Licitatia Orange pentru Internet are ca miza 1% din tranzactiile comerciale
Joi, 31 Iulie 2008

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

 

Licitatia Orange pentru selectarea unei companii interactive a ajuns pe ultima suta de metri. Procesul de selctie are ca obiectiv optimizarea canalului de vanzari pe Internet al operatorului, canal care reprezinta 1% din tranzactiile companiei, potrivit Oanei Solca, Web Shop & Web Care Marketing Manager al Orange Romania.

 

Vorbind despre licitatie, reprezentantul Orange spune ca procesul este in plina desfasurare, insa din pacate sub protectia clauzelor de confidentialitate pe care compania le are cu agentiile chemate in licitatie.

 

„In momentul de fata canalul Online, reprezinta 1% din numarul total de tranzactii volumul total de comenzi”, a afirmat, pentru AdPlayers, Oana Solca, intrebata cat reprezinta Internetul in economia vanzarilor Orange. 

„Pentru noi sunt importante activarile si prelungirile de contract – valoarea este mai greu de estimat in momentul cumpararii – pentru ca in functie de oferta se atribuie unei perioade de 12 sau 24 de luni si contine diverse beneficii care pot avea loc in orice moment din aceste perioade".

 

Legat de motivele demararii porocesului de selectie oficialul a declarat: „Face parte din strategia noastra cresterea canalului alternativ de vanzari care il reprezinta Internetul, si care in momentul de fata sunt reprezentate de doua website-uri ale noastre – Orange Web Shop & Orange Web Care. Vrem sa le facem mai performate, iar pentru aceasta avem nevoie de o companie care sa se ocupe de optimizari de marketing online”

 

Referindu-se la continutul cererilor formulate in licitatie, Oana Solca a mai detaliat: „Serviciile pe care le-am cerut in brief sunt Search Engine Marketing (SEM n.r.), Search Engine Optimisation (SEO n.r.),  si optimizarea celor doua website-uri pentru telefoanele mobile – cu alte cuvinte – clientul care este in posesia unui telefon mobil sa poata intra oricand pe internet si sa poata efectua oricand o plata sau sa foloseasca un serviciu Orange”.

 

Potrivit oficialului de marketing pe Internet de la Orange, selectia inceputa in cursul lunii iunie se va finaliza cel mai probabil la jumatatea lunii august. 


PUBLICITATE: