Irina-Margareta Nistor invata copiii de la HOSPICE Casa Sperantei sa fie Doctori in Optimism
Vineri, 30 Iunie 2017

Credit: academiadeoptimism.ro / Hospice Casa Sperantei

Irina-Margareta Nistor invata copiii de la HOSPICE Casa Sperantei sa fie Doctori in Optimism. In rolul Decanului, celebrul critic de film a deschis alaturi de copii  „Academia de Optimism“, o platforma de e-learning si de strangere de fonduri. Initiatorii platformei si-au propus ca prin intermediul proiectului Academiadeoptimism.ro oricine sa poate afla ce inseamna cu adevarat sa fii optimist si motivele pentru care trebuie pretuita fiecare clipa, indiferent de problemele aparute.

„Sunt extrem de onorata ca am fost distribuita in rolul ‚decanului’ Academiei de Optimism. Chiar deseori mi se reproseaza ca vad doar partea buna a lucrurilor si dau ignore la tot ce nu merita sa-ti faci inima rea. Copiii sunt atat de imprevizibili in raspunsuri si inspira cu universul lor, in care stiu sa se detaseze de tristete si sa fie mereu increzatori. Ei sunt modele de entuziasm, de care sper sa se molipseasca toti cursantii si viitorii " doctori" in optimism”, a spus Irina-Margareta Nistor.

Pe langa Irina Margareta Nistor, alte presoane publice precum Nicole Cherry, Liviu Teodorescu, Andrei Rosu, Florin Grozea, Andrei Teasca, Alex Dona, Simona Pope s-au alaturat proiectului, in rolul de profesori-invitati ai Academiei.

Prin Academia de Optimism, HOSPICE Casa Sperantei pune la dispozitie lectii de optimism sub forma unor scurte materiale video care aduc in prim plan micii beneficiari ai organizatiei si invitatii lor speciali. „Cum inveselesti un om trist?”,  „De ce rad asa de putin adultii?”, „Tu ce faci cand ploua afara?” – sunt doar o parte dintre intrebarile la care copiii de la HOSPICE au venit cu ganduri pozitive catre oamenii mari. Raspunsurile lor, precum: “Ii fac o inima mare” , “Asa vor ei” sau “Fac intrecere intre picaturile de apa” te vor face sa zambesti si sa vezi lumea altfel, odata ce accesezi academiadeoptimism.ro

„Academia de Optimism a fost creata cu scopul de a arata ca, dincolo de gravele probleme de sanatate cu care se confrunta, copiii de la HOSPICE sunt cei mai buni profesori in optimism” spune Mirela Nemtanu, Director Executiv HOSPICE Casa Sperantei. „Din momentul in care ei ajung in ingrijirea fundatiei noastre, noi asta incercam - sa le aducem zambetul pe buze si sa ii ajutam sa se bucure de copilaria lor. Scopul acestei platforme este de a ne sustine in strangerea de fonduri necesara oferirii serviciilor gratuite pentru copiii ce se confrunta cu boli incurabile; si de aceea speram sa avem cat mai multi 'absolventi', pentru ca impreuna sa reusim sa mentinem optimismul acestor copii”.

Academiadeoptimism.ro pune la dispozitie trei programe: Licenta in Optimism, Masterat in Optimism si Doctorat in Optimism, accesibile in schimbul unor donatii. Mai mult, pe langa cursuri, de pe site pot fi achizitionate si tricouri cu mesaje inspirationale sau wallpapers creative. Academia de Optimism HOSPICE este un proiect HOSPICE Casa Sperantei dedicat dezvoltarii ingrijirii paliative pediatrice. Initiativa poate fi sustinuta si prin donatii prin SMS, trimitand un mesaj cu textul OPTIMISM la 8844 (cost: 2 EURO/luna, doar in retelele Orange, Vodafone si Digi).

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR


PUBLICITATE: