Locul I la FTC Rusia Open pentru echipa de robotica AutoVortex Romania. Calificati la Campionatul Mondial de Robotica din SUA
Luni, 19 Februarie 2018

adplayers.info

Echipa de robotica AutoVortex Romania castiga locul I la FTC Rusia Open si se califica la Campionatul Mondial de Robotica din Detroit, SUA

Echipa de robotica AutoVortex Romania a inregistrat o performanta extraordinara la Competitia Internationala de Robotica First Tech Challenge Rusia Open 2018, clasandu-se pe primul loc. Pe durata a trei zile (intre 15-17 februarie), la Perm, Siberia, 27 de echipe de liceeni din intreaga lume s-au intrecut in proiectarea, construirea si programarea celor mai buni roboti. Echipa AutoVortex Romania a reusit sa obtina cele mai bune performante in teren si sa se detaseze de restul echipelor aflate in competitie.

Sub indrumarea profesorului Ionut Panea, tinerii romani au obtinut cel mai bun punctaj, clasandu-se astfel pe prima treapta a podiumului.

„Concursul presupune constructia si programarea de catre elevi sub indrumarea unui profesor coordonator a unui robot de lupta, care trebuie sa colecteze cuburi mari de spuma si sa construiasca un zid de aparare. El joaca in alianta cu alti roboti, iar in ultimele 30 de secunde din meciul de 2.30 minute, trebuie sa colecteze un omulet si sa il duca cat mai departe in exteriorul terenului. Pentru fiecare operatiune executata corect se primeste un punctaj, iar la final un meci este castigat in functie de performanta pe baza punctelor acumulate”, explica profesorul Ionut Panea mecanismul prin care este desemnata echipa castigatoare.

„A fost un concurs infernal de greu si de intens, dar foarte bine organizat si foarte corect punctat”, spune Victor, fiul cel mare al Danei Razboiu, un impatimit al roboticii, cu multe premii internationale de robotica la activ.


Prin aceasta victorie, echipa Romaniei s-a calificat la Campionatul Mondial de Robotica din Detroit, SUA, care se va desfasura in luna aprilie a acestui an.

Din echipa AutoVortex Romania au facut parte 21 de elevi de la 8 licee diferite (Colegiul National de Informatica Tudor Vianu, Colegiul National Sf. Sava, Liceul Teoretic Jean Monnet, Colegiul National Ion Creanga, Colegiul National Gheorghe Lazar, British School of Bucharest, American International School of Bucharest, Liceul Teoretic International de Informatica) care au reusit sa faca fata provocarilor si presiunii foarte mari.

AutoVortex Romania are in palmares multe concursuri internationale castigate, iar scopul final al acestor competitii este acela de a-i incuraja pe tineri sa se implice in proiecte multidisciplinare, care sa-i provoace sa imbine notiunile de matematica, fizica si informatica pentru a crea roboti. Pe 28 ianuarie 2018 echipa nationala de robotica a Romaniei AutoVortex a castigat medalia de aur si la Campionatul International de Robotica din Seul, Coreea de Sud.

Programul educational BRD FIRST Tech Challenge este adus si in Romania de catre Asociatia „Natie prin Educatie”, cu licenta de la FIRST USA (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), cea mai mare structura ONG din domeniul roboticii si educatiei STEM. Nu mai putin de 90 de echipe din toata tara se intrec in etapele demonstrative ce au loc in orasele Cluj, Iasi, Timisoara si Bucuresti. Ele vor fi urmate de faza finala ce se va desfasura pe 23-25 martie, in Bucuresti, la Sala Polivalenta. Patru dintre echipele premiate vor participa la campionatul mondial din America.

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR, 


PUBLICITATE: