Kaufland si Renovatio au inaugurat un hub de incarcare rapida pentru automobilele electrice pe cheltuiala magazinului
Luni, 29 Octombrie 2018

 

Credit: Kaufland Romania

adplayers.info

Parte dintr-o retea ce va avea cel putin 50 de puncte de incarcare, Kaufland Romania si Renovatio Group au inaugurat pe 25 octombrie un hub de incarcare rapida pentru automobilele electrice din Romania si Europa de Est, pe cheltuiala magazinului.

Situat in parcarea magazinului Kaufland de pe Strada Barbu Vacarescu nr. 120-144 din Bucuresti, hub-ul ofera posibilitatea incarcarii simultane a 6 vehicule electrice. Noutatea si principalul beneficiu al lui fiind ca 3 dintre aceastea se vor putea incarca in regim rapid, la o putere de maxim 50kW.

Potrivit autorilor proiectului, majoritatea modelelor electrice, prezente pe piata din Romania vor putea ajunge la 80% din capacitatea bateriei, in mai putin de o ora. In completarea statiilor de incarcare rapida, sunt disponibile 3 puncte de incarcare semi-rapida, cu o putere de 22kW.Statiile din cadrul hub-ului sunt compatibile cu toate tipurile de vehicule 100% electrice si hibride plug-in, au un regim de functionare non-stop si, conform angajamentului de la inceputul acestui an, costurile incarcarilor sunt suportate in totalitate de catre Kaufland Romania.

,,Misiunea noastra este sa demonstram ca nu este complicat sa actionezi cu grija fata de mediul inconjurator. Sustinem proiectul din dorinta de a incuraja utilizarea masinilor electrice, ca modalitate de deplasare eco a declarat Valer Hancas, Director Comunicare si Corporate Affairs Kaufland Romania.

„Nu este prima noastra initiativa in acest sens. Am lansat in anul 2016, impreuna cu Renovatio, prima retea publica de statii de incarcare rapida a masinilor electrice din Romania, pe care am pus-o la dispozitia tuturor in mod gratuit. In 2018, am ajuns la peste 20 de locatii in parcarile noastre, oferind astfel o mai mare autonomie in deplasare. Credem ca prin toate aceste eforturi, vom inspira tot mai multi oameni sa fie eco. Responsabilitatea fata de mediu a fost si va fi intotdeauna pe agenda noastra, ca parte integranta a modului de a face business”, a mai spus oficialul Kaufland Romania.

Conform reprezentantilor de comunicare, pentru ca grija fata de mediu este o prioritate pentru Kaufland, in magazine, si implicit pentru incarcarea bateriilor masinilor electrice, este folosita peste 95% energie din surse regenerabile. Reteaua Renovatio e-charge numara, in prezent, 92 puncte de incarcare in 38 de locatii din care 62 puncte de incarcare sunt instalate in 23 de locatii Kaufland.

„Realizarea de hub-uri de incarcare pentru vehiculele electrice face parte din strategia Renovatio de dezvoltare a infrastructurii urbane din marile orase. Incercam, in acest fel, sa acoperim nevoile celor care isi desfasoara activitatea intr-un ritm alert, pentru care timpii redusi de incarcare sunt o prioritate” a adaugat si Alexandru Teodorescu, Managing Partner Renovatio Group.

„Infrastructura de statii de incarcare din zonele de tranzit este la fel de importanta precum cea din zonele urbane pentru stimularea adoptiei in masa a vehiculelor electrice. Prin proiectul FastSEE, co-finantat de Uniunea Europeana prin programul CEF Transport, Renovatio va acoperi cu statii de inarcare rapida si ultra-rapida, doua dintre coridoarele principale ale retelei de transport pan-europene TEN-T ce tranziteaza tara noastra pana la sfarsitul anului 2020. Multe dintre locatii sunt alese in baza parteneriatului cu Kaufland Romania. Cele 53 de statii de incarcare rapida vor fi amplasate la o distanta maxima de 80 km una de cealalta, iar cele 3 statii de incarcare ultra-rapida vor fi instalate in Timisoara, Sibiu si Bucuresti”.

La finalul evenimentului, peste 20 de masini electrice, in frunte cu prima masina electrica de curse din Romania, au defilat intr-un tur spectaculos care a pornit din parcarea Kaufland pe strazile Bucurestiului. Conform statisticilor oficiale, in Romania sunt inmatriculate, in acest moment, peste 1000 de masini pur electrice.

Prima retea de statii de alimentare a masinilor electrice din Romania

In aprilie 2016, Kaufland Romania impreuna cu Renovatio Group, au venit in sprijinul tuturor celor care vor sa conduca ecologic si au lansat prima retea publica de statii de alimentare de tip Fast Charge a masinilor electrice din Romania. Promiteam, la acea data, acoperirea cu statii de incarcare rapida a rutei Constanta – Bucuresti – Sibiu – Timisoara – Arad.

Potrivit reprezentantilor de comunicare, obiectivul a fost atins in mai putin de 3 ani, reusind, in acelasi timp, sa facilitam deplasarea pur electrica pe un alt coridor principal de transport:  Bucuresti - Ploiesti - Brasov - Targu Mures - Cluj Napoca - Oradea. Și nu ne vom opri aici. Extinderea retelei catre Moldova si Sudul tarii reprezinta prioritatea noastra pentru urmatorii ani. In paralel, pana la finalul anului, Kaufland Romania si Renovatio anunta deschiderea a cel putin cinci noi puncte de incarcare aflate in parcarile magazinelor Kaufland din tara.

Kaufland Romania a achizitionat in 2016 o flota de 18 masini 100% electrice. O parte din acestea au fost donate ONG-urilor partenere, iar o parte sunt utilizate de angajatii Kaufland in deplasarile zilnice in interes de serviciu, contribuind la reducerea nivelului de poluare.

Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.300 de magazine in 7 tari si o retea de 120 magazine in Romania. Programele de responsabilitate sociala reprezinta o componenta cheie in strategia companiei. Asumarea responsabilitatii ecologice si sociale este un aspect esential al politicii corporative Kaufland.

Renovatio s-a angajat intr-o politica de inovare continua si grija fata de mediul inconjurator. Compania este pionier in industria regenerabila din tara noastra, prin dezoltarea primelor parcuri eoliene si fotovoltaice. Renovatio crede intr-un viitor in care transportul ecologic va capata o amploare din ce in ce mai mare, si area ca obiectiv sa continue si sa accelereze investitiile la nivel national in realizarea infrastructurii necesare.

Renovatio e-charge este prima retea bazata pe solutii de incarcare rapida dedicata tuturor utilizatorilor de vehicule electrice din Romania. Reteaua va avea cel putin 50 de puncte de incarcare Fast Charge asigurand mobilitate electrica in marile orase si de-a lungul coridoarelor pan-europene ce traverseaza tara noastra. www.e-charge.ro va fi un suport activ pentru posesorii de vehicule electrice.

Mai mult in Retail, CSR, Responsabilitate Sociala


PUBLICITATE: