Licitatia Alpin 57 Lux, castigata de Cheil | Centrade. Cu noul partener de comunicare lanseaza campania „Dezgheata copilul din tine!” pentru Fulg de Nea
Luni, 03 Octombrie 2022

Agentia de comunicare integrata si data intelligence Cheil | Centrade, hub-ul pentru Europa de sud-est al retelei Cheil Worldwide, devine, in urma unui proces competitiv de pitch, noul partener pentru servicii de comunicare integrata al Alpin 57 Lux, o companie cu peste 30 de ani de traditie pe piata locala in domeniul inghetatei iar, din 2001, compania si-a extins portofoliul cu o gama de produse de patiserie si brutarie congelata.

AdPlayers. info

Agentia de comunicare integrata si data intelligence Cheil | Centrade, hub-ul pentru Europa de sud-est al retelei Cheil Worldwide, devine, in urma unui proces competitiv de pitch, noul partener pentru servicii de comunicare integrata al Alpin 57 Lux, o companie cu peste 30 de ani de traditie pe piata locala in domeniul inghetatei si nu numai, anunta compania.

Potrivit informarii, Cheil | Centrade va oferi servicii integrate de comunicare pentru tot portofoliul Alpin 57 Lux, de la strategie de pozitionare, campanii de awareness & tactice, pana la strategie de media planning & media buying.

In 2016, Alpin 57 Lux a intrat intr-o noua etapa de crestere, devenind parte din grupul Food Union, unul dintre cei mai importanti jucatori internationali. Cu un portofoliu diversificat, cu peste 60 de sortimente de inghetata si branduri precum Transalpina, Fulg de Nea, Suplette sau Tedi, produsele Alpin sunt disponibile intr-o retea de distributie in continua expansiune ce include atat comertul traditional, cat si comertul modern, iar in prezent pot fi comandate si acasa pe vreaualpin.ro, pentru cei care locuiesc in Cluj sau Bucuresti.

„Romania reprezinta o piata cheie si un pilon important de crestere in strategia grupului nostru, ceea ce ne impune aliante solide care sa ne ajute sa ne atingem obiectivele de comunicare, dar si de business. .”, a spus Natalia Gelshtein-Kishsh, CEO Alpin 57 Lux.

,,Ne-am bucurat sa gasim in Cheil | Centrade expertiza integrata de care aveam nevoie: strategie de comunicare distincta in piata,  creatie indrazneata conectata la publicul tanar, dar si o strategie de media eficienta ce maximizeaza canalele digitale si parteneriatele cu influencerii pentru a amplifica mesajul de brand. Recenta campanie pentru Fulg de Nea este cel mai bun exemplu in acest sens.” subliniaza presedinta companiei.

„Suntem onorati sa primim acest vot de incredere si sa contribuim la cresterea viitoare a Alpin 57 Lux, in unul dintre cele mai dinamice si competitive sectoare din Romania. Suntem increzatori ca experienta noastra de afaceri, abordarea integrata, echipa sudata si knowhow-ul unic in analiza datelor se vor combina pentru a transforma portofoliul partenerilor nostri intr-unul din cele mai carismatice branduri din industria FMCG din Romania.” adauga Radu Florescu, CEO Cheil | Centrade.

„Ne bucura foarte mult acest parteneriat pentru ca ne-a provocat sa gasim solutii laterale pentru a maximiza impactul bugetului oferind continut de brand snackable, pe diferitele segmente cheie ale publicului tinta. Pentru cei intre 18 si 34 de ani, am creat un challenge in TikTok, reteaua sociala cu cea mai rapida evolutie din ultimul an. Pentru amplificarea campaniei am folosit Facebook Ads, dar si reteaua Google Ads Display, cu executii in diverse formate.”, completeaza Ecaterina Matei, Head of Digital Media Cheil | Centrade.

Colaborarea a debutat cu un teritoriu de brand proaspat si o campanie intitulata „Dezgheata copilul din tine!” pentru pentru Fulg de Nea, cel mai popular brand din portofoliul de inghetata.

„Fulg de Nea este cel mai apreciat produs din portofoliul Alpin57 Lux si a fost votat produsul anului in 2020. Unul din motivele pentru care Fulg de Nea e atat de indragit este inovatia la nivel de produs. 2022 este anul in care s-au lansat atat produse foarte populare cum sunt vafele, dar si SKU-uri unice pe piata, in formate neconventionale, cu lapte proaspat. Donats si Patratel ne-au oferit sansa sa pozitionam Fulg de Nea intr-un mod distractiv si, in acelasi timp, aproape de consumator.

Platforma de comunicare Fulg de Nea, “Dezgheata copilul din tine!”

Potrivit autorilor , platforma de comunicare Fulg de Nea, “Dezgheata copilul din tine!”, surprinde mindsetul in care toti oamenii intra atunci cand se bucura de o inghetata: bucurie simpla si copilaroasa. Teritoriul copilariei e un teritoriu clasic pentru inghetata, dar greu de abordat astfel incat si adultii, dar si cei mici sa se poata regasi in el - astfel ca misiunea noastra in prima campanie a fost una simpla: sa demonstram ca daca oamenii sunt mai copilarosi, distantele dintre generatii se micsoreaza.”, precizeaza  Miruna Baias, Strategy Head Cheil | Centrade.

„Consumatorii incearca sa evite tot mai mult reclamele conventionale, asa ca ne-am propus sa avem o abordare complet diferita. Echipa a inventat o provocare inedita care sa genereze continut de brand in maniera organica: cei de pe TikTok au fost invitati sa posteze un filmulet amuzant cu un adult din familie care se comporta ca un adolescent, pentru a castiga premii cool puse in joc.”, noteaza Carmen Miruta, Client Service Director, Cheil | Centrade.

Influencer-ii Iuliana Beregoi si Dania si-au provocat parintii sa „dezghete copilul din ei” si sa accepte provocarea Fulg de Nea. Astfel, Iuliana si-a provocat mama sa danseze impreuna cu ea pe noua ei melodie.

https://www.tiktok.com/@iulianaberegoi/video/7126867172722330886?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7112731085331875333

Iar Dania l-a provocat pe tatal ei la un challenge de face painting:

https://vm.tiktok.com/ZMNqhe6V4/?k=1

„Ne-am bucurat sa vedem un raspuns foarte bun din partea comunitatii TikTok cu tot felul de solutii amuzante ale adultilor de a retrai copilaria si toate nebuniile ei.”, remarca Alexandru Rosca, Group Creative Director, Cheil | Centrade.

,,Pentru a deschide fanilor Fulg de Nea pofta de filmulete amuzante, am ales un premiu inedit pentru categorie – o drona de filmare. Pe partea de produs am avut in focus cele patru noi sortimente ale gamei: inghetatele cu forme inovative Donuts si Patratel, dar si Vafele cu umplutura de coacaze-mure si glazura de ciocolata.”, completeaza Bianca Cauc-Bitu, Account Director, Cheil | Centrade.

Credite complete, platforma de comunicare Fulg de Nea, “Dezgheata copilul din tine!”

Echipa Alpin 57 Lux:

Andreea Luca -  Marketing Manager

Iuliana Plitea -  PR Specialist

 

Echipa Cheil | Centrade:

Creative & Project Management

Mihai Gongu - Executive Creative Director

Alexandru Rosca, Alina Zaharescu – Group Creative Directors

Sorana Popescu – Graphic Designer

Miruna Baias – Strategy Head

Carmen Miruta – Business Lead / Client Service Director

Bianca Cauc-Bitu – Account Director

Alexandra Dinu - Account Manager

Bianca Colcea – Jr. Social Media Specialist

Cosmin Slabescu - Head of Digital Development

Monica Garbur – AV Production

Mihaela Iamandi – Traffic Director

Dan Butoi – DTP

 

Media

Ecaterina Matei - Head of Digital Media

Anton Georgescu, Simona Stan - Digital Media Managers

Alpin 57 Lux este una dintre cele mai mari companii de inghetata din Romania, parte a grupului leton de productie si distributie alimentara la nivel global, Food Union. Compania isi desfasoara activitatea in fabrica din Sebes, judetul Alba, cu ajutorul a peste 500 de angajati. Portofoliul sau include peste 60 de sortimente de inghetata sub diferite branduri, precum si o gama de 30 de produse de patiserie si inghetata HoReCa. Consiliul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania a plasat Alpin 57 Lux pe locul intai in randul producatorilor autohtoni de inghetata, timp de 5 ani consecutivi. Din 2001, Alpin 57 Lux si-a extins portofoliul cu o gama de produse de patiserie si brutarie congelata.

Agentia digitala full service Cheil | Centrade este una dintre cele mai mari companii de comunicare integrata din Romania si serveste drept hub regional pentru reteaua coreeana Cheil in sud-estul Europei, coordonand strategia de comunicare si creatie pentru Samsung. Din portofoliul Cheil | Centrade mai fac parte ENGIE Romania, PROFI Romania, Hochland Romania, First Bank, Nivea, Ursus Breweries, NN Romania, Carrefour Romania, Alpin 57 Lux, Mondelez, Raiffeisen Bank, Point Pickup, Asociatia ANAIS si United Way.

In 2018, Cheil | Centrade Bucuresti a lansat divizia Digital Intelligence and Analytics (DIA), un centru unic de servicii de data intelligence care deserveste mai multe piete din Europa. Infiintata in 2022, divizia de Digital Media completeaza mixul de servicii pe care agentia il pune la dispozitia clientilor sai, beneficiind si de avantajul propriului centru de servicii digitale si analiza datelor. Diviziile DIA si Digital Media ofera clientilor solutii digitale personalizate, folosind cele mai noi instrumente analitice din sfera digitalului.

Mai mult in Licitatii, Campanii


PUBLICITATE: