigurarea RCA nu beneficiezi tu direct, ci i-o dai celui pe care il lovesti.

Pe o piata de cateva sute de milioane EUR, potrivit managerului, serviciile de asigurari obligatorii au o rata de penetrare a serviciului de 80%. Iar pentru ca valaorea asigurarii RCA difera de la o societate de asigurari la alta, de aici a rezultat si strategia RCA Ieftin, spune directorul de marketing.

„Din punct de vedere al pretului, o asigurare obligatorie poate fi de o anumita valoare la anumiti asiguratori, sau dubla la altii. De aici si filosofia RCA Ieftin, si ideea de a promova pretul si comparatia ofertelor pe care o gaseste pe site-ul RCA-ieftin.ro”.

Concurs online: „RCA Ieftin nu-ti poate prezice viitorul, dar incearca sa ti-l asigure”

Pornind de la conceptul ca RCA Ieftin nu-ti prezice viitorul, dar incearca sa ti-l asigure, marketingul Pintilie Broker a ajuns la tema unui concurs online cu tema „ce-ai vrea sa stii daca ai putea sa-ti vezi viitorul”. Promovarea RCA Ieftin este internalizata, mai putin procesele de buying de media, spune oficialul de marketing.

Motorizat cu premii nu foarte multe, dar a caror valoare insumeaza in jur de 1.500 EUR, concursul derulat pe bloguri se desfasoara pana pe 25 octombrie. Ideea acestuia este de a pozitiona serviciile rca-ieftin ca furnizor de asigurari obligatorii pe Internet, si nu in ultimul rand pentru a face comparatii intre ofertele tuturor companiilor, pe care le ofera Pintilie Broker prin RCA Ieftin.

„Am pornit din zona online pentru ca de multa vreme aveam de gand sa facem un concurs cu bloggerii”, spune Valentin Radu. „Numai pe facebook avem in jur de 500 fani pana in prezent, iar concursul se desfasoara pe bloguri cum sunt: arhi, piticu, chinezu, reportervirtual, dorupanaitescu, visurat, blogatu, denisuca. 

Mai mult in Conturi, Interactive


PUBLICITATE: