Licitatia media Intesa Sanpaolo Bank, la Brand Connection
Joi, 26 Iunie 2008

(AdPlayers.ro, Iulian Toma )

Licitatia pentru contul de media Intesa SanPaolo a fost adjudecata de agentia de media Brand Connection, in urma unui pitch desfasurat in luna mai.

45-50 Milioane EUR - Piata de media Banci & Servicii Financiare 2008 

Contactata de catre AdPlayers, Ileana Tomescu, Managing Director la Brand Connection nu a deconspirat bugetul de media al clientului, invocand clauzele de confidentialitate. Intrebata insa la ce valore se ridica piata de media in domeniul bancar, oficialiul a estimat pentru AdPlayers ca aceasta se va ridica in acest an la 45-50 Milioane euro.

"Este greu de estimat o valoare neta exacta, dat fiind faptul ca bugetele sunt estimate la Rate Card (Tarife Lista n.r.). Insa, din estimarile noastre, cheltuieli nete pentru piata bancara in 2008 vor insuma in jur de 45-50 Milioane de Euro", a afirmat, pentru AdPlayers, Ileana Tomescu managing Director la agentia de media Brand Connection.

Tomescu spune ca numai BCR, membra a grupului Erste, a avut anul trecut un buget de media cuprins intre 8 si 10 Milioane EUR. "Este adevarat ca anul trecut bugetul a inclus si lansarea, investititie care cu siguranta nu se va mai regasi si in acest an, dar aceasta va fi cu siguranta unul din liderii pietei de media de profil si din aces an".

Brand Connection Bank: Unicredit - 2006, Banca Romaneasca -2007, Intesa Sanpaolo - 2008

Agentia Brand Connection a primit brief-ul de licitatie pentru contul de media Intesa Sanpaolo in luna aprilie, inainte de Pasti, si a avut la dispozitie doua saptamani pentru pregatirea acesteia.

"Ceea ce ne-a impresionat si am ramas placut surprinsi in licitatie a fost faptul ca brief-ul a fost facut foarte bine, profesionist", spune Tomescu. "Sigur ca si cerintele au fost pe masura cu analize de piata cu care noi avem deja experienta, numai daca ar fi sa luam expertiza din ultimii doi ani pe piata bancara. In 2006 am avut Unicredit, iar anul trecut am avut contul de media Banca Romaneasca".

Agentia va asigura bancii un pachet integral de servicii media: cercetare, planificare, strategie si media buying.

/ PROFILE MARKET - Intesa Sanpaolo
Parte a grupului Intesa Sanpaolo, lider in Italia potrivit oficialilor companiei, Intesa Sanpaolo Bank are in prezent peste 10,7 milioane clienti si este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume.Grupul detine in principal banci aflate in primele pozitii in clasamentul marilor jucatori din tari din Europa Centrala si de Est precum si Bazinu Meditaranean.

Pana la sfarsitul acestui an, Intesa Sanpaolo Bank si-a propus ca reteaua bancii sa ajunga la 90 de unitati in intreaga tara. Banca detinea la sfarsitul anului 2007 active totale de 1791 Milioane lei (aprox 500 Milioane euro).

 


PUBLICITATE: