It's not Dior. It's Bihor. Marca traditionala romaneasca BihorCouture lupta impotriva plagiatului marilor case de moda
Luni, 19 Martie 2018


Marca traditionala romaneasca BihorCouture lupta impotriva plagiatului marilor case de moda
Credit: 
BihorCouture.com / Youtube

Beau Monde, o revista de moda cu 100% continut original romanesc, ia atitudine impotriva acestui fenomen, lansand BIHOR COUTURE, o marca de haine romaneasca, ale carei creatii sunt facute de aceiasi mesteri artizani pe care Dior i-a copiat in colectia sa din 2017, fara sa le acorde credit.

adplayers. info

Timp de multi ani, marile case de moda s-au inspirat din traditiile si cultura altor tari, fara sa acorde credit creatorilor originali. Beau Monde, o revista de moda cu 100% continut original romanesc, ia atitudine impotriva acestui fenomen, lansand BIHOR COUTURE, o marca de haine romaneasca, ale carei creatii sunt facute de aceiasi mesteri artizani pe care Dior i-a copiat in colectia sa din 2017, fara sa le acorde credit.

Inspiratia din culturile locale – un fenomen global

Stella McCartney a folosit motive traditionale africane in colectia Primavara/Vara 2018. Luis Vuitton a lansat o linie de cape inspirate de paturile purtate de triburile Besotho. Dior a creat o intreaga colectie folosind un imprimeu identic cu acela al unei creatoare indiene. Nu mai demult de anul trecut, Tory Burch lansa o copie aproape identica a unui palton romanesc din Oltenia, iar Dior includea in colectia sa o vesta aproape identica cu o vesta romaneasca din Bihor.  Aceasta vesta este vanduta de Dior cu 30.000 euro, insa nici macar o mica parte din aceasta suma nu se intoarce la creatorii originali.

Noua marca de haine BIHOR COUTURE este compusa 100% din creatii autentice romanesti din judetul Bihor si pot fi achizitionate pe www.bihorcouture.com.

Veste traditionale, paltoane, bluze si fuste, toate facute de mana de mesteri artizani locali, cu grija si atentie pentru detalii si pentru pastrarea traditiilor locale. Tot de aici puteti achizitiona si vesta copiata de Dior, la un pret de cel putin 10 ori mai mic.

Beau Monde - Suporter al autenticitatii

„Beau Monde a fost mereu un suporter al autenticitatii, iar aceasta marca este un bun exemplu de autenticitate romaneasca, un exemplu pentru cum traditii vechi de secole pot fi integrate in viata tinerilor si nu numai. Traditiile nu trebuie uitate; traditiile trebuie transmise si promovate. Daca am constituit o sursa de inspiratie pentru altii ne confirma faptul ca avem un produs valoros, iar aceasta marca si aceasta campanie ne pot ajuta sa ne vindem creatiile originale in afara tarii”, a declarat Roxana Dobrita, Redactor Șef Revista Beau Monde.

“Bihor Couture nu este doar un brand care vinde haine autentice din Bihor, ci ne serveste ca exemplu de model de business pentru ca banii sa se intoarca in comunitatile locale si ca generatiile viitoare sa se bucure de aceste traditii frumoase. Acest model de business poate fi o sursa de inspiratie pentru alte tari si culturi care au aceeasi problema ca si noi", a declarat Catalin Dobre, Chief Creative Officer McCann Worldgroup Romania.

“E normal sa ne gasim inspiratie in alte culturi si traditii, dar problema apare atunci cand nu dam credit creatorilor originali, ceea ce inseamna ca nimic nu se intoarce in comunitatile locale si nu ii ajutam cu nimic pe acesti pastratori de traditii. Atentia pe care un brand international le-o poate aduce acestora, recunoscandu-i ca sursa de inspiratie, s-ar traduce prin mai multi cumparatori pentru creatiile acestora. Nu este un secret ca mesterii si artizanii locali se chinuie sa-si castige existenta si sa pastreze aceste traditii vii”, a declarat Ioana Zamfir, Group Creative Director McCann Bucharest.

McCann Worldgroup Romania are relatii de parteneriat indelungate cu unele dintre cele mai importante companii de pe piata: Coca-Cola, Vodafone, KFC, Nestle, L’Oréal, MasterCard Europe, Mega Image, Heineken Romania, Unilever. Din grupul de comunicare McCann WorldGroup Romania fac parte agentiile McCann Bucharest, Momentum, UM, McCann PR si MRM//McCann Romania. La nivel international, este parte a McCann WorldGroup – una dintre cele mai puternice retele de advertising cu birouri in 205 orase din 132 de tari.

Echipa proiectului

Roxana Dobrita, Redactor Șef Beau Monde Style

Catalin Dobre – CCO McCann Worldgroup Romania, McCann CEE Creative Director

Ioana Zamfir – Group Creative Director

Ionut Cojocaru – Content Creator

Adina Cirstea – Copywriter

Sabina Popa – Art Director

Alexandra Albu – Regional Senior Account Manager

Corina Nica – Corporate PR Executive

Andreea Sofrone – Account Director

Tiberiu Munteanu – AV Manager

Alex Popa – Producer

Andrei Mandru – Regizor

Radu Voinea – DOP

Valentin Ruscan – Second unit

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR,


PUBLICITATE: