Institutul National al Patrimoniului promoveaza patrimoniul cultural al Romaniei in campania Cronicari Digitali, cu Zaga Brand
PR, CSR
Joi, 26 Iulie 2018
 

Cronicari Digitali. Credit: Institutul National al Patrimoniului / Zaga Brand

Inedita campanie Cronicari Digitali stimuleaza tinerii sa se implice direct in misiunea de a transporta mostenirea trecutului in viitor si ajuta la promovarea identitatii culturale, pe retelele de socializare sau pe bloguri.

adplayers. info

Institutul National al Patrimoniului si agentia de comunicare creativa Zaga Brand ne amintesc cat de important este patrimoniul cultural al Romaniei in era informatiei digitale. Inedita campanie Cronicari Digitali stimuleaza tinerii sa se implice direct in misiunea de a transporta mostenirea trecutului in viitor si ajuta la promovarea identitatii culturale, pe retelele de socializare sau pe bloguri.

Vorbim despre prima platforma de digital storytelling care isi propune sa imprieteneasca generatia Millennials cu valorile si traditiile Romaniei. Mai exact, acestia sunt ajutati sa cunoasca, sa fotografieze si sa posteze pe Facebook, Instagram sau blog despre mostenirea culturala.



„Daca fiecare dintre noi este ce este gratie parintilor, bunicilor si strabunicilor, in egala masura suntem ce suntem datorita patrimoniului cultural. El face parte din identitatea fiecaruia. Mesajul nostru devine astfel Trecutul este al meu si al tau, la fel si viitorul. Obiectivele din patrimoniul cultural trebuie impartasite pentru ca fiecare noua generatie sa se cunoasca pe sine. Cu certitudine povestea Romaniei trebuie spusa acum pe Instagram sau Facebook, pe blog sau pe YouTube”, a declarat Silvia Teodorescu, Managing Partner Zaga Brand.

Cum functioneaza campania? Prin implicarea tuturor: expertii generatiei X povestesc despre patrimoniu, iar generatiile Y si Z traduc totul in online, pe intelesul tuturor. Astfel, in 2018 vor ajunge in digital peste 50 de obiective de patrimoniu national, popularizate prin Heritage Trips dedicate comunitatilor de bloggeri, vloggeri, instagrammeri si jurnalisti. Echipele de experti si tineri entuziasti vor explora cladiri vechi cu arhitectura de referinta, conace, peisaje agro-pastorale, lumea gastronomiei, sau chiar oameni ce fac parte din patrimoniul viu.

Primul Heritage InstaMeet #CronicariDigitali, pe 17 iulie

Lansarea campaniei a pastrat caracterul neconventional al misiunii si a adus impreuna, in Bucuresti, peste 150 de instagrammeri, bloggeri, experti si voluntari INP. Inarmati cu telefoane mobile si camere foto, participantii la InstaMeet au pasit in interiorul a trei cladiri-simbol din Capitala si s-au intrecut in creativitate pe #cronicaridigitali. Tururile ghidate i-au purtat spre Casa de Targovet, apoi la Palatul CEC si s-au incheiat la Casa Monteoru, cu un Heritage Party animat.

Dar provocarea campaniei nu se termina aici! Fiecare dintre noi putem deveni cronicari digitali, prin postari interesante ce aduc patrimoniul national al Romaniei mai aproape. Competitia foto #CronicariDigitali se desfasoara pe Instagram, pana pe 10 octombrie, iar cea mai apreciata fotografie va obtine un premiu personalizat: un Heritage Trip de o saptamana, pentru 2 persoane.

In era digitala, toti suntem cronicari digitali - ne regasim identitatea prin tururi ghidate si vedem pitorescul prin obiectivul foto. Numai asa trecutul e transportat in viitor si intra live pe feed-ul tau.

Mai multe detalii despre campania Cronicari Digitali pot fi descoperite pe site-ul www.cronicaridigitali.ro, pagina de Facebook sau contul de Instagram @cronicaridigitali.

Mai mult despre Zaga Brand 

Mai mult in PR, CSR, Responsabilitate Sociala


PUBLICITATE: