Kandia-Excelent: cel mai dulce moment Cadbury Schweppes din 300 Mil. EUR
Miercuri, 13 Iunie 2007

(ADPLAYERS.RO, Irina Toma)

Cadbury Schweppes anunta ca a achizitionat 93.32% din actiunile Kandia-Excelent S.A., una din cele mai importante companii din domeniul dulciurilor, de la Kandia NV, prin subsidiara acesteia, Axis Investments Ltd, si de la Meinl Bank AG, care detinea actiunile pentru si in numele Kandia NV, in calitate de custode, arata oficialii de comunicare ai companiei intr-un comunicat remis ADPLAYERS.RO .

Kandia NV este un fond privat de investitii de capital condus de Meinl Bank AG. Valoarea bruta a activelor Kandia- Excelent la 31 decembrie 2006 a fost de 153.3 milioane RON (aproximativ 32 milioane lire sterline).

Cadbury Schweppes este, potrivit sursei, cel mai mare producator de dulciuri din lume si are o puternica prezenta regionala in domeniul bauturilor racoritoare din America de Nord si Sud si Australia. Infiintata in urma cu peste de peste 200 de ani, Cadbury Schweppes are aproximativ 70.000 de angajati.

Pozitie puternica pe o piata de 300 Mil. EUR

 „Achizitionarea Kandia-Excelent este in linie cu strategia noastra de consolidare a portofoliului de dulciuri”, spune Ignasi Ricou, Managing Director, Cadbury Schweppes Southern & Central Europe. „Kandia-Excelent are o pozitie puternica pe piata de dulciuri din Romania in valoare de 300 de milioane de Euro, care a inregistrat anul trecut o crestere de 17%”

„Aceasta achizitie ne ofera oportunitatea de a dezvolta in continuare marcile lor de succes si de a le valorifica accesul excelent pe piata, consolidand in acelasi timp prezenta noastra pe pietele emergente cheie.” a mai spus oficialul Cadbury Schweppes.

Una din cele mai importante companii de pe piata, listata la Bursa de Valori Bucuresti, Kandia-Excelent este cel de-al doilea mare producator de dulciuri din Romania, potrivit oficialilor sai, cu marci lider de piata in cele mai multe categorii si segmente, precum ROM, Kandia, Magura, Laura, Silvana si Sugus. Compania are aproximativ 850 de angajati si una dintre cele mai moderne si mai eficiente unitati de productie din Europa, localizata in Bucuresti si.

„Interesul pe care Cadbury Schweppes l-a aratat fata de Kandia-Excelent dovedeste ca avem o afacere de succes, condusa cu profesionalism si la cele mai inalte standarde europene”, a spus Sorin Alexandrescu, General Manager Kandia-Excelent: „Impreuna, vom continua sa le oferim consumatorilor din Romania cele mai dulci momente si in acelasi timp vom crea si dezvolta marci pe care oamenii sa le indragesca.”

Potrivit oficialilor de comunicare, managementul local va fi asigurat in continuare de catre Sorin Alexandrescu si echipa sa manageriala, cu suport regional din partea domnului Ignasi Ricou, Managing Director, Cadbury Scweppes Southern & Central Europe.

ADPLAYERSFILE

Cadbury Schweppes este cea mai mare companie producatoare de dulciuri din lume si are o puternica prezenta regionala in domeniul bauturilor racoritoare din America de Nord si Sud si Australia. Pe 15 martie 2007, Cadbury Schweppes si-a anuntat intentia de a separa productia de dulciuri si de bauturi racoritoare.

Cu o istorie de peste 200 de ani, produsele Cadbury Schweppes – care includ marci ca Schweppes, Cadbury, Halls, Trident, Dr Pepper, Snapple, Trebor, Dentyne, Bubblicious si Basset - sunt apreciate astazi in aproape fiecare tara din lume. Grupul are peste 70.000 de angajati la nivel global.

Mostenirea Cadbury Schweppes isi are originile in 1783, cand Jacob Schweppe si-a perfectionat procesul de fabricatie a apei minerale carbonatate in Geneva, Elvetia. 

Concentrandu-se pe brandurile de baza ale companiei din domeniul bauturilor racoritoare si al dulciurilor inca din 1980, portofoliul a fost intarit prin aproape cincizeci de achizitii, incluzand branduri precum Mott's, Canada Dry, Halls, Trident, Dentyne, Bubblicious, Trebor, Bassett, Dr Pepper, 7 Up si Snapple.

Kandia Excelent

Compania a fost fondata in 1948 sub denumirea de Fabrica de Dulciuri „Bucuresti” IIS, prin nationalizarea si unirea a cinci fabrici a caror istorie dateaza din secolul al 19-lea.

In 1991, compania a fost redenumita si reorganizata sub titulatura SC Excelent SA. In 1997, pachetul majoritar de actiuni ale companiei a fost achizitionat de catre fondul de investitii Fulcrum NV prin vehicolul Axis Investments Ltd in cadrul procesului de privatizare a SC Excelent SA.

Bazandu-se pe un program de investitii agreat de Fondul Proprietatii de Stat, actionarul majoritar a inceput in anii urmatori achizitiei un program masiv de investitii in valoare de 15 milioane USD. Investitiile au vizat modernizarea echipamentelor si a capacitatilor de productie.

In 2003, Excelent a achizitionat cea mai importanta fabrica de ciocolata din Romania, Kandia Timisoara, iar dupa 1 an cele doua companii au fuzionat formand  compania romaneasca din domeniu cu cele mai puternice branduri si cele mai relevante produse.

In 2005, Kandia-Excelent a dezvoltat un program masiv de investitii de aproximativ 15 milioane de Euro pentru dezvoltarea uneia dintre cele mai reprezentative, moderne si eficiente unitati de productie din Europa.

In 2006, in paralel cu acest important program de investitii, compania a achizitionat brandurile de bomboane Sugus si Silvana de la Kraft Foods Romania. Achizitia a fost finalizata in mai 2007


PUBLICITATE: